Resetiranje racunala prije boot screena

poruka: 6
|
čitano: 1.202
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Dakle, situacija je sljedeća, radi se o novom racunalu, kupljenom prije 5 dana. Tjekom loading screena u igri, računalo je izbacilo blue screen of death, nisam stigao pročitati kod točan što se desilo. Pritom se računalo resetiralo te prestalo davati sliku na monitor. Nakon prvog reseta, resetira se svakih 10-ak sekundi, s tim da nema nikakve slike na monitoru (čak ni motherboard manufacturer screen), te nisam siguran prolazi li matična POST (nema nikakvih zvukova kod paljenja, ništa). Kod ponovnog paljenja računala dešava se ista stvar, ventilatori se počnu vrtiti, slike na monitoru nema, te nakon par sekundi, ugase se svi ventilatori te se računalo nakon toga ponovno upali, ovaj proces se ponavlja, izgleda, u nedogled. Pokušao sam grafičku testirati u drugom računalu, sama grafička radi normalno, pokušao sam premijestiti ram u druge utore, te bootati bez rama, i dalje ne radi. Pokušao sam upaliti računalo sa drugim napajanjem, ne radi. Pokušao sam ištekati HDD i SSD, te bootati bez njih, nada, ništa. Konstantno isti problem, slike na monitoru nema te se računalo konstantno samo resetira.

Specifikacije:
Napajanje: Fortron Hexa 550W

HDD: Toshiba P300

SDD: Kingston UV400

Matična: Asrock AB350M PRO4

Procesor: AMD Ryzen 3 1200

RAM: Crucial Ballistix 8Gb

Grafa: Gigabyte GF GTX 1060

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

iz ovoga svega što si naveo očigledno je matična u kvaru ali probaj još resetirati bios pa vidi da li je to u pitanju,ako nije onda vrisnula matična

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Resetiranje racunala prije boot screena

Pod resetirati bios, mislis da izvadim bateriju iz maticne? Malo me to skakljuca jer su svi dijelovi jos pod garancijom pa se bojim da ne prekrsim to slucajno hah

12 godina
neaktivan

Pokušano sa vadjenjem baterije i cekanjem sat vremena, nažalost i dalje isto, sutra nosim na servis pa ćemo vidit što oni kažu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

odspoji sve sa matične samo najbitnije ostavi da se može upaliti, provjeri napajanje, ram i matičnu, ako imaš garanciju nosi na reklamaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Identican problem i kod mene. Ploca je na reklamaciji trenutno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice