Pozdrav! Evo mislim prodat jedno kuciste.. Prije prodaje sam ga ocistio ali prilikom ponovnog slaganja sam blokirao jer nisam znao spojit one kabele koji dolaze od prednjeg dijela kucista (oni u boji) ledice itd. Maticna mi je n61pb-m2s . A ovo je slika i mjesta koja me zanimaju:
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A kako da odredim polove na kabelu?..
Kod sklopke ti polaritet nije bitan, znači možeš okrenuti kako hoćeš i radit će.
Nadalje, kod ledica ako krivo spojiš jednostavno neće raditi, ako ne radi, samo okreneš konektor
na drugu stranu.
Najbitnije kod spajanja front panela je da na mjesto na matičnoj gdje ide sklopka, ne spojiš ledicu,
i kontra.
Inače, minus pol je označen crnom ili bijelom žicom, na nekim kućištima imaš i označeno na konektoru.
Kod sklopke ti polaritet nije bitan, znači možeš okrenuti kako hoćeš i radit će.
Nadalje, kod ledica ako krivo spojiš jednostavno neće raditi, ako ne radi, samo okreneš konektor
na drugu stranu.
Najbitnije kod spajanja front panela je da na mjesto na matičnoj gdje ide sklopka, ne spojiš ledicu,
i kontra.
Inače, minus pol je označen crnom ili bijelom žicom, na nekim kućištima imaš i označeno na konektoru.
E sad. Ovo na slici koju sam stavio,pod broj 1 cu uspjeti napravit a sto je sa ovim pod broj 2.. ? sto je to i kako se to spaja..
E sad. Ovo na slici koju sam stavio,pod broj 1 cu uspjeti napravit a sto je sa ovim pod broj 2.. ? sto je to i kako se to spaja..
Ne kužim te, kolega ti je stavio uputu (iz manuala), jebga, ako to ne razumiješ, nađi nekoga
tko se kuži u to.
Imaš sve što je potrebno.
Ne kužim te, kolega ti je stavio uputu (iz manuala), jebga, ako to ne razumiješ, nađi nekoga
tko se kuži u to.
Imaš sve što je potrebno.
Gle prijatelju nisam expert ali mislim da nisam ni toliki invalid...On mi je dao sliku od konektora 1 sto sam zaokruzio crveno.. Zanima me ima li sto za ovo pod broj 2....
2 žice od zvučnika idu na pin 1 i pin4 , žice sa HDD led idu na pin 5 i 6 , žice sa dugmeta reset idu na pin 7 i 8 ....itd...vidiš na slici koju je dao mind_challenge.
2 žice od zvučnika idu na pin 1 i pin4 , žice sa HDD led idu na pin 5 i 6 , žice sa dugmeta reset idu na pin 7 i 8 ....itd...vidiš na slici koju je dao mind_challenge.
AF139 majstore nezelim se vise sramotit,ali ja mislim da vi niste shvatili od kojim konektorima ja pricam.. Sliku koju mi je mind dao je od konektore od donjem desnom kutu maticne sto je na slici pokazanio strelicom.. Ja mislim od onome sto se nalazi do onih vanjskih konektore od monitora i usba sa lijeve strane..
Puno hvala.
..nadam se da češ razumjeti: gore na slici sad kako gledaš je: desna strana su neparni brojevi a lijeva strana parni brojevi. Na 1 i 2 spajaš konektor sa oznakom mic in(r)/gnd, stim da gnd ide na 2 , na 3 ide samo mic power L , na 5 i 6 ide line out fr-rr, 9 i 10 ide line out fl-rl / 7 i 8 nema - ništa.
..nadam se da češ razumjeti: gore na slici sad kako gledaš je: desna strana su neparni brojevi a lijeva strana parni brojevi. Na 1 i 2 spajaš konektor sa oznakom mic in(r)/gnd, stim da gnd ide na 2 , na 3 ide samo mic power L , na 5 i 6 ide line out fr-rr, 9 i 10 ide line out fl-rl / 7 i 8 nema - ništa.
Stvarno hvala puno.. Samo reci mi ako sam dobro shvatio znaci na 5 ide line out fr a na 6 l.o rr,i 9 ide line out fl a na 10 l.o rl.. i 7 i 8 nema nista..