Problem s RAM-om

poruka: 13
|
čitano: 3.406
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s RAM-om i rezolucijom na monitoru

Imam u kuci 2 kompa. tocnije jedan pc i jedan laptpop. buduci da u laptopu imam 2x256 mb odlucio sam staviti tu jednu na pc koji ima 256 tako da ima 512mb. i ja sam otvorio laptop skinuo ram i pri tome pazio da ne dotaknem konektore. i ja stavim taj 256 pa komp i uglavnom sve je islo ok samo sto se rezolucija promjenila. ja reko dobro idem ja u postavke namjestiti i kad ono najvise se moze staviti reza(ne u igrici nego mormalno u windowsima) na 1280x1080. HA? pa ja imam HD ekran... pa prije mituntu je sve bilo ok prije nego sto sam iso to raditi. i ja sebi mislim mozda da izvadim bateriju na biosu da ucita ram. i ja sve to napravim i nista. jos uvijek sve isto. e da i jos jedna stvar. slucajno sam kad odidjem pod postavke uso sam u dodato.. i prilagodnik i ne pise mi koju grafu imam i nista sve samo unknow. onda sam mislio da se dogodilo najgore.. da je ram krepo. dobro idem ja onda ram s pc vratit opet u laptop. laptop nasrecu radi i pokazuje 512 znaci nije ram crko. ok idem ja paliti pc opet nakon sto sam ponovno izvadio bateriju biosa i opet mi je najveca rezolucija 1280x1080. Ja sad stvarno neznam u cemu bi mogo biti problem. sve sam isprobo sto znam.. ima li tko kakvu ideju??

AMD Phenom II X4 940 ASUS M3A79-T DELUXE CORSAIR HX Series CMPSU-1000HXEU 1000.0 GB SAMSUNG COOLERMASTER HAF 932 Logitech RTL Cordless MX Revolution Laser G11

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s RAM-om i rezolucijom na monitoru

problem bi ti mogao biti u nekmpatibilnosti.

prvo da li su ti isti rami i da li taj tvoj komp podrzava te rame?

a druga stvar ako i podrzava probaj ih stavit u drugi slot,znaci ne jedan pored drugog.

to sam ja napravio i sve mi radi.

takodjer mi se slika nakon dodavanja skroz smrdala.probaj tak.

17 godina
Problem s RAM-om
jel ti to ozbiljno? stavio si memoriju iz laptopa u pc? zar nisi primjetio da je memorija od laptopa kraca od memorije stolnog racunara za jednu trecinu? ili ti imas neki laptop koji koristi istu memoriju kao stolni racunar? svasta...
hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s RAM-om i rezolucijom na monitoru
dirtyjack kaže...

problem bi ti mogao biti u nekmpatibilnosti.

prvo da li su ti isti rami i da li taj tvoj komp podrzava te rame?

a druga stvar ako i podrzava probaj ih stavit u drugi slot,znaci ne jedan pored drugog.

to sam ja napravio i sve mi radi.

takodjer mi se slika nakon dodavanja skroz smrdala.probaj tak.

Da. podzava ddr. a nisu iste firme. nisam ih stavio jedan do drugog. evo nakon sto sam ih izvadio. ostala mi je slika smrdana. al problem je u tome nakon toga sto sam ja vratio kako je bilo... i dalje nemogu dobiti vecu rezu...
AMD Phenom II X4 940 ASUS M3A79-T DELUXE CORSAIR HX Series CMPSU-1000HXEU 1000.0 GB SAMSUNG COOLERMASTER HAF 932 Logitech RTL Cordless MX Revolution Laser G11
16 godina
neaktivan
RE: Problem s RAM-om
ovajonaj kaže...
jel ti to ozbiljno? stavio si memoriju iz laptopa u pc? zar nisi primjetio da je memorija od laptopa kraca od memorije stolnog racunara za jednu trecinu? ili ti imas neki laptop koji koristi istu memoriju kao stolni racunar? svasta...
 a cuj. znam da to nikak nejde. pc mi steka a nezelim davati 200 kn kad cu uskoro dobiti novi komp. pa sam mislio mozda ce bolje nes biti barem malo.. ali meni je reza nakon toga ostala smrdana... sta da napravim??
17 godina
ma sve je to ok podrzava ddr ali pitam te zar nisi primjetio da su RAM moduli razlicite duzine i oblika uopce? ne kontam kako si uopce uspio staviti tu plocicu iz laptopa u pc.. i da ti je sve ostalo citavo..
hmmm...
17 godina
neaktivan
Problem s RAM-om

Daj nemoj lagati.Čisti si spamer,ni pod kojim slučajem nisi mogao ugurati ram iz laptopa u stolno računalo,tak da dok se ne uozbiljiš nemoj govoriti gluposti.Najvjerojatnije nemaš niti laptop nego samo se duriš,jer da ga imaš videl bi da je za laptop RAM puno krači,znači nikak ga nisi mogao pričvrstiti u utor na matičnoj.

Kaj misliš da si ispal kaj inteligentni s takvom laži?

Ali stvarno ima svakakvih ljudi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 15:00 (toma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toma kaže...

Daj nemoj lagati.Čisti si spamer,ni pod kojim slučajem nisi mogao ugurati ram iz laptopa u stolno računalo,tak da dok se ne uozbiljiš nemoj govoriti gluposti.Najvjerojatnije nemaš niti laptop nego samo se duriš,jer da ga imaš videl bi da je za laptop RAM puno krači,znači nikak ga nisi mogao pričvrstiti u utor na matičnoj.

Kaj misliš da si ispal kaj inteligentni s tak laži?

ma kakvih ljudi ima ja se ne bih cudio ni da ga je uspio ugurati... znam likove koji su uspjeli nabiti plocicu onog 133 sdrama u ddr utor... to se znalo desaavti na onim p4 plocama sto su podrzavale i sdram i ddr1..
hmmm...
16 godina
neaktivan
toma kaže...

pa laptop mi je malo stariji. i na ramu od laptopa pise ddr. btw ram iz laptopa je stau u pc i jednake su duljine. to je i mene zbunilo. zato sam i to pokusao. slusaj znam da ima ljudi na ovome forumu koji su glupi i bezveze otvaraju teme i zajeb..... ljude. da vas ja zajeb..... bi li piso unako dugacak tekst? i sve detaljno. neznam imam laptpop forcebook i vjerojatno maticna podrzava standardnu ram memoriju buduci da je star 4 godine....
16 godina
neaktivan
PoToKTM kaže...
toma kaže...

pa laptop mi je malo stariji. i na ramu od laptopa pise ddr. btw ram iz laptopa je stau u pc i jednake su duljine. to je i mene zbunilo. zato sam i to pokusao. slusaj znam da ima ljudi na ovome forumu koji su glupi i bezveze otvaraju teme i zajeb..... ljude. da vas ja zajeb..... bi li piso unako dugacak tekst? i sve detaljno. neznam imam laptpop forcebook i vjerojatno maticna podrzava standardnu ram memoriju buduci da je star 4 godine....
 mogu ti sliku poslati ako ne vjerujes... al ja imam i dalje problema s rezom. jel mi neko moze dati link za driver za ati radeon 9200?
17 godina
Problem s RAM-om
haj da rijesimo dileme....okreni laptop naopako i procitaj mi broj modela tog forcebook laptopa pa da vidim kakve su mu stvarne specifikacije... nije zgoreg ni da uslikas ali da se lijepo vidi sta pise...
hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ovajonaj kaže...
haj da rijesimo dileme....okreni laptop naopako i procitaj mi broj modela tog forcebook laptopa pa da vidim kakve su mu stvarne specifikacije... nije zgoreg ni da uslikas ali da se lijepo vidi sta pise...
 laptop sam kupio rabljenog. i navodno je jos nadograđivan. ajd pokustat cu nac gdje pise koji je model..
16 godina
neaktivan
Problem s RAM-om

pise nesto: model 8599.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice