Smrzavanje laptopa

poruka: 11
|
čitano: 3.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Smrzavanje laptopa

Pozdrav, imam jedan težak problem.

Laptop je emachines E640

P320 AMD Athlon II X2

ATI Mobility Radeon HD 4250

2 GB Ram

250GB HDD

Star jedno 4 godine.

Problem se počeo javljati prije jedno pola godine, laptop se smrzavao na način da se zacrni slika i ne pomaže ništa osim gašenja na gumbu i paljenja opet. Ali zadnje vrijeme događa se sve češće, sad se događa već svakih pola sata-sat. Ponekad crni ekran a ponekad ostane trenutna slika smrznuta.

Odnio sam ga na servis, obavili su testiranje harda, memorije, izvadili wireles karticu, 3d mark test. Ništa nije pomoglo pa mi nisu ni naplatili jer su rekli da neznaju u čemu je problem osim da možda otkazuje matična ploča. Također su ga očistili od prašine i mjerili temp 50-60 stupnjeva.

Ja sam napravio reinstal Windowsa, probao XP i 7 ali ni to nije pomoglo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 20:25 (walentkane).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje laptopa

Ima li način da testiraš drugu grafičku karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smrzavanje laptopa
Mislim da je kartica spojena s maticnom posto je to slabiji laptop?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje laptopa

Provjeri da li imaš zadnji BIOS i da li su svi driver-i instalirani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smrzavanje laptopa
Drivere sam stavljao orginal koji su dosli na cdu a i skidao nove ali nista, a sto se biosa tice, ne kuzim kako tocno mogu pogledati?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje laptopa

Prilikom dizanja sistema stisni tipku Delete (ili F2 ili neku drugu koju ti ispiše) pa ćeš ući u BIOS. Pogledaj šta piše koja je verzija pa na službenoj stranici potraži novu verziju i napravi flash.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/flashanje-bios/3479.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smrzavanje laptopa

Matična ploča otkazuje, vrijeme je za novi laptop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
17 godina
Smrzavanje laptopa

Dobro, sad kad sam već tu otvorio da ne radim duple postove, uglavnom vidim da još neki kažu da he matična.

Jedino mi je čudno dok je laptop u standby modu onda se ne smrzne. Ne kužim se u to dal matična radi u tom modu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smrzavanje laptopa

Digni Linux Live Mint ili Ubuntu pa ga vrti malo i testiraj hardware. Ako ne bude problema onda nije problem u hardware.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smrzavanje laptopa

Možda bude nekome od pomoći a i da se vidi koliko su kompjutori čudna bića.

Nakon svega što sam isprobao da bi riješio svoj problem, testiranje svakog dijela laptopa, kod 2 servisa nisu našli problem, odlučio sam odustati od laptopa i prebaciti važno što imam u njemu.

I tako gledam video fileove i zovu me frendovi na poker, ja ostavim laptop da radi i vratim se nakon jedno 5 sati i laptop dalje radi! Nije se smrznuo!

I gledam i razmišljam u čemu je kvaka, jedino što je bilo otvoreno je video file preko media clasis playera. Ugasim njega i laptop se smrzne nakon par minuta. Probam  nekoliko puta ista priča, probam upaliti media player clasis i laptop radi i ne smrzava, evo upravo pišem s njega.

Ima netko razumno objašnjenje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice