Pozdrav, imam problem s uključivanjem računala, svaki put kad nestane struja ili se računalo isključi iz utičnice neće se uključiti sve dok ne uzmem fen za kosu i njime ga malo ugrijem. Problem možda je smiješan al kad ga svaki put to moram raditi......... Molim za pomoć ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
koja konfiguracija i kada je kupljen?
intel dual core e2200 2.20
intel ms 7528
ddr2 2gb
nvidia geforce 7600gs
napajanje msi KY-400 ATX
HDD 80GB
sta ti tocno grijes sa fenom?
uglavnom napajanje i kroz rupice kućišta sve ostalo.
Pozdrav, imam problem s uključivanjem računala, svaki put kad nestane struja ili se računalo isključi iz utičnice neće se uključiti sve dok ne uzmem fen za kosu i njime ga malo ugrijem. Problem možda je smiješan al kad ga svaki put to moram raditi......... Molim za pomoć ?
Ovo je definitivno stvar za frizerski salon. Molim te odnesi racunalo na servis u najblizi frizerski salon, tamo ce ti definitivno moci dati kvalitetniji odgovor i rijesiti problem pronto nego mi ovdje na forumima. Uglavnom zovi ih prije jer se treba naruciti unaprijed i operi racunalo da ne placas extra 
promini napajanje...ocito mu nije do rada vise...cim moras njega grijat nesto nije u redu sa nim a to nije ni tesko pojmit s obzirom da vridi 10 kn...
Heh, ja sam imo iskustva sa hladnim paljenjima ali to se manifestiralo tako da je napajanje jako bucilo dok se nije samo zagrijalo. I to je bilo samo po zimi i napajenje je bilo Codegen - mislim da to sve govori.
U glavnom mislim da se kod tebe radi o takvom slucaju samo u tezem obliku. Probaj zicati napajanje od frienda i probati s njim ponovit uzrok kvara.
Ak je to to, onda ti ne gine novo napajanje... Ili nastavak feniranja 
Većina materijala se zagrijavanjem širi, to znači da možda postoji negdje prekid u protoku struje koji ti otkloniš tako što zagriješ komponentu... vrlo moguće da ti je problem u napajanju..
Situaciju sam već vidio u praksi - a uzrok su loši kondenzatori, ili na matičnoj ploči, ili u napajanju. Vizualno možeš provjeriti na način da pogledaš vrhove kondenzatora - ne smiju biti napuhani, a ni ispod njih ne smije biti iscurjelog elektrolita (imao sam takav slučaj kod prijatelja - računalo isto tako nije radilo dok se nije zagrijalo, a samim pogledom je sve bilo jasno).
to se meni dogadalo na jednoj socket a ploci davno i na ms napajanju...u napajanju je problem najvjerojatnije...posudi u nekog psu pa vidi da budes siguran...
provijerio sam, sve je u redu s tim.
Mogao si napanje stavit i u mikrovalnu :)
Zezam se malo, KaeR i Bellatrix su ti sve rekli :)
onda otvori komp i na ploci pogledaj kakvo je stanje sa kondenzatorima...jesu li nabubrili?ako jesu vrijeme je da nades nekog strucnog da to promini...i morat ces kupit iste takve naravno...ako je u tome problem...
Mogao si napanje stavit i u mikrovalnu :)
Zezam se malo, KaeR i Bellatrix su ti sve rekli :)
ma kad mi nije bio upalio, bilo je hladno u sobi pa sam pomislio da nije do toga