Problem s novim procesorom

poruka: 3
|
čitano: 1.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem s novim procesorom

pozz ekipa triba bi pomoc...nakon ugradnje novoga procesora amd fx 6300 kojeg sam dobia na poklon sistem nece da se digne tj slika mi se smrzne ili crn ekran...imam maticnu plocu  ascrok 880g extreme 3 koja je am3 socket ali nakon update biosa na 2.10 kojeg sam napravia podrzava i am3+ sockete....kada vratim stari procesor sve je u redu...zanimljivo je kad sam instalira nove windowse 7 sistem mi se podiga i to bi trajalo ravno 1 minutu onda bi se sve smrzlo a na windows 10 opce nemoze dalje od biosa iako u oba slucaja u biosu pokazuje da imam taj procesor...s obzirom da nemam rezervnih djelova molio bi pomoc.... napominjem da sam napravia update biosa i instalira fresh windows da li je moguce da mi je napajanje jednostavno slabo jer nije neka marka a i komponete su stare 5-6 godina...hvala

prijasni proc proc athlon dual core 2.7

maticna asrcok 880g etxreme 3

4g rama dd3

ati radeon hd 5770 1g ddr5

napajanje energon 750w

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem s novim procesorom

ploča podržava cpu do 95w .. po tome može 6300 .. ali ne može npr 6350 koji je 125w. Provjeri.

pošto zapravo radi, može biti napajanje, može biti bilo koji drugi uzrok-kvar.. pa i soft, driver ako se problem pojavi tek s.. (možda) paljenjem konkretnog drivera. Možda samo treba odgovarajuće podesiti bios, možda je nešto treće neispravno.

ispravak.. u spec mbo je navedeno da podržava do 140w tako da je problem nešto drugo...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 23:41 (ihush).
16 godina
neaktivan
Re: Problem s novim procesorom

Podigni sistem sa nekog butabilnog medija (može i hirens boot cd sa predinstaliranim windowsima) i podigni portable windowse, i prati ponašanje kompa.

Ako se normalno ponaša, moguće je da se windowsi "posvađali" sa novim procesorom (moguća reinstalacija op. sitema)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice