Računalo se neće bootati !

poruka: 13
|
čitano: 5.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozz ljudi.Neki dan su mi stavili šifru na WINDOWS 7,danas su mi je rekli i ja kada sam je upisao nije bila točna(na oba acc).

Probao sam puno puta i dalje ništa.

I tako sam ubacio CD WINDOWSA XP i sve lijepo instalirao,upalio xfire i skuzim da mi nije prepoznao konekciju.

Ubacio sam CD  sa DRIVERIMA  i instalirao te me tražio reboot koji sam napravio i tu je došlo do problema.

CD je izvađen, u BOOT OPTIONS je sve lijepo napravljeno kako treba i jednostavno se NIJEDAN windows neće učitati iako sam stavio dual boot (na odvojene particijie naravno)jednostavno nema slike ni ničega.

Probao sam ubaciti CD sa driverima njega učita i kad me pita hoću li instalirati (Y,N)ništa ne mogu upisati...

Opet sam ubacio CD  sa XP-OM tada piše press any key to boot from cd....i dalje ne ide.

Ljudi pomozite ovo je stvarno važno.Pišem vam sa laptopa.HVALA PUNO

Kako se zove najpoznatiji albanski metereolog ?-Azimi Aljeti

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Računalo se neće bootati !
nicash kaže...

Pozz ljudi.Neki dan su mi stavili šifru na WINDOWS 7,danas su mi je rekli i ja kada sam je upisao nije bila točna(na oba acc).

I tako sam ubacio CD WINDOWSA XP i sve lijepo instalirao,upalio xfire i skuzim da mi nije prepoznao konekciju.

Ubacio sam CD  sa DRIVERIMA  i instalirao te me tražio reboot koji sam napravio i tu je došlo do problema.

CD je izvađen, u BOOT OPTIONS je sve lijepo napravljeno kako treba i jednostavno se NIJEDAN windows neće učitati iako sam stavio dual boot (na odvojene particijie naravno)jednostavno nema slike ni ničega.

Probao sam ubaciti CD sa driverima njega učita i kad me pita hoću li instalirati (Y,N)ništa ne mogu upisati...

Opet sam ubacio CD  sa XP-OM tada piše press any key to boot from cd....i dalje ne ide.

vjerovatno je nesto poslo po zlu kad si instaliravao windowse... a i kad ti pise ono: "press any key to boot from cd" onda pritisni neku tipku... :D

This town (is) like a great big puss.y just waiting to get fucke.d
16 godina
neaktivan
nicash kaže...

nesto se zbrkalo sa boot loaderom. ubaci cd od winsa udi u recovery consulu kucaj fixboot ili fixmbr i trebalo bi popravit

17 godina
neaktivan

Pa jesam htio sam otić u recovery al kad ubacim cd i kaže stisnite bilo koju tipku ja roknem bilo koju i opet sve stoji i nema slike !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dali je to usb tipkovnica?? mozda je treba je aktivirat preko biosa inace nece radit u dosu..

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da je problem sto si instaliravao windows xp nakon windows 7 tako je bio neki vrag sa windows vistom. Prvo mora xp ici pa onda vista/7

"One of the most common problems encountered in configuring a dual-boot between Windows XP and Windows Vista happens when you try to install Windows XP on a computer with Windows Vista already installed. When you install Windows XP, it'll remove the Vista bootloader and use its own instead"

Windows vista i 7 su isti skoro.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Joj pa da.Omg kako se toga nisam sjetio.Pa šta sad da radim ????

0 0 hvala 0
16 godina

-ubaci DVD sedmice i popravi Boot.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

to je istina. kad prvo instaliras sedmicu pa onda xp ubije boot loader od sedmice tj xp prekopira svoj a izbrise od sedmice,ali xp bi se onda trebao bootat

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

LoL a kako da popravim boot ?? Evo sad sam stiskao F8 ko budala i pokusavam nekako uc u safe mode...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aha mislite "popraviti boot"ono sa recovery i fixboot ili fixmbr

0 0 hvala 0
16 godina
robx kaže...

to je istina. kad prvo instaliras sedmicu pa onda xp ubije boot loader od sedmice tj xp prekopira svoj a izbrise od sedmice,ali xp bi se onda trebao bootat

-da ali razlika je na koji disk je XP iskopirao loader, jer sedmica napravi i skrivenu particiju, dok svoju uvjek postavi kao 'C' bez obziran na kojoj se nalazi.

nicash kaže...

LoL a kako da popravim boot ?? Evo sad sam stiskao F8 ko budala i pokusavam nekako uc u safe mode...

-čitaj.

btw. F8 nema veze s bootom, tj dolazi poslije boot loadera.

edit: evo korisnog linka sa slikicama..

ostale naredbe vezane uz boot-fix: fixboot, fixmbr, recimo ovdije...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 16:56 (ihush).
17 godina
neaktivan

Evo ga.Stavio sam novu instalaciju WINDOWSA 7 i izbrisao XP hvala ljudi.Svi koji su mi pomogli su nagrađeni THUMB UP-om ili HVALA !

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice