Problem sa veltilatorem, laptop se pregrijava

poruka: 4
|
čitano: 2.472
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa veltilatorem, laptop se pregrijava
Situacija je sljedeća. Imam laptop star malo manje od dvije godine (HP Probook) koji se u zadnje vrijeme počeo malo više zagriajvati. Radi prašine. No, ništa strašno i neuobičajeno. Prije par dana mi je pao sa kauča i malo se protresao. Nakon toga se dvaput ugasio nakon pola sata uslijed pregrijavanja, ali je problem izgledao riješen sam od sebe jer je jučer radio dosta dugo bez ikakvih problema. No, navečer sam ga upalio i opet se počeo gasiti radi pregrijavanja nakon 40ak minuta do jednog sata. Zvuk ventilatora mi je jako slab, zanemariv u odnosu na ono kako je prije zvučao a laptop se užasno pregrijava. Instalirao sam neke programe (Fanspeed i AIDA64) koji su mi počeli pokjazivati visoke temperature. CPU na 88 stupnjeva, a grafička na ~94. HD 48, matična 80ak... Oba programa su pokazivala slične temperature već nakon malo više od pola sata rada. AIDA mi očitava hladnjak samo na grafičkoj koji je radio na od 30 do 100 posto učinkovitosti, a Speedfan ga, izgleda, nije ni očitavao. No, prvi puta sam koristio ove programe pa ih možda ni ne iščitavam dobro. Zato sam i napravio par screenshootsa da mi pomognete. U čemu bi mogao biti problem, je li nešto krepalo, samo se odspojilo (moja ideja je da je problem u ventilatoru) je li se samo nakupilo prašine te ga trieba iščistiti, ili je možda problem u nečemu trećem? [IMG]http://i51.tinypic.com/35bzes6.jpg[/IMG] [IMG]http://i52.tinypic.com/24mx6hu.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/2labjv8.jpg[/IMG]

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa veltilatorem, laptop se pregrijava
Al.Capone.zd kaže...
Situacija je sljedeća. Imam laptop star malo manje od dvije godine (HP Probook) koji se u zadnje vrijeme počeo malo više zagriajvati. Radi prašine. No, ništa strašno i neuobičajeno. Prije par dana mi je pao sa kauča i malo se protresao...

Moguće je da cooler ne naliježe više na procesor kako treba ili se toplovodna cijev odvojila od hladnjaka.

Skini poklopac, promijeni termalnu pastu i zategni vijke.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 14:46 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
Eh da ga znam otvoriti... Može li biti nešto drugo? Naime, evo nakon 20ak minuta mije CPU već na 70 stupnjeva, matična na 65, a grafička na 88. Očitava mi da hladnjak (ventilator) radi na 30ak posto, ali Speedfan mi ga i dalje ne očitava.
16 godina
neaktivan
Al.Capone.zd kaže...
Eh da ga znam otvoriti... Može li biti nešto drugo? Naime, evo nakon 20ak minuta mije CPU već na 70 stupnjeva, matična na 65, a grafička na 88. Očitava mi da hladnjak (ventilator) radi na 30ak posto, ali Speedfan mi ga i dalje ne očitava.

probaj ga onda ispuhat s nečim (kompresor) iako bi to bilo najbolje napravit kada ga otvoriš tj izvadiš

edit, zagugla malo model svog laptopa i hmm ili manual ili tako nešto i naći ćeš upute kako ga rastavit

kod mene normalno radi.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 15:11 (cekpi).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice