Problem kod pokretanja novijih igara !

poruka: 74
|
čitano: 6.704
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima !

Želio bih iznijeti problem sa svojim računalom,koji me muči danima,pa ako ima ljudi koji imaju ili su imali isti problem,da mi pokušaju pomoći

te kao i svima drugima,da mi barem malo pomognu sa svojim savjetima.

Naime,vlasnik sam novog računala,gaming konfiguracije,otprije 7 dana.Računalo je kupljeno bez operativnog sustava,te sam instalirao 64-bitnu verziju Win 7.

Kod instaliranja,svi driveri su uredno instalirani i sve radi o.k..Grafička kartica je Gainwardova Geforce NVidia GTX 970 sa 4 GB memorije,procesor Intel I-5,16 GB Ram-a,hard disk Toshiba 1TB,

napajanje je od 600 W,mislim da je Akyga,ali nisam 100 % siguran.Uglavnom,već prvi dan instaliram par novijih igara,Crysis 3,Metal Gear Solid V Ground Zeroes i Tom Clancys Rainbow Six Siege.

Odmah krenem sa igranjem Crysis-a i čim izađem iz menija i da krenem igrati igru,računalo se ugasi i automatski restarta.Ista se stvar dogodi i sa ostale dvije igre.

Odmah pomislim da je do drajvera za grafičku...naime,instalirali su mi se zadnji nVidijini drajveri,te deinstaliram zadnje drajvere i instaliram nešto starije drajvere,ali je problem i dalje tu.

Moram napomenuti da sam instalirao / deinstalirao sigurno 30 različitih drajvera i ništa nije pomoglo.Onda sam krenuo od memorije...imam 2X8 GB memorije i izvadio bih jednu pa probao,pa izvadio drugu

i probao opet...ništa !!! Zatim sam skinuo 3D Mark program za testiranje grafičke kartice i prilikom pokretanja prvog testa,točnije prilikom loading-a testa,računalo napravi isto što i kod pokretanja novijih

igara,gašenje i restart ! Tada odlučim instalirati igru F.E.A.R. 3,kojoj ima 5-6 godina od izlaska i začudo,igra mi je savršeno normalno radila i niti jednom nije bilo problema.Poslije nje,instaliram još jednu stariju

igru,Singularity, i sa njom također sve u redu.Lud više od svega i ne znajući šta više napraviti,deinstaliram Win 7 i instaliram ih ponovo,misleći da je možda problem u nima,pošto više nemam ideja...nakon

instalacije Win 7 i svih drajvera,ponovo pokušam sa ove tri novije igre i isti problem je i dalje tu !!!

Više nemam nikakvih ideja i jedino mi pada na pamet odnijeti ga u dućan gdje sam ga uzeo,ali bih volio čut ovdje da li ima neko sa istim ili sličnim iskustvom,da podijeli sa mnom !

Unaprijed hvala na svim komentarima !!!

P.S. Moja konfiguracija

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Problem kod pokretanja novijih igara !
sealion kaže...

Pozdrav svima !

Želio bih iznijeti problem sa svojim računalom,koji me muči danima,pa ako ima ljudi koji imaju ili su imali isti problem,da mi pokušaju pomoći

Naime,vlasnik sam novog računala,gaming konfiguracije,otprije 7 dana.Računalo je kupljeno bez operativnog sustava,te sam instalirao 64-bitnu verziju Win 7.

Kod instaliranja,svi driveri su uredno instalirani i sve radi o.k..Grafička kartica je Gainwardova Geforce NVidia GTX 970 sa 4 GB memorije,procesor Intel I-5,16 GB Ram-a,hard disk Toshiba 1TB,

napajanje je od 600 W,mislim da je Akyga,ali nisam 100 % siguran.Uglavnom,već prvi dan instaliram par novijih igara,Crysis 3,Metal Gear Solid V Ground Zeroes i Tom Clancys Rainbow Six Siege.

Odmah krenem sa igranjem Crysis-a i čim izađem iz menija i da krenem igrati igru,računalo se ugasi i automatski restarta.Ista se stvar dogodi i sa ostale dvije igre.

Odmah pomislim da je do drajvera za grafičku...naime,instalirali su mi se zadnji nVidijini drajveri,te deinstaliram zadnje drajvere i instaliram nešto starije drajvere,ali je problem i dalje tu.

Moram napomenuti da sam instalirao / deinstalirao sigurno 30 različitih drajvera i ništa nije pomoglo.Onda sam krenuo od memorije...imam 2X8 GB memorije i izvadio bih jednu pa probao,pa izvadio drugu

i probao opet...ništa !!! Zatim sam skinuo 3D Mark program za testiranje grafičke kartice i prilikom pokretanja prvog testa,točnije prilikom loading-a testa,računalo napravi isto što i kod pokretanja novijih

igara,gašenje i restart ! Tada odlučim instalirati igru F.E.A.R. 3,kojoj ima 5-6 godina od izlaska i začudo,igra mi je savršeno normalno radila i niti jednom nije bilo problema.Poslije nje,instaliram još jednu stariju

igru,Singularity, i sa njom također sve u redu.Lud više od svega i ne znajući šta više napraviti,deinstaliram Win 7 i instaliram ih ponovo,misleći da je možda problem u nima,pošto više nemam ideja...nakon

instalacije Win 7 i svih drajvera,ponovo pokušam sa ove tri novije igre i isti problem je i dalje tu !!!

Više nemam nikakvih ideja i jedino mi pada na pamet odnijeti ga u dućan gdje sam ga uzeo,ali bih volio čut ovdje da li ima neko sa istim ili sličnim iskustvom,da podijeli sa mnom !

P.S. Moja konfiguracija

Ako nisi ništa dirao, otvarao i mjenjao, ja ti preporučujem da ga tamo jednostavno odneseš.

Andrea
9 godina
neaktivan

Samo što sam memoriju vadio i vraćao,da vidim je li do nje,ali sve drugo nije niša dirano.

I ja mislim da mi je to jedino rješenje,ali ipak sam htio vidjeti da li se još kome ovko šta događalo i u čemu bi mogao biti problem.

12 godina

Mene zanima koje marke je napajanje?

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sealion kaže...

Samo što sam memoriju vadio i vraćao,da vidim je li do nje,ali sve drugo nije niša dirano.

I ja mislim da mi je to jedino rješenje,ali ipak sam htio vidjeti da li se još kome ovko šta događalo i u čemu bi mogao biti problem.

Koje ti je napajanje?

Andrea
10 godina
neaktivan
sealion kaže...

Pozdrav svima !

P.S. Moja konfiguracija

Ajde nam prvo reci koje je napajanje, i testiraj ram pa reci kako je prošlo, samo ako je npr. ram u kvaru on može stvarat probleme.

Ako sve dobro prođe resetiraj matičnu, ja sam imao problem da bih npr. igrao CS GO i od jednom mi se slika zamrznula, samo stavi jumper u clear cmos i izvadi.

Andrea
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 15:09 (ABCD1919).
9 godina
neaktivan

Evo sad sam išao pogledati...AKYGA 600 W PRO !

10 godina
neaktivan

Možda je jednostavno napajanje pre loše jer ja mislim da ti za gtx 970 treba 600w kvalitetnog napajanja , ovo u instar informatici košta oko 350kn

Andrea

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Testirao sam hard disk i nikakvih problema...memoriju nisam testirao...koji program trebam za to ?

0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da je napajanje problem. Novije igre više opterećuju grafu i procesor, pa ti se zato restartira komp.

Moj savjet ti je da uzmes kvalitetno napajanje, nikad ne štedi na njemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Je li može koja slika da znam kako treba napraviti ?...Nisam baš neki vrhunski stručnjak !

10 godina
neaktivan
sealion kaže...

Je li može koja slika da znam kako treba napraviti ?...Nisam baš neki vrhunski stručnjak !

Imaš MemTest

Andrea
9 godina
neaktivan

Obišao sam dosta foruma i napajanje se najviše spominje u cijelom ovom problemu.

Kontam,novi PC,novo sve iznutra,pa kako onda napajnje problem ?

Je li mogu prijedlozi koje bi napajanje bilo najbolje za uzeti,za moju konfiguraciju ?

0 0 hvala 0
15 godina
sealion kaže...

Obišao sam dosta foruma i napajanje se najviše spominje u cijelom ovom problemu.

Kontam,novi PC,novo sve iznutra,pa kako onda napajnje problem ?

Je li mogu prijedlozi koje bi napajanje bilo najbolje za uzeti,za moju konfiguraciju ?

Kvaliteta > Kvantitet.

Koji ti je budžet?

10 godina
neaktivan
sealion kaže...

Ja ti preporučujem Corsair hx850  oni imaju kvalitetna napajanja, košta oko tri puta više nego ovo šta trenutno koristiš ali

za sada nemoj još ništa uzimat da vidimo kuda ovo vodi, ako ne šalji im ga.

Andrea
12 godina

Odnesi ti to računalo tamo gdje si ga kupio i pitaj koji pametnjaković je kombinirao to napajanje sa GTX970. I nadoplati nekih 300-400 kuna za kvalitetno napajanje jer to nikako nije komponenta na kojoj se štedi...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

hm, ja trenutno sam na lcpoweru ali ti preporučujem nešto kvalitetnije,

Ako imaš para za dobro napajanje uzmi hx 750i

https://www.protis.hr/products/details/napajanje-750w-corsair-professional-platinum-series-hx750i/88654

Andrea

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
SnakeST kaže...

Odnesi ti to računalo tamo gdje si ga kupio i pitaj koji pametnjaković je kombinirao to napajanje sa GTX970. I nadoplati nekih 300-400 kuna za kvalitetno napajanje jer to nikako nije komponenta na kojoj se štedi...

Kolega, koje ti napajanje preporučuješ?

Andrea
9 godina
neaktivan

Budžet nije uopće bitan,već mi je jedino važno da mi to sve radi kako treba.

Vjerujte mi,ja bi sada najradije sam kupio najbolje napajanje,a na kraju,sve je još pod garancijom,tako da će odlazak u dućan biti pod obavezno.

Vidim,svi ste mi rekli da je u napajanju problem...da li je moguće da je samo to ili može bit još nešto...grafička ili matična možda ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sealion kaže...

Budžet nije uopće bitan,već mi je jedino važno da mi to sve radi kako treba.

Vjerujte mi,ja bi sada najradije sam kupio najbolje napajanje,a na kraju,sve je još pod garancijom,tako da će odlazak u dućan biti pod obavezno.

Vidim,svi ste mi rekli da je u napajanju problem...da li je moguće da je samo to ili može bit još nešto...grafička ili matična možda ?

Grafička ti je vrh vrhova, nemaš se šta brinut oko nje

Andrea
9 godina
neaktivan

O.k.,hvala na ovome...čitao sam da dosta ljudi hvali Corsair-a,pa bi išao na taj model...koja još kvalitetna napajanja mogu gledat...neki prijedlozi ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Grafička je u današnje vrijeme jako zahtjevna.

Rekao si da ti se u novijim igrama gasi a u starijim ne.

To ti sve govori, u starijim je koristiš 5% i napajanje ima

dovoljno struje da je nahrani. a čim ti staviš nešto zahtjevnije

ne ide. Probaj pokrenut neku igru ali u najjmanjoj rezoluciji, da vidiš dali

će tjerat.

Andrea

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sealion kaže...

O.k.,hvala na ovome...čitao sam da dosta ljudi hvali Corsair-a,pa bi išao na taj model...koja još kvalitetna napajanja mogu gledat...neki prijedlozi ?

Dobar je po meni isto tako Cooler Master

Andrea
9 godina
neaktivan

To sam i mislio napraviti,testirati noviju igru sa manjom rezolucijom i vidjeti da li radi...evo,sad idem isprobat,pa se javim sa rezultatom !

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Više gledaj da ti je napajanje singe rail

Andrea

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ljudi,evo ovako...upravo sada isprobao dvije igre,Tom Clancys Rainbow Six Siege i Metal Gear Solid V Ground Zeroes,na rezoluciji 1440x900,umjesto na full rezoluciji i obje igre su se

normalno pokrenule i rade...znači,do napajanja je ?...Koliko je bitno ovo za SINGLE RAIL napajanje ?

0 0 hvala 0
12 godina

Napajanje možda i je problem al nemoj bacat 1000kn na napajanja koja su ti kolege predložili kao corsair-ova od 750w itd. Jer su daleko pre skupa a netreba ti opće za tu konfu,uzmi neko od oko 600kn napajanje kao fractal integra 650w ili collermaster g 650w.

Gamer

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sealion kaže...

Ljudi,evo ovako...upravo sada isprobao dvije igre,Tom Clancys Rainbow Six Siege i Metal Gear Solid V Ground Zeroes,na rezoluciji 1440x900,umjesto na full rezoluciji i obje igre su se

normalno pokrenule i rade...znači,do napajanja je ?...Koliko je bitno ovo za SINGLE RAIL napajanje ?

Sad neznam ... ,

Andrea
9 godina
neaktivan

I nisam mislio ići na neka preskupa,na neko Corsairovo od 600 W ili 650 W,za 500 kuna....!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice