Problem sa racunarom

poruka: 24
|
čitano: 10.616
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

mozete li mi pomoci oko ovoga:skoro mi se pocelo dogadjati da mi se komp sam restartuje i na sekundu izbaci plavi ekran,zaustavio sam plavi ekran i nasao da mi je HDD otiso,posle nisam mogo ni da dignem sistem,kad god pritisnem enter da podignem sistem pojavi mi se EROR ntfs.sys.Onda sam kupio novi HDD i opet se poceo komp restartovati sam od sebe izbacujuci plave ekrane sa razlicitim porukama.Tada sam primjetio da je uzrok kvara starog HDD-a nesto drugo,ali neznam sta bi moglo biti?

ako znate ista sta je napisite mi.

stefan
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 17:35 (swat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

Najverovatnije memorija. Probaj ispremeštati memorijski modul u nekoliko slotova, ili probaj sa drugim modulom. Isto možeš skinuti Memtest - program koji testira memoriju i javlja moguće greške (ako postoje), koji se može pokretati sa CD-a, usb-a ili diskete.

Ako možeš nabavi Linux Ubuntu, ubaci ga i pokreni Live CD, ako ti sve učita onda niej memorija.

Na istom Linux Cd-u imaš i Memtest.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 18:03 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa racunarom
Jesi li ostavio stari hard disk ili si ga izvadio? BTW.potraži,imaš na forumu temu o plavom ekranu.Tema se zove BSOD,pa potraži!
http://spaceforum.forumsmotion.com/
16 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

izvadio sam ga i ubacio novi

stefan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

kako da pokrenem memtest sa usb-a

stefan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

evo rezultata memtesta

stefan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Izvadi memorije van, prebriši kontakte gumicom (pazi na statički elektricitet!), vrati ih natrag i nadaj se najboljem. Ako ta memorija nije pod garancijom, isprobaj je na drugom kompu, a ako tamo ne radi, moreš ju slobodno bacit...

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan

ovo znaci da nevalja ram

stefan
16 godina
odjavljen

nažalost, da

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan

izgleda da je maticna otisla na svaki uredjaj mi pokazuje gresku i sa ispravnim ramom a izvadio sam stari

stefan
16 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

Kakve greske, imas li kakav screenshot? Ili ne mozes nikako dici OS?

BTW Poz, novi sam ovdje Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

zdravo,novi sam na ovom forumu tako da jos neznam pokrenuti temu.         moj problem sa racunarom je to da poslije nekog izvjesnog vremena jednostavno stane. tada ga nemogu ni restartovati.   jedini nacin da ga ugasim jeste da iskljucim kabel iz napojne.     jedan covjek mi je rekao da je mozda do graficke kartice. da se ona pregrijava i dolazi do zastopa.   konfiguracija mog racunara je: Windows XP Service Pack 3,Pentium 4   3.0GHz,768MB of RAM,Graficka kartica Ati Radeon 9250 128MB.    na grafickoj nemam coolera.   nadam se da ce te mi pomoci jer je problem veoma iritantan.   {#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don_Damir kaže...

zdravo,novi sam na ovom forumu tako da jos neznam pokrenuti temu.         moj problem sa racunarom je to da poslije nekog izvjesnog vremena jednostavno stane. tada ga nemogu ni restartovati.   jedini nacin da ga ugasim jeste da iskljucim kabel iz napojne.     jedan covjek mi je rekao da je mozda do graficke kartice. da se ona pregrijava i dolazi do zastopa.   konfiguracija mog racunara je: Windows XP Service Pack 3,Pentium 4   3.0GHz,768MB of RAM,Graficka kartica Ati Radeon 9250 128MB.    na grafickoj nemam coolera.   nadam se da ce te mi pomoci jer je problem veoma iritantan.   {#}{#}

Jesi provjerio temperaturu graficke;

ovo mi je cudno da ga ne mozes restartati osim iskljucivati kabel.

15 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

Ovo što je kolega rekao...

Probaj s speedfan, hwmonitor pro, everest (aida64) mjeriti temp.

Zar neće tipka 'reset'?!

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znam da je cudno ali desava se.  neznam kako.  :)       ali probacu ovo sto si mi rekao pa se nadam da ce biti u redu. hvala 

14 godina
neaktivan
ne nece ni tipka reset ali probacu ovo sto si mi rekao pa se nadam najboljem. hvala
16 godina
Don_Damir kaže...
ne nece ni tipka reset ali probacu ovo sto si mi rekao pa se nadam najboljem. hvala

-to znači da je napajanje ili MBO isključila struju (automatski osigurač). Ako je napajanje to se može lako zamijeniti, veći problem je s pločom... (nema ih osim traženja po oglasima).

Pogledaj kondenzatore oko CPUa, ako je nabubren to je to. Možda neki električar koji se time bavi može zamijeniti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

juce sam zamjenio termalnu pastu izmedju procesora i coolera i sada radi perfektno.   ali hvala.

13 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

Imam problem sa satom na kompu....Koristim racunar normalno ali on nakon nekog vremena sam promeni vreme (da je do baterije promenio bi i datum a ne samo vreme) pa me zanima kako da sredim to ....i da nekad mi se komp ugasi sam pri dizanju sistema (power lampica bude ukljucena) jel moguce da je do tog

evo pogledaj sliku http://www.zaslike.com/viewer.php?file=63o38uazl7rllzd3ddz1.jpg

Sadmir K

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
problem crn ekran

Imam problem sa racunarom. Radi super ali kada ukljucim malo jacu igricu (npr. League of Legends) i skype u isto vreme pojavi mi se crn ekran i zabaguje racunar.. moram ponovo da ga restarujem.. unapred hvala

stojkovic

0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa racunarom

Daj malo više podataka...

Koje komponente imaš? Desktop računalo ili laptop?

Koji Windowsi?

Temperatura komponenti, pogotovu grafičke?

Od kad se počelo računalo rušiti?

Kad si zadnji put očistio računalo?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problem sa racunarom

Imam Window XP 32 bitni

AMD RADEON HC 6670 Graficka

DDR3 2GB memorija

Temerature:

54 stepeni C maticna placa

40.9 stepeni procesor

54 stepena graficka

Desktop racunar.

Pocelo je odprilike pre oko 2 meseca ali sve radi normalno kada npr prican na skajp a svi programi zatvoreni radi savrseno isto tako ako igram League of Legends ili neku drugu sve je ok..

Uglavnom ako je skajp otvoren a ne zove me niko onda sve radi cim me neko pozove onda crn ekran

stojkovic
9 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

Pozdrav svima.

Imam sledeci problem. Kuler na procesoru mi se jako cuje. Nije toliko jako da ne mogu izdrzati, ali mi kida zivce postepeno. Mislio sam da je napajanje problem, da je bucno-kupim drugo i isto. Kupio sam novi kuler za procesor-isto je cuje. Iskljucio pomocne ventilatore, isto se cuje.
Izvadio graficku(jer ima kuler) i stavio drugu bez kulera i opet isto.
Napajanje, graficku, i kuler za procesor sto sam kupio, sve sam to ubacio kod brata u komp. Njegov komp se ne cuje, kao da je ugasen. I par puta sam tako stavljao od drugarove delove i opet isto. Kada zakocim kuler od procesora sa prstom i upalim komp, onda je sve oke. Nema sta nisam probao, i ne mogu da shvatim sta je problem.
Prljav nije, jer ga cisim svake druge nedelje.
MOLIM VAS, AKO NEKO ZNA NESTO DA MI SE JAVI.
Mozete i na FB:https://www.facebook.com/marko.ignjic.9

Hvala puno!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Problem sa racunarom

Postovani imam problem sa laptopom kada ukljucim slusalice u njega muzika se cuje i na laptopu i na slusalicama. Ne znam kako da namestim da mi se ne cuje na laptopu nego samo na slusalicama. Hvala pozdrav

SZB

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice