Problem sa računalom

poruka: 28
|
čitano: 3.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

Pozdrav, naime imam jedan problem sa racunalom.  Od kada sam promjenio graficku na kompjuteru sa NVIDIA GeForce 9800GT 512MB na istu takvu samo sa 1GB svaka igra koju probam igrati na nekim veci rezolucijama i na vecoj kvaliteti jednostavno steka i ima neku vrstu delay-a (npr. stisnem lijevo ili bilo koju tipku pa prođe nekih 1-2 sekunde i tek onda reagira). Dakle bilo koju igru probao prebacit na vecu rezoluciju i kvaliteti odma pocne stekati makar ona bila novija ili starija. Sa starom grafickom je sve bilo uredu cak se sjecam da sam normalno mogao igrati GTA IV na nekoj vecoj kvaliteti bez ikakvog delay a sada sa novom grafickom uopce nemogu, nemogu niti pomaknu lika koliko mu treba da reagira. A o novijim igricama da i ne pricam sve moram prebacit na low spec i rezoluciju na nekih 1280x800 sto mi je onda ajmo reci pola ekrana. Pa bi vas molio da mi netko pomogne ako priblizno zna u cemu je problem. A i vec mi to sve ide na zivce.

Konfiguracija:

Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q9300 BOX, 4x2.5Ghz,
RAM : DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax x2
Windows: 7 64- bitni
Graficka: NVIDIA GeForce 9800 GT 1GB, DDR3, TV-out , Dual DVI
Hard disk: HDD Seagate ST3500320AS, 500GB 32 MB
Matična: MB Gigabyte EP45-DS3R, s775, iP45, Core 2 Extreme Quad Core/Core 2 Duo ready
Napajanje: Chieftec Power Supply 650W, GPS-650AB-A,EPS,ATX2.0, 3x12V

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa računalom
9800 GT 1GB Imao moj priatelj do nedavno...imao je problema s njom ali ne takvih...njemu je problem bio igra igra i odjednom na monitoru analog/digital sve crno...gasi pusti da miruje...pali ponovo...nije bilo do hlađenja sve uredno nego nisam sad siguran kondenzator ili nek k*** mu je bio odlemljen to su zalemili i sve super radilo...pa tako pregledaj cijelu grafu pa vidi...
Sve je lako kad si mlad :)
17 godina
Problem sa računalom

Jesi probao s reinstalacijom drivera?

Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
odi u nvidia control panel i provjeri ovo :

http://i.imgur.com/IdvGp.jpg

probaj tu vrijednost mjenjati pa vidi kakav ti je odaziv...

u prijevodu dolje piše :

tipični problemi:
-smanjivanjem ove vrijednosti može se pojavit slab odaziv ulaznih jedinica, kao što su miš, đojstik ili tipkovnica tijekom igranja

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

Sto se tice drivera za graficku njih sam updatal jucer i problem je i dalje isti. 

A i probao sam mjenjat potavke u Nvidia control panel i mogu reci da je delay malo manji znaci brze sve reagira ali  nemoze se i dalje igrat.

Ja isto mislim da je negdje problem na grafickoj ali posto se bas nerazumijem u to sve skupa nesto previse a necu prckat po kompjutoru da jos nesto vise ne zeznem pa cu onda to prepustit frendu da pogleda. Pa cemo onda vidjet.
Uglavnom hvala na odgovorima. Ako jos netko zna neku soluciju neka slobodno kaze. 

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa računalom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hm...miša mu šta bi onda moglo biti..

ajd pogledaj, točnije skini program gpu-z...pa pogledaj šta ti kaže..kolika je protočnost memorije, dal radi na 1.0 ili 2.0 pci-e..

drugo pogledaj jel ti u biosu PCI-E clock na default odnosno trebao bi biti 100mhz za optimalu...

14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

GPU-Z:  http://gpuz.techpowerup.com/11/05/31/g3f.png

FurMark nakon 10min: http://imageshack.us/photo/my-images/84/furmarkq.png/

Tako to izgleda kod mene. Ja se osobno ne razumijem dal je to dobro il ne pa ako bi mogli prokomentirat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 17:47 (martin16).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nevalja to kogega...koliko se meni čini tebi su uvalili green verziju..

prvo je 128 bitna a trebala bi bit 256 bit-a
taktovi mali
rops-a ima manje
pixel fillrate isto manje
propusnost samo 16gb/s to je ponižavajuće normalno da ti trza

fumark ti pokazuje da imaš : minimalno 4 fps-a, maximalno 9 fps-a dok ti je prosijek 5 fps-a to je užasno loše

nešto nije uredu s grafom definitivno...nebi bilo loše kad bi nam dao puni naziv grafičke, mal da pogledam na netu..a našao sam već isti topic kao tvoj gdje se čovjek žali na loše performanse i svi su rekli da nešt nije uredu...neki su pitali pa te i ja pitam..jel ta tvoja grafa ima utor za napajanje ili nema?

edit: reci nam još jesi ti to kupovao preko oglasa od nekoga...da ta nije bila u pečnici pa vraćana iz vječnih lovišta...jel stvarno ispada kao da su izgorile neke komponete...gpu-z ti pokazuje ajme lošije rezultate od normalnih 9800gt...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 20:01 (oly570).
14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

Ovako nasao sam ponudu/predracun kada sam kupovao komp. ali na toj ponudi je  graficka Gigabyte GF 9800GT, 512MB, DDR3 ali nakon nekog vremena nesto nije bilo u redu s njoj pa sam ju zato zamjenio, a i sjecam se da sam cak dobio zamjensku graficku na neko vrijeme dok ova 9800gt od 1gb nije stigla. A graficka je kupljena u AlphaM-u  u Varaždinu. Puni naziv od te nove graficke neznam posto nemogu naci nikakav racun niti nista.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gle prvo bih trebao znati da je razlika između 9800-ki jedne od 512mb i 1gb neznatna..toćnije gotovo da su identične dok ova od 1gb daje bolje rezultate u igrama koje povuku više grafičke memorije i traže protok te memorije..

evo ti moj gpu-z, ja imam 9600gt 512mb koja bi trebala biti lošija od 9800 al baci oko na taktove, da je 256bitn-a, rops, pixel filrate i ostalo sve je skoro veće neg kod tebe

14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

Ahhh j....  nemam pojma vise sta napraviti...
btw ovo sto si pitao nasao sam jos neko uputstvo kako pravilo spojiti napajanje s grafickom tako da vjerojatno ima utor za napajanje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa vjerujem da si spojio napajanje ako ga grafa ima...jer bez toga nebi radila grafa...

evo pogledaj jel imaš ovaj utor na grafičkoj!! (6pin-ski) :
http://hardview.net/wp-content/uploads/2009/12/6-Pin-Connector-Inno3D-9800GT.jpg

?????

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 20:18 (oly570).
14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

Da,to je green verzija.Gpu 550 mhz a mem 500mhz ,96 shadera 1350 mhz.Punokrvna 9800gt ima gpu 600,mem 900 i 128 shadera na 1500mhz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

Dalke otvorio sam komp i imam slobodnu 6 pinsku koja visi s napajanja tocno kod graficke. Graficka nije spojena sa napjanje tj. uopce nemogu vidjeti utor na graficki. Tako da su mozda i uputstva s stare graficke koja je imala? ako je to moguce

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa računalom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
martin16 kaže...

Dalke otvorio sam komp i imam slobodnu 6 pinsku koja visi s napajanja tocno kod graficke. Graficka nije spojena sa napjanje tj. uopce nemogu vidjeti utor na graficki.

Pa valjda se treba spojit ta 6 pinska na grafu,tj,u napajanje.

14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

A u napajanje je spojena ali u graficku nije i nema kamo. I da to je ta graficka sto je  191x7 linkao.

0 0 hvala 0
17 godina
carmack kaže...

To je jedina POV grafička koja ima iste specifikacije kao tvoja. Kako nije ta?

17 godina
neaktivan
martin16 kaže...

A u napajanje je spojena ali u graficku nije i nema kamo. I da to je ta graficka sto je  191x7 linkao.

Po slici ne vidim konektor za dodatno napajanje... Originalne drajvere nemaš?

14 godina
neaktivan

ma ta je 100% product code je isti... 

14 godina
neaktivan

A koliko se sjecam sve su mi oni tamo slozili tako da mislim da nista nisam dobio. A ako sam dobio onda sam ih nekam zametnul vec ali sumnjam.

Jedino neki papiri od graficke sto imam su od stare a od ove nista.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 20:47 (martin16).
17 godina
neaktivan
martin16 kaže...

A koliko se sjecam sve su mi oni tamo slozili tako da mislim da nista nisam dobio. A ako sam dobio onda sam ih nekam zametnul vec ali sumnjam.

Jedino neki papiri od graficke sto imam su od stare a od ove nista.

A nikaj....deni friške vindovse z friškim drajverima,pa buš videl.

14 godina
neaktivan
eto sad se zna o kojoj je riječ..

nemaš šta dizat windowse, drivere...ova sad grafa ti ima znatno lošije performanse neg ona 9800 sa 512mb rama (vjerujem da nije bila green) znači ak je bila punokrvna 9800gt sa256 bit sabirnicom i ostalim...garantirano...to ti koči igranje sto posto...

14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

Ah nista onda cu se jos vjerojatno strpit pa poslije ljeta kupujem novi komp. Puno hvala!

0 0 hvala 0
18 godina
Problem sa računalom

Ma čekaj malo, ako je zamijenjena u garancijskom roku, DUŽNI su ti dati karticu sa istim ili boljim karakteristikama. Komp pod ruku, pravac kod njih i reci im da su ti po zakonu dužni dati karticu istih ili boljih karakteristika.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa računalom

Trebao bi pronaci racun il nesto da vidim dal je garancija prosla ili nije jer nisam siguran kada sam ju kupio.  Ali komp je stari 3 godine, pa ako graficka ima garanciju 2g onda bi trebala jos biti

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice