Ovak problem je taj da s mojim routerom PTI-8411 nemogu da napravim da mogu konektovati na njeg dva kompa tj komp i laptom istovremeno prek lan kabla, naprosto neznam sta da uradim, ima pozadi 4 prikljucka i sva rade ali ak je sam jedno racunalo spojeno na njeg, ali oba kad ukljucim nema sanse, aa i slabo se razumijem u routere, neznam sta da uradim da otkljucam da radi, ako moze pomoc bio bi zahvalan :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bnet možda? Onaj tko se prvi spoji, samo on može na net zbog MAC filteringa. Kako to riješiti? Imaštemu tu na forumu.
Ne nije bnet, nego bh telekom, router je star mozda vec blizu 3 god, obicni adsl-ov, i nema sanse da spojim na njeg dva kompa da djele vezu, ali pitam u temi, pa ako bude sta, hvala :)
Moguće da i oni imaju MAC filtering pa ne možeš spojiti 2 računala odjednom. Najjednostavnija metoda (bez kupovanja switcheva, APova i sl.) bi bila da kloniraš MAC adrese ta 2 kompa, tj. da PC i laptop imaju istu MAC adresu.
Za probu možeš dignuti neku linux distru na laptopu sa live CDa i skinuti alat macchanger. Na kompu provjeriš MAC adresu mrežne kartice i zapišeš ju. U konzoli na linuxu (na laptopu) pišeš:
1. ifconfig
1. a. doznao si ime interfacea. Obično je eth0 ili ath0, može biti ra0 ili tako nešto.
2. Ugasi interface. ifconfig ime_interfacea down (npr. ifconfig eth0 down)
3. Sa macchangerom promijeni mac adresu. macchanger -- mac 00:11:22:33:44:55 ime_interfacea
3. a. naravno, ne ide 00:11... nego ide MAC koji si zapisao
4. Upali interface sa ifconfig ime_interfacea up
5. Upali networking. /etc/init.d/networking restart
6. Pokušaj otić na net.
Pisao sam iz glave i moguće je da ima grešaka. Ako se odlučiš da ćeš ovo raditi, skini npr. Linux Mint 13 XFCE. Ako imaš već neki linux live CD, napiši koji je pa ćemo vidjeti.
hvala pokusat ocu, a da li je moguce da je u routeru recimo u postavkama zakljucano djeljenje veze na vise racunala pa da pokusam njeg prckat, ako ne pokusat cu tako.