Da li mi se grafička pregrijava?

poruka: 8
|
čitano: 1.205
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Naime, nisam baš siguran da je ovo neki problem ali nije isključeno da nije!

Ovako, imam MSI N560 GTX Ti Hawk Twin Frozr III koja van igara radi na 37-38 C (Surfanje, Photoshop isl), 36 C u "pravom" idle-u (kada mi komp preko noći skida nešto i monitor je ugašen) a u nekim igrama dostiže temperature i do 75 C.

Ja sam je kupio korištenu, rastavio sam je i očistio te ponovno stavio pastu. Imam Cooler Master N300 kućište sa 2 SickleFlow (120mm) ventilatora, jedan naprijed uvlači hladan zrak, a jedan na poleđini izvlači topli zrak.

E sada mene zanima koliko je to normlano za ovu grafičku? 

Unaprijed hvala na odgovorima!

[IMG]http://i188.photobucket.com/albums/z247/zerrb3k/sigs/zerrb_commando_sig.png[/IMG]
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 10:47 (Zerrb).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Da li mi se grafička pregrijava?
Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 10:50 (Ante).
16 godina
neaktivan

Prema tome ovo je svu unutar granica normale, ali mi se opet čini puno za ovakvu grafičku... Možda je problem u tome što je korištena? Ozbiljno razmišljam o prodaji i nabavci nove grafičke. 

17 godina

To su ti super temperature, nemoj se brinuti oko gluposti.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Temperature su za tvornicki cooler u okvirima normale i net rebas brinuti... Kvalitetnim aftermarket coolerom (Artic Cooling...) znatno bi snizio kako temperaturu tako i buku, ovdje imas dvije dileme koje sam trebas odvagnuti; relativno stara VGA i cijena kvalitetnog coolera!

16 godina
neaktivan

Malo sam pogledao o tome na internetu, nisu baš jeftini. S obzirom da je ovo sve u normali neka ostane tako! 

Samo me zanima koliko će temperatura rasti kada budem igram na 1920x1080 rezoluciji, nije mi još stigao monitor a trenutno igram na starom 1280x1024 monitoru. 

13 godina
neaktivan

Ne brini oko igranja na visim rezolucijama, temperature su kako smo rekli u granicama a ima tu i rezerve... ljeto i ekstremne temperature su iza nas... bitno je znati niza temperatura - duzi radni vijek komponente...

Savjet: pri kupnji nove VGA osim sirovih brojeva (performanse, cijena...) obratiti pozornost na izvedbu i kvalitetu implementeranog hladjenja!

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 12:17 (Hardwhelper!!!).
16 godina
neaktivan

Mislio sam na to kada sam kupovao ovu grafičku, čitao sam po netu kako svi hvale MSI Twin Frozr serije kartica, pa sam odlučio takvu uzet. Ubuduće ću malo više vremena utrošit na informiranje oko temperatura i hlađenja kartice prije kupovine. 

Svima hvala na odgovorima, "problem" je riješen!

{#} 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice