Problemi sa sound driverima

poruka: 15
|
čitano: 3.605
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Dakle sve funkcionira dobro na kompu osim zvuka...Sta moze biti problem, gdje da skinem drajvere, kako ih instalirati?

Moje znanje o kompjuterima je vrlo ograniceno pa bih molio sto detaljnije odgovore. hvala unarpijed. poz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi sa sound driverima

Ovisno koju sound karticu imas instaliranu i koji OS. Pretpostavljam da je Windows XP, a sound kartica ti je integrirana na maticnoj ploci.

Idi na web site proizvodjaca maticne ploce i skini driver za svoju sound karticu.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina
protjeran

u device manageru pogledaj model zvucne i skini drivere za nju...samo guglaj

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Reci prvo koja ti je matična ploča, pa ti možda netko i uspije nešto naći.

16 godina
neaktivan

Da, moraš reći koju matičnu imaš da bi ti mogli pomoći..... Imaš li knjižicu ili bilo što od nje?? pa da pročitaš model...  ili instaliraj PC Wizard pa iskopiraj informacije o konfiguraciji i pošalji ih ovde....

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Tip računala    ACPI Uniprocessor PC
Operativni sustav    Microsoft Windows XP Professional
Instalirani Service Pack    Service Pack 3, v.3180

Naziv matične ploče - IBM 6840QDG
Chipset na matičnoj ploči - Intel Solano i815E
Sistemska memorija - 384 MB  (SDRAM)

Zvučna kartica    Analog Devices AD1885 @ Intel 82801BA ICH2 -
AC'97 Audio Controller [B-1]

Nakon sto sam instalirao drivere pomocu Driver Genius-a prikazuje
mi se ova greska u Device menager properties-u:
Windows cannot start this hardware device because its
configuration information (in the registry) is incomplete or
damaged. (Code 19)

Probao sam sa System Mechanic, RegCure i Registry Booster-om ali
sve ostaje isto.
Postoji li neki nacin da se rucno sredi registry i kako???

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 19:41 (kokolo11).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji OS imaš???

Procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+ Matična: MSI K9N Neo V2 Grafička kartica: MSI Nvidia 8400GS 512MB RAM: 2GB HDD: Maxtor 160GB Monitor: Philips 190CW Kućište: Coolmaster
16 godina
UltimateRazor kaže...

Koji OS imaš???

LOL. gdje gledaš!?
kokolo11 kaže...

...
Operativni sustav    Microsoft Windows XP Professional
Instalirani Service Pack    Service Pack 3, v.3180

...

16 godina
neaktivan

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=12454&prodSeriesId=321973&prodNameId=97104&swEnvOID=1098&swLang=13&mode=2&taskId=135&swItem=hd-17950-2

Deinstaliraj taj driver pa pokušaj s ovim, mislim da će raditi, jer čini mi se da ti je taj drajver što ga imaš oštećen...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ponovo ista poruka i prokleti uzvicnici

Hoce li pomoci update winxp sp3 februar 2009?

screenshot system devices screenshot system devices

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

skini program everest home edition, free je,on će ti reći kako se zove točno zvučna kartica i onda skidaj drivere. Ili probaj ubaciti neku zvučnu i stoposto će ti proraditi .

imam ti ja za prodati.

Intel Celeron 2,2GH mb Jetway i845 s478 DIMM SDRAM 184 pin DDR2 1GB Grafika on board služi još uvijek
16 godina
protjeran
kokolo11 kaže...

Dakle sve funkcionira dobro na kompu osim zvuka...Sta moze biti problem, gdje da skinem drajvere, kako ih instalirati?

Moje znanje o kompjuterima je vrlo ograniceno pa bih molio sto detaljnije odgovore. hvala unarpijed. poz

kolko kot mi tebi opširno to napisali ako neznaš što radiš najbolje da to prepustiš nekom iskusnijem pa gledaj kako to ide i naućiš nešto
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
16 godina
neaktivan
kokolo11 kaže...

Ponovo ista poruka i prokleti uzvicnici

Hoce li pomoci update winxp sp3 februar 2009?

Reci mi dali je ova slika uslikana dok su ti driveri instalirani.?? jer koliko vidim nema ih uopće... ovi žuti uskličnici znače da nema drivera

Probaj ovo uraditi!!!

Na kartici uređaja General Properties (Opća svojstva) klikni Troubleshoot (Rješavanje problema) da bi pokrenuo Troubleshooting Wizard (Čarobnjak za rješavanje problema). Klikni Uninstall (Deinstaliraj), a zatim Scan for hardware changes (Potraži promjene hardvera) da bi učitao upotrebljivi upravljački program. Ponovo pokreni računalo u načinu Safe Mode (Sigurni način), a zatim odaberi Last Known Good Configuration (Zadnja dobra konfiguracija). Na taj se način vraćaš u prvu prethodnu uspješnu konfiguraciju registra.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 23:08 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ova slikica je uslikana nakon sto sam poslusao savjet Bellatrix kada sam vidio da ne pali vratio sam stare drivere pomocu backup-a  Driver Geniusa pomocu kojeg sam i probao skinuti potrebne drivere i instalirao ih ali pojavljuje  mi se opet isti registry problem " Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged. (Code 19)"

Znaci stvari sada izgledaju ovako(sreenshot). Posto sam shvatio da je u pitanju registry greska, zanima me da li ce mi pomoci reistanlacija Win XP, ili recimo uninstall XP3 koju trenutno imam, pa ponovno instaliranje. Da li to pomaze sta predlazete.

screenshot2 screenshot2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Očigledno je da imaš nekih konflikata među drajverima... probaj uraditi reinstallaciju windowsa to je ponajbolje riješenje....

Ali ja sam ti u predhodnom postu opisao kako se riješava error code19  ..... pa pokušaj ili jedno ili drugo

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice