Problem prilikom paljenja racunara

poruka: 22
|
čitano: 7.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kada upalim racunar ide sve normalno i taman kad treba da slika se upli izbaci plavi ekran i na njemu ispisano dole navedeno:

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
UN MOUNTABLE_BOOT_VOLUME
If this the first time you've seen this stop error screen restart your computer. If this screen appears again, follow these steps
Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need.
If problem continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced start up options and then select safe Mode.
Technical information
*** STOP 0x000000ED(0x89BL7900,0x0000006,0x00000000,0x00000000)

Probao sam sve sto je napisao ali ne pomaze, jedino nisam mogao da nadzem BIOS memoriju da je izvadim. Ako imate ikakvih ideja pomazite.
Unaprijed hvala!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem prilikom paljenja racunara

A kada ti se to počelo dešavati. Jesi instalirao nekakav driver, sistemski softver ili slično? Koja je mašina u pitanju? Dali se hard disk vidi u BIOSU?

17 godina
neaktivan

"Kad se slika pojavi" - kad ucita Windows ili prije boota?

Jesi prckao po postavkama BIOSA? Jesi prespajao opticke pogone? Jel se to mozda dogodilo nakon sto si instalirao Daemon ili Alchocol?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
To mi je od prijateljice računar pa ti ne znam napamet o kojem se radi, ali cim saznam javim,
a ona kaze da je instalirala neki novi program i da je normalno radio ali iduci put pri pokretanju joj se desilo ovo gore.
A HD se vidi u BIOS-u, ulazio sam u BIOS i pokusao promijeniti i vrijeme da ga vratim na vrijeme prije nego joj se to desilo ali nista?
17 godina
neaktivan

Ako ti se to nedavno tek dogodilo, idi na system restore, pa ga vrati na vreme kada je dobro radio..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Luka kaže...

"Kad se slika pojavi" - kad ucita Windows ili prije boota?

Jesi prckao po postavkama BIOSA? Jesi prespajao opticke pogone? Jel se to mozda dogodilo nakon sto si instalirao Daemon ili Alchocol?

Dakle, ona kaze da nije nista osim nekog programa za njen fakultet i to je sve , jer znam da ne zna ni otvoriti centralnu pa nije mogla prespajati optićke pogone. A u BIOS sam ja samo usao da vidim jeli sve ok kad joj se to desilo.

16 godina
neaktivan
G1L3 kaže...

Ako ti se to nedavno tek dogodilo, idi na system restore, pa ga vrati na vreme kada je dobro radio..

Probao neće???

17 godina
neaktivan

hmm srusit sistem xD...salim se...pogledaj svejedno u kuciste, mozda se nesto odspojilo..kolega moj kupio pc, i tek nakon par meseci se javio problem, i skontao da se grafa odspojila..al kontam da je sistemska greska..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavi WinOS cd u uređaj i u biosu označi neka prvo boota sa njega ili stiskaj tipku F8 kod BIOS ekrana gdje će ti prikazati spisak hardware sa kojeg želiš da se računalo boota - označi svoj cd-dvd uređaj u kojem je WinOS cd.

Pritisni bilo koju tipku na tipkovnici u razmaku od nekoliko sekundi kada se pojavi poruka tipa: Press any key to boot from cd ...

Sačekaj nekoliko trenutaka da se očitaju podaci sa cd-a. Kad se pojavi user licence agreement, potvrdi sa tipkom F8.

Kod prvog ekrana za odabir možeš birati repair WinOS sa tipkom R ili novu instalaciju WinOS-a. Stisni tipku R na tipkovnici. Pojavit će se crni ekran, sa brojem 1 na tipkovnici označi svoj lokalni disk na računalu i na enter. Ukoliko je upisan Admin password na računalo prilikom prve instalacije WinOS potrebno ga je unijeti. da bi mogli pristupiti opcijama za otklanjanje problema, ukoliko nema admin passworda na računalu - u tom slučaju samo klikni na enter (ne upisuj ništa). Kada se pojavi nešto tipa c:/windows u nastavku upiši samo bez navodnika ''chkdsk /p'' (prvi znak lijevo na tipkovnici na desnoj strani tipke shift, po defaultu je us keyboard) pa na tipku enter. Nakon što završi provjeru diska upiši bez navodnika ''fixboot'' pa na enter, nakon toga potvrdi sa tipkom Y - obrati pozornost na us keyboard, klikni na tipku Z da bi se upisala oznaka Y. Nakon toga upiši exit i enter. WinOS bi se trebao normalno podizati, u slučaju da se javlja isti problem probaj ponoviti postupak samo sa opcijom ''chkdsk /r'' da ispravi sistemske fileove na računalu i nakon toga restartaj računalo.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
G1L3 kaže...

hmm srusit sistem xD...salim se...pogledaj svejedno u kuciste, mozda se nesto odspojilo..kolega moj kupio pc, i tek nakon par meseci se javio problem, i skontao da se grafa odspojila..al kontam da je sistemska greska..

Pogledat cu za svaki slucaj da nije sto odpojeno, a formatirao bih ja njoj sistem ali ima nekih dokumenata za fakultet koji su joj veoma bitni...

16 godina
neaktivan
snoopy_11 kaže...
G1L3 kaže...

Pogledat cu za svaki slucaj da nije sto odpojeno, a formatirao bih ja njoj sistem ali ima nekih dokumenata za fakultet koji su joj veoma bitni...

Slobodno napravi backup onoga sto joj treba...

17 godina
neaktivan

Google is your friend   Osmijeh

Prvo probaj OVO, a ako ne radi mozes jos probat i sa naredbama "fixboot" i "fixmbr", ali u vecini slucajeva treba samo check disk odvrtit... Mozes cak i izvadit disk iz kompjutera, spojit ga na svojeg i tak odvrtit check disk ako ti je lakse...

16 godina
neaktivan
ch33ta kaže...

Google is your friend   Osmijeh

Prvo probaj OVO, a ako ne radi mozes jos probat i sa naredbama "fixboot" i "fixmbr", ali u vecini slucajeva treba samo check disk odvrtit... Mozes cak i izvadit disk iz kompjutera, spojit ga na svojeg i tak odvrtit check disk ako ti je lakse...

OK kad dodzem kuci probam, trenutno sam na poslu pa cemo vidjeti sta ce se desavati.

Hvala svima pa javim se kad isprobam ove sve cake koje ste mi rekli.

16 godina
protjeran

Mislim da si skupio Windows koji ti je oštetio BOOT image na HDD-u...

"UN MOUNTABLE_BOOT_VOLUME "  Govori gresku bas o tome...

Pokusaj Safe Mode>System Restore (ako uopće proradi boot windowsa u safe modu)... Ako ne pomogne bootaj sustav s CD-a od windowsa,pa idi u recovery console,i probaj FIXBOOT. Ako ne pomogne probaj: CHKDSK C: /r /f

Ako ne pomogne onda reinstal WINDOWSA s potpunim formatiranjem HDD-a. Ali prije toga ukopčaj disk u drugo računalo i prebaci s diska važne podatke,muziku,slike,itd... (naravno ako ti je potrebno) Namigiva

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 11:01 (xZero1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xZero1 kaže...

Mislim da si skupio Windows koji ti je oštetio BOOT image na HDD-u...

"UN MOUNTABLE_BOOT_VOLUME "  Govori gresku bas o tome...

Pokusaj Safe Mode>System Restore (ako uopće proradi boot windowsa u safe modu)... Ako ne pomogne bootaj sustav s CD-a od windowsa,pa idi u recovery console,i probaj FIXBOOT. Ako ne pomogne probaj: CHKDSK C: /r /f

Ako ne pomogne onda reinstal WINDOWSA s potpunim formatiranjem HDD-a. Ali prije toga ukopčaj disk u drugo računalo i prebaci s diska važne podatke,muziku,slike,itd... (naravno ako ti je potrebno) Namigiva

Hvala na savjetu, kao sto rekoh kad dodzem kuci probam.

16 godina
neaktivan
E samo da zahvalim fixboot je riješio problem, soory što tek sad odgovaram ali samo na poslu imam net a nisam prethodnih dana dolazio na posao, pa tako tek sad odgovaram.
Hvala još jednom...
16 godina
neaktivan
snoopy_11 kaže...
E samo da zahvalim fixboot je riješio problem, soory što tek sad odgovaram ali samo na poslu imam net a nisam prethodnih dana dolazio na posao, pa tako tek sad odgovaram.
Hvala još jednom...

Postoji i gumb hvala za to :)

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
14 godina
neaktivan

e ljudi molio bih vas da mi pomognete pomoci ovaj problem.radi se o tome kad god upalim racunar pojavi mi se da nedostaje ili je koruptiran fajl Windows/ugoaem.fon i da zbog toga se ne moze upaliti racunar.i jedino ga mogu repair s original cd.znaci li to da ga moram ponovo rusiti??il formatirati??.pomozite molim vas.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
irfo_14 kaže...

e ljudi molio bih vas da mi pomognete pomoci ovaj problem.radi se o tome kad god upalim racunar pojavi mi se da nedostaje ili je koruptiran fajl Windows/ugoaem.fon i da zbog toga se ne moze upaliti racunar.i jedino ga mogu repair s original cd.znaci li to da ga moram ponovo rusiti??il formatirati??.pomozite molim vas.

Nemoras rusiti program ..

Mogao si i napisati koji OS imas , ali predpostavljam da je XP ..

Stavis u BIOS-u da ti se komp boota sa DVD-a prvo , kad udes u instalaciju imas opciju repair i to bi trebalo pomoci ..

Ako ne pomogne ne gine ti ponovno instaliranje tj. rusanje programa ..

Samo da te pitam ..

Jel koristis duze komp sa tim OS-om ili je to friska instalacija ?

Ako je friska instalacija , moze bit da je koruptan DVD ..

14 godina
neaktivan

os mi je xp unaprijed hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
irfo_14 kaže...

os mi je xp unaprijed hvala na pomoci.

np .. :)

samo kliknes gumbic hvala .. :)

14 godina
neaktivan

inace na svom kompu imam 3 ,full filma puno trailera,i full igrica.tako da je malo pretrpan al opet  ima punno prostora.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice