Smiju li komponente pod vodu? zaključana tema

poruka: 47
|
čitano: 10.418
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Smiju li komponente pod vodu?

Bok svima,

Ja sam novi ovje i imam nekoliko pitanja na koja bi volio da mi odgovorite

Smijeh

Kao prvo citao sam mnogo o vodenopm hladjenju...

Jel se smiju hardware ili bilo koje ostale komp. ubaciti pod vodom, ukljucujuci napojnu, HDD, memorija, maticna, procesor itd.

Ako nesmiju, koja se tekucina koristi za vodeno hladjenje?

Gledao sam klip na: http://www.pugetsystems.com/submerged.php

Eh kao sto vidim ubacuju nekakve tekucine, al kakve nemam pojma

Smijeh

Molim pomoc...

Srdacan pozdrav

Allex,

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Maa kako da ne! Ja svoje perem svakog mjeseca vodom. Malo pod slavinu od prašine i svega operem FAKSOM! Najbolji je mogu ti reći.

A to vodeno hlađenje, pa ono je dobro, ali može se desiti da zakaže onda voda proključa što može biti opasno!

Zna se desti da štrapne u oko!

8 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Pod vodu nebi smjele.Osim ako nije destilirana,ali i onda postoji opasnost,jer cista destilirana voda ne provodi struju.

Kad se u vodi nadu necistoce ona pocinje provoditiNamigiva

Na linku koji si dao komponente su uronjene u mineralno ulje.

Stara foraCool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

3 0 hvala 0
17 godina
RE: Smiju li komponente pod vodu?

To nije vodeno hlađenje, vodeno hlađenje radi drugačije... Ovo je cijeli komp ubačen u akvarij s mineralnim uljem. Ne smiješ ubaciti komponente u vodu zato što voda provodi struju i skurila bi ti komponente u roku odma...

16 godina
neaktivan

hahahha.....pa nije ti kuciste kao akvarij LOL.......

pogledaj na toj stranici tu sliku vidis one male cjevcice.......to ti provodi vodu i tako ti se to hladi....i imas

vodeno hladenje vodeno hladenje
16 godina
neaktivan

Prijatelj mi drzi stari komp u posudi s destiliranom vodom, i sve radi normalno. 100% san siguran da moze pod vodu i ni Isus me nemoze uvjerit u suprotno!

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Prijatelj mi drzi stari komp u posudi s destiliranom vodom, i sve radi normalno. 100% san siguran da moze pod vodu i ni Isus me nemoze uvjerit u suprotno!

Naravno da može!

17 godina
neaktivan
Fowix kaže...

ajde baci onda koji screenshot vjerujem da to mnoge zanima

16 godina
neaktivan
Spank Master kaže...
Fowix kaže...

da posebno mene zanima Belji se

16 godina
neaktivan

ma nebudite naivni, nemože pod vodom niš! džabe i ako je destilirana voda, jer voda provodi elektricitet a pogotovo ovaj što stvara napon od 220W na tako malom prostoru!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pa sve moze u vodu ...samo je pitanje dal zelis da to radi ...ako zelis da radi onda u obicnu vodu ne :D ako ne zelis da radi onda moze ...i u azotnu kiselinu :D
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan

Taj tvoj prijetelj sigurno neki opaki lik? Da nije možd Čak Noris? Namigiva

They took our jobs!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemojte pisat gluposti jer ce neko ko nema pojma stvarno puknut kuciste u kadu pa ce bit mrtvih!

To su posebna mineralna ulja. Nikakva destilirana ili nedaj boze obicna voda.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

4 0 hvala 0
17 godina
F1-IVO kaže...

Nemojte pisat gluposti jer ce neko ko nema pojma stvarno puknut kuciste u kadu pa ce bit mrtvih!

U krivu si... U destiliranu vodu stvarno može, no dok je ta voda destilirana... Čim se nečime onećisti (npr. prašina ili bilo što drugo), da voda može početi provoditi struju i onda se slobodno pozdravi sa komponentama...

16 godina
neaktivan

ja dobih karton zbog svoje poruke, a moglo je se i vidjeti odmah da sam se samo šalio.. no neću se više ni šaliti s vama... bezveze ste

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spank Master kaže...
Fowix kaže...

To mi je prijatelj iz razreda koji zivi u kastelima, ja san u splitu. Kad naiđen na njega na MSN-u otvorit cu novu temu (ili postat u ovoj) slike pa cete se uvjerit. Ne izmisljan, neman razloga.

16 godina
neaktivan
Sused kaže...
F1-IVO kaže...

U krivu si... U destiliranu vodu stvarno može, no dok je ta voda destilirana... Čim se nečime onećisti (npr. prašina ili bilo što drugo), da voda može početi provoditi struju i onda se slobodno pozdravi sa komponentama...

Sry na duplom postu!

Drago mi je da mi netko vjeruje, jer ne pricam bezveze. Bio sam u njega kad je promjenija ustajalu vodu.

16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

To mi je prijatelj iz razreda koji zivi u kastelima, ja san u splitu. Kad naiđen na njega na MSN-u otvorit cu novu temu (ili postat u ovoj) slike pa cete se uvjerit. Ne izmisljan, neman razloga.

Nemoj bezveze otvarati novu temu nego lijepo ovdje postaj sto vise slika sa svih kutova jako me zanima....a koja mu je konfa?

16 godina
neaktivan

Vodeno hlađenje je, kako su ti već rekli, nešto drugo. Tekućina služi za odvođenje topline, a nalazi se u cijevima (koliko znam).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer Mamba kaže...
Fowix kaže...

Nemoj bezveze otvarati novu temu nego lijepo ovdje postaj sto vise slika sa svih kutova jako me zanima....a koja mu je konfa?

Postaj ti sliku gdje se vidi da taj komp radi!!!!!!!!!!

16 godina
neaktivan
Razer Mamba kaže...
Fowix kaže...

Neka stara konfa, nije lud da ekperimentira sa novim kompom. Nacekat cete se dok nabavim slike, njega nema skoro nikad na msn-u a ja neman facebook. Ali pokusat cu sto prije nabavit te slike (u roku nekoliko dana), i jako cu se trudit da vas ne iznevjerim!! Ponavljam, NISAM LAŽOV!

16 godina
neaktivan

ako ti je prijatelj iz razreda nazovi ga sekund na mobitel da dode na msn i da slika kuciste hehe =)

16 godina
neaktivan

evo poslo mi tvoj prijatelj sliku stvarno je stavio u vodu bez sale.

slika slika
mp14
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer Mamba kaže...

ako ti je prijatelj iz razreda nazovi ga sekund na mobitel da dode na msn i da slika kuciste hehe =)

Neman mu broj moba, ali uskoro su svjedodžbe pa cu ga podsjetit tad da dođe na msn! Moga bi i brze nabavit slike, ali bi mora napravit facebook, a to necu... Na sliku iz posta iznad se necu puno obazirat, jer je idiotska!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 16:42 (Fowix).
16 godina
neaktivan
W32.Sality.AA kaže...

ma nebudite naivni, nemože pod vodom niš! džabe i ako je destilirana voda, jer voda provodi elektricitet a pogotovo ovaj što stvara napon od 220W na tako malom prostoru!

Mislim da si ipak ovdje mislio na 220 V ,a ne W!!! Pa nitko niti ne stavlja napajanje (ili nedajbože cijelo kučište) u tekučinu za hlađenje nego samo matičnu.

Garantirano radi u destiliranoj vodi (zapravo bi trebala biti redestilirana) A jednostavni i jeftini pokus je moguće uraditi tako da u destiliranu vodu potopite mali baterijski radio u kojeg su uštekane slušalice... Naravno bilo bi poželjno da je kučište radija skinuto te on temeljito očišćen (ispuhan) od prašine koja bi mogla služiti kao katalizator.

Svakako baterijski NIKAKO SA TRANSFORMATOROM uključenim u mrežu! Te bi ovo  ipak trebala raditi osoba koja zna što radi...

Prisjetite se samo kemije iz osnovne škole i elektrolize.... http://hr.wikipedia.org/wiki/Elektroliza

Ovaj post je informativnog sadržaja, te se ograđujem od svake nastale štete koja može nastati pri pokušaju testiranja gore navedenog! Jer koliko sam shvatio po postovima netko bi mogao ubaciti u vodu i mrežno napajanje sa izmjeničnim naponom, te višim od preporučenih 12 Volti!

16 godina

Probaj gurnuti fen dok se se kupaš u vodu, ako se ništa ne dogodi odna če i komponente izdržati.Belji se

Brod mi je sparkiran na obalama Drave, gdje i pržim sve što mi dođe pod ruku.xD
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 17:16 (Jack Sparrow).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Allex kaže...

Bok svima,

Ja sam novi ovje i imam nekoliko pitanja na koja bi volio da mi odgovorite

Smijeh

Kao prvo citao sam mnogo o vodenopm hladjenju...

Jel se smiju hardware ili bilo koje ostale komp. ubaciti pod vodom, ukljucujuci napojnu, HDD, memorija, maticna, procesor itd.

Ako nesmiju, koja se tekucina koristi za vodeno hladjenje?

Gledao sam klip na: http://www.pugetsystems.com/submerged.php

Eh kao sto vidim ubacuju nekakve tekucine, al kakve nemam pojma

Smijeh

Naravno da mozes staviti svoj pc u vodu...

Najbolje da ga operes u masini za sudze i dodas malo kalgona a kaznije ga okaci na strik nek se susi ali ako pak odlucis da ga operes na ruke onda nemoj zaboraviti da ukljucis racunar u struju kako bi sav visak vode otisao u uticnicu...

Molim pomoc...

Srdacan pozdrav

Allex,

www.birtija.co.ba
17 godina
neaktivan

Ili odgovarajte na temu ili ce pod kljuc jer neki filozofiraju, neki citiraju bezveze!

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

izgleda da niš od skrinšutova

inače ja sam tu na moru pa kad idem na more "bacim komponente da se čisto malo ohlade u moru"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tehnički,

ono sa destiliranom vodom bi trebalo upaliti jer , s aspekta fizike, destilirana voda nema nosioca naboja te je to čini IZOLATOROM. iako koliko bi ti radilo u praksi, nisam siguran, jer bi onda komponente bile izložene prevelikoj vlagi i sl.

možda je to stvarno nekome i uspjelo, ali sumnjam da oni s videa u prvom postu, nisu svoje komponente zaštitili nekom mašču ili sl.

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete čvrsti razlog za to. :)

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice