Problem sa zvukom

poruka: 13
|
čitano: 2.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Pozdrav svima, nisam vidio da negdje na forumu ima slične teme pa sam otvorio ovu.

Dakle, kao što se vidi iz naslova.. imam problem sa zvukom..

Radio sam svakodnevno normalno na računalu, slušao muziku i sve ostalo.. kad odjednom mi jučer nestao zvuk.
Piše mi u control panelu "No audio device", a ostale komponente su zamrznute.
Pokušao sam "Roll back driver", ali ni to nije pomoglo.
Onda sam jednostavno deinstalirao drivere i stavio nove, no očito ni to ne pomaže.
Inače, u device manageru mi na 3 mjesta stoje uskličnici..

ATI Technologies, Inc. 3D RAGE PRO AGP
Serial Cable using IrDa Protocol #2
Plug and Play Software Device Enumerator

Rečeno mi je da ako imam CD od matične instaliram drivere za chipset, ali ja to ne mogu naći na netu.

Iskreno, računala mi nisu jača strana.. znam ovo osnovo i pokušavao sam to napraviti, ali ne ide.
Ne znam što znače ovi uskličnici, ali mislim da je to pokazatelj "kvara", ako se ne varam..

Bio bih vam zahvalan ako netko može dati savjet, pomoć ili nešto jer me ovo stvarno izluđuje.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa zvukom

Idi na windows update da ti on potegne drivere.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Problem sa zvukom

Napravio, ali opet isto.

16 godina
neaktivan

Book Pročitao sam tvoju temu očigledno se vidi da imaš problema sa zvukom koje ako sam dobro pročitao

pokušao si već na uobičajen način rješiti. A da probaš možda svoj prolem rješiti sa PC-Inspektor Programom

ili nekim sličnim da bih saznao točno o čemu se radi nakon što PC-Inspektor ti Uradi analizu računala možda i on

sam ispravi taj problem preporučio bih ti i advenced windows care priogram koji ja koristim već duže vrijeme potraži ga na

internetu i skini. Ja sam kod kolege imao problem sa mišom bio je vrlo spor toliko da nisi mogao micat uopće strelicu na

deskopu kada sam instalatirao advenced windows care i došao do scan koji traje minutu dvije i kliknuo na corect problem ili rješi

probleme miš je radio ko lud.Brzo na internet gooogle pa upiši ova dva programa prvi je odabir tvoj.

Još nešto.Ako Imaš više problema ili ti je računalo sporo advenced windows care će ti optimizirati Cijeli windows radit će brže i ko

lud. Ajd mi Javi rezultate da znam jesi uspio rješit taj zvuk.

DJ+

17 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

md \temp
cd \temp
copy %windir%\inf\machine.inf \temp\allmachine.inf
copy %windir%\system32\drivers\swenum.sys \temp
copy %windir%\system32\streamci.dll \temp notepad \temp\allmachine.inf

into cmd line and then opening the allmachine.inf with notepad and erasing what was on line 20(or so..)
under the line [ControlFlags]

then adding new hardware through the control panel
select pick a list
and click on have a disk
and choose the allmachine.inf file that is in the c:\temp folder
it will give you a new list of devices you can choose and the 'plug and play software device enumerator'
install it
and then reinstall your soundcard drivers!
done.

*please note* These are very general instuctions. They were laid out much clearer on another post. I wish I had the link for you but with this information I'm sure you'll find it if you look.

Citat iz : http://www.techspot.com/vb/topic21812.html

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Master, skinuo i instalirao oba dva programa. Pomogli su, ubrzali računalo, riješili se nekih stvari, ali meni i dalje nema zvuka =/

16 godina
neaktivan

Onda ti Mogu Samo Još Preporučiti Uninstall Windowsa kratko sve poruši sa hard diska i formatiraj Disk C te instaluj nowi

Win XP. Druge ti nema vjerovatno je sustav ili registriy doživio opasne promjene koje nećeš rješiti uobičajenim postupkom.

i dalje ti preporučam koristi one programe nakon Instalacije Novih Windowsa kako bih ti računalo radilo Sigugurno brzo i Pouzdano.

Ako Imaš Windows 7 on ti je još bolji od Win XP.  Javi mi kad sve to rješiš pa da vidim jesi rješio zvuk nakon reseta windowsa.

Još Nešto ako nisi iskusan u Reinstalaciji Windowsa onda potraži pomoć neke stručne osobe koja će ti to rješit jer si i sam  naveo da

se baš ne kužiš baš u računala.

Eto!!

DJ+

15 godina
neaktivan

Da, uvidio sam i sam da mi je to jedino i preostalo. Reinstalirat ću Windowse i nastavit ću koristiti ova dva programa jer su jako dobra, što sam mogao vidjeti i jučer. Ništa, reinstalirat ću Windowse najvjerojatnije sutra, pa ću javiti.

Ne znam baš o računalima, ali barem to znam. =)

Pozdrav i čujemo se!

P.S. -> Ovo je nevjerojatno!! Već 3 dana mi se radi Windows update, svakih sat vremena skoro traži da se restarta računalo i sl. i sada mi je pred 10 min. tražilo i gledam odjednom mi ima zvuka?!

Stvarno ne kužim ovu informatiku?! =D

Ugl, želim se svima zahvaliti.. hvala vam što ste odvojili svoje vrijeme da mi pomognete.

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 20:56 (Superstar).
16 godina
neaktivan

Ma Nemaš šta zahvaljivati ako trebaš bilo što drugo samo piši na master infirmiy BUG forum online ja i moji kolege

poznanici rado ćemo pomoći onoliko koliko i mi znamo.  eto!!  Za Pitanja i Sugestije nastoj uvjek kada tragaš za problemom

otvoriti novu temu sa jasnim naslovom poruke.

DJ+

15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

Ej vidi na maticnoj mozda ti se pokvarila zvucna kartica ili ako imas ubodenu vidi jeli kvar na zvucnoj.A ako ti je maticna nova ili stara barem 1 godinu onda reinstaliraj sistem kao u predhodnim odgovorima.Cujemo se i ljiep pozz........

Enes .H
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

molim vas imam probljem sa zvukom,nemam drajvera trazim na internetu nemogu da najdzem,mogao bi me neko pomoci ct 5803

cviolg

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa zvukom

ljudi naucite citat, na prvi post je spock odgovorio (na engleskom).

Na zadnji moj odg. bi bio, najdi drivere od maticne, s njima dobijes drivere za zvuk :-).

http://www.unitedboinc.com/news-sig/Black-1-8vn08w-0.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok sta ja znam gdje se nalazi maticna.

cviolg
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 15:54 (cviolg).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice