Problem s pokretanjem racunala

poruka: 7
|
čitano: 1.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imam maticnu gigabyte ma69vms2,procesor athlon dual c. 2.6ghz

ati hd-4670,hdd hitachi 500gb,ram 1gb 800mhz

windows 7 ultimate

problem je u tome sto kad ugasim racunalo i pokusam ga ponovo pokrenuti stane na pocetnom ekranu prije ocitanja memorije,harda,cd itd i stoji u nedogled smrznut

bez mogucnosti ulaska u bios iako stiskam del nista se ne dogadja.ako stisnem reset onda se resetira i stane na istom mjestu i tako u beskonacnost ali ako ga ugasim na silu drzeci power gumb stisnut i ponovo stisnem power onda se upali bez problema i radi bez greske

i tako svaki put isto a recimo ako ga resetiram iz windowsa normalno se resetira i dize sistem

probao sam u biosu stisnut optimizirane postavke i fail postavke ali ista stvar i dalje

ako nekom nesto pada na pamet zahvalan sam na svakoj ideji.Neodlučan

firula
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem s pokretanjem racunala

Predlažem da odradiš test memorije računala, te da postoji li za tu matičnu novija verzija biosa koja bi mogla ispraviti gore navedene poteškoće.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
15 godina
neaktivan

to sam napravio prije dva dana imao sam dva puta po gigu ,pokrenuo sam memtest s cd-a ijavljao mi je errore na jednom od ramova i tog sam maknuo pa je os radio bez problema

a inace mi je poceo bacati takozvani plavi ekran smrti u igrama i programima dok su bile obe plocice.

za ovu plocitu javlja da je ok i nemam vise rusenja sistema samo problem gore naveden s paljenjem

firula
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 21:27 (firula).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj gurnuti RAM u drugi slot, i resetiraj CMOS.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem s pokretanjem racunala

pokusao ista stvar,stavio zadnji bios ista stvar

firula
16 godina

probaj malo vidit kako ti stoje SVI kablovi u kompu...znaci pogledaj malo data kabolve HDD-ova, przilica, floppy-a (ako imas) i tako....naravno i ram...a bilo bi dobro da probas staviti neki drugi ram slot ili da taj odpeljas kod frenda i probas dal ce raditi na frednovom kopmpu....

01010100 01001001 01001111
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 16:06 (Tionio).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

problem rjesen stavio novo napajanje i sve ok

hvala svima

firula
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: