Problemi sa full screenom

poruka: 14
|
čitano: 2.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima, nov sam na forumima i treba mi pomoć.

http://www.links.hr/artikl-030.010.160 Kupio sam ovu konfiguraciju i uz njega monitor Philips Brilliance 239c i ne mogu dobiti full screen (sa svake strane mi ostaje 2 cm crnih (ne iskorištenih) piksela, a kod paljenja monitora, se vidi full screen)

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zar nemožeš to složiti u postavkama grafe,da staviš na max rezoluciju koju podržava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problemi sa full screenom

Stavim, ali i dalje je u istom prostoru na monitoru

15 godina
neaktivan

Instaliraj driver za minitor....

12 godina
neaktivan

Skinuo sam drivere, ali imaju nastavak .icm. Ja nemam iskustva sa instaliranjem takvih drivera, pa ako mi netko može pomoći, bio bi zahvalan

15 godina
neaktivan

Da pogodim. Spojen je preko HDMI sučelja?

Ako da, otiđi u Catalyst control center i nađi scaling options. Stavi underscan/Overscan na 0%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ali to mi je sivo. Ne mogu ništa napraviti.

12 godina
neaktivan

Ja sam idiot :C. Ja to nisam uspio na tvoj način. Mene ovo mući; na Catalystu mi je overscan i underscan siv, i ne mogu ga promjeniti. To mi se čini kao najlakši način, pa ako postoji fix za to. Runam verziju 12.10

15 godina
neaktivan

Sve zavisi od sučelja kojim je monitor spojen na PC. Ako je preko DVI konektora onda nije stvar u overscan/underscan opcijama nego negdje drugdje.

Informacije na Internetu su konfliktne, negdje piše da monitor ima 2x HDMI i jedan VGA input dok drugdje piše da ima DVI i VGA ulaz.

Kako ti je spojen monitor sa PC-om? Plavi VGA kabel, bijeli DVI kabel ili HDMI kabel?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 18:11 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

HDMI

15 godina
neaktivan

Skini TeamViewer i pošalji mi ID i password na privatnu poruku pa mogu pogledati u čemu je stvar i podesiti postavke umjesto tebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Imas tipke u dnu ili satrane monitora jedna od njih je autoajustment stsni ju nekoliko puta, smanji ili povecaj refresh rate, u catalystu imas opciju Composite sync klikni ju....
Zamolba za clanove foruma BIK i Itomic009 da ne komentiraju moje poruke, Hvala !
15 godina
neaktivan

Riješili smo putem TeamViewera.

Nažalost grafičke kartice kad su spojene putem HDMI-a uz EDID čitaju CEA extension block i stavljaju Underscan (AMD) ili Overscan (nVidia).

Na AMD grafičkama je to lako riješiti putem Catalysta dok kod nVidie treba zasukati rukave i kopati po registriju.

Byuu ima odličan članak na ovu temu: http://byuu.org/articles/computing/edid

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 15:20 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice