Ovako, NOVI sam na forumu i molim odgovore od iskusnih i dugogodišnjih informatičara da odgovore na neka pitanja bilo to softwarski i/ili hardwerski.
Imam jedan problem i neznam ga odgonetnuti, pa dobro će mi doći svaka informacija ili savjet.
Nadograđivao sam stari comp.;
WIN XP SP3
Soltek SL865PE - socket 478,
Intel Celeron 2.4 GHz, 128 k L2 - 400 Mhz BUS, sa original hladnjakom od intela
1,5 GB DDR rama
HDD 500GB seagate 32MB chace
ASUS grafička GeForce 6200, 128 MB, a bit nemam pojma, sigurno je slab :)
Zamjenio sam celeron 2.4 sa Pentium 4 - 3.00 Ghz, 1MB L2 chace, 800 Mhz BUS, SL7PM MALAY, neznam jel prescott ili nortwood proc.
sa original hladnjakom od Intela koji sam dobio uz njega
kad sam mjerio na Speed Fan temparatura CPU - mi je dostizala 50-52°C, kupio sam Zalmanov hladnjak cijeli od bakra Zalman - CNPS7000A-CU,
mjerio sam ponovno u speed fanu i opet dostize jednaku temparaturu od 51-52°C, sad neznam da li je to do termalne paste, namazao sam procesor sa sharkoon pastom koja je dobivena uz bakreni hladnjak koji je isao na grafičku GeForce 5700, sada je GF 6200 128MB, da li je ta pasta lose kvalitete i prestara pa prosao kao neki rok trajanja. Mislim po meni nisam stručnjak ali ako sam kupio zalmanov hladnjak pretpostavljam da bi trebalo biti barem 10°C niža temp.procesora, a možda i više to sad neznam. Pa molim vas da mi kažete da li trebam kupiti neku novu pastu pa da nije ta prastara... Što mislite o ovoj pasti? Model - Spire SP802 BlueFrost. Ukoliko sam nešto nestručno i nedovoljno napisao, da fali pokoja rečenica recite nemojte galamit :-) hehe.
Unaprijed se zahvaljujem dobrim informacijama.