Poštovana gospodo,
prije nego sto pocnem sa svojim kukanjem, sve vas pozdravljam. Eh, sada, imam jedan problem, posjedujem dva kompjutera, te sam htio ovaj stariji nadograditi sa jednim keksicem ram memorije. Specifikacije starijeg racunala su intel procesor Q6600, nvidia Gf 8800 gt, maticna asus p5g41t-m LX, jedna tera harda i 4 gb ram memorije transcend ddr3 1333mhz te na tome koristim sedmicu 32-bitnu...Da ne duljim previse, kupio sam jedan keksic od 4 gb isto transcend ddr3 1333mhz i dok sam sve to ugradio unutra, upalim komp, ventilatori se vrte, hard daje signale da se pokrenuo, ali nema slike, zamijenim keksice iz slotova, i dalje isto, znaci slike i dalje nema. Izvadio sam novi keksic, upalio komp i komp radi normalno, bez ikakvih problema... Da bih utvrdio ispravnost novog keksa, ubacio sam ga u novi komp u kojem je maticna gigabyte 990-FXA-UD3, i tamo radi, znaci novi keksic je sasvim ispravan. Zatim sam ubacio u stari komp keksic iz novog kompa, 4 gb kingston koji radi na frekvenciji od 1600 mhz, ali slike dalje nije bilo, uglavnom probao sam svakakve kombinacije, ali ta maticna ploca asus kao da voli raditi samo sa tim prvim gore spomenutim keksicem i niti sa jednim drugim. Izvadio sam bio i bateriju, flashao bios na najnoviju verziju, ali i dalje bez uspjeha... Zato Vas, molim, da mi pomogne rijesiti i dati prijedlog u cemu bi bila greska, jer ja stvarno vise ne znam sto mi je ciniti...Hvala Vam