Senzor?

poruka: 13
|
čitano: 4.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Senzor?

Pozdrav svima...eto da iznesem svoj problem:

Matična: Abit IP35-E

Procesor: Intel e6300

RAM: 4GB DDR2

Problem je u tome što CPU temperatura konstantno iznosi 98 celzija pa ventilatori pušu na maximunu, što je neizdrživo za uši....hladnjak i pasta su novi, na dodir je sve lagano toplo (nije sigurno temperatura 98 C koja se očitava, prije bi bilo oko 40 stupnjeva)...

Mislim da je problem u senzoru topline. Ima li kakvog lijeka za to?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Senzor?

Jesi li nadograđivao BIOS? Ako nisi stavi zadnji BIOS pa vidi šta će se desiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Senzor?
dizzek kaže...

Problem je u tome što CPU temperatura konstantno  iznosi 98 celzija pa ventilatori pušu na maximunu, što je neizdrživo za uši....hladnjak i pasta su novi, na dodir je sve lagano toplo (nije sigurno temperatura 98 C  koja se očitava, prije bi bilo oko 40 stupnjeva)...

Hvala unaprijed.

Idi u BIOS i postelaj to. Ne znam kako se zove kod Abita, kod Asusa se zove Cool&Quiet

Isto tako u Control Panel> Hardware > Power > stelaj Min. Processor state na 0% a max. na 100%, Cooling Policy na ON

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
neaktivan

U BIOS-u nema opcije slične opciji "Cooll&Quiet".

Isto tako u Windows 7 nema opcije za štelanje procesora, a Cooling Policy je na ON.

Ostaje mi samo update BIOS-a, pa da vidimo....

15 godina
neaktivan

Čini se da je ABIT zatvorio službenu stranicu u februaru. Malo teže će biti doći do zadnjeg BIOS-a.

17 godina
Lazarus Long kaže...
dizzek kaže...

Problem je u tome što CPU temperatura konstantno  iznosi 98 celzija pa ventilatori pušu na maximunu, što je neizdrživo za uši....hladnjak i pasta su novi, na dodir je sve lagano toplo (nije sigurno temperatura 98 C  koja se očitava, prije bi bilo oko 40 stupnjeva)...

Hvala unaprijed.

Idi u BIOS i postelaj to. Ne znam kako se zove kod Abita, kod Asusa se zove Cool&Quiet

Isto tako u Control Panel> Hardware > Power > stelaj Min. Processor state na 0% a max. na 100%, Cooling Policy na ON

točnije, cool n quiet je AMD-ova tehnologija..

u koleginom slučaju treba potražiti opcije C1E i EIST  (intelove tehnologija, isto radi ko i CnC kod AMD-a) te ih držati upaljenima..

no svejedno je ta temperatura jako sumnjiva.. treba namjestiti opcije u BIOS-u vezane za ventilatore i temperature.. kako točno? isprobavanjem, nema univerzalnog recepta..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 20:59 (nixass).
15 godina
neaktivan
Senzor?

Možda prije svega treba provjeriti da li hladnjak dobro leži na procesoru. Ne košta te ništa: skini hladnjak, ponovo stavi pastu pa ga pažljivo postavi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Senzor?

Hladnjak sam već skidao; pasta je nova i hladnjak je čvrsto priljubljen uz procesor.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

RealTemp 3.60 može testirati pojedinačno senzore u procesoru.  Možeš pokušati i pokrenuti Linux Ubuntu kao live. Pokreni ga i vidi kako će se sistem ponašati pod Linux-om.

13 godina
neaktivan
Senzor?

Nažalost, ništa od ovih savjeta ne pomaže. Malo sam čitao po stranim forumima, dosta ljudi je imalo isti problem - stvar je u tome što ploča očitava krivu temperaturu, a nema novih BIOS-a za ovu ploču (BIOS 18)....dakle šuti i trpi dok ne smisliš novce za drugu ploču.

Hvala svima na pomoći.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Senzor?

Ja imam IP35-Pro.

Temperatura mi je uvijek u BIOS-u 103°C.

Imam Pentium Dual-Core E5300 2.60 GHz @ 3.20 GHz

Probaj Speecy, tamo mi detektira normalno , 30° - 60°.

speecy speecy
Sebastian Malek

0 0 hvala 0
17 godina
Senzor?

Moguće da ti očitava temperaturu čipseta umjesto temperature procesora.

Očisti hladnjak čipseta i na njemu zamijeni pastu. Možeš i neki manji ventilatorčić staviti da puše po hladnjaku čipseta.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Senzor?

Na Speccy-u su temperature 30 - 40 C......a ugradio sam u kutiju dodatni vent koji puše po matičnoj.....definitivno je temp. od 98 C lažna.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice