Pozdrav svima !
Želio bih iznijeti problem sa svojim računalom,koji me muči danima,pa ako ima ljudi koji imaju ili su imali isti problem,da mi pokušaju pomoći
te kao i svima drugima,da mi barem malo pomognu sa svojim savjetima.
Naime,vlasnik sam novog računala,gaming konfiguracije,otprije 7 dana.Računalo je kupljeno bez operativnog sustava,te sam instalirao 64-bitnu verziju Win 7.
Kod instaliranja,svi driveri su uredno instalirani i sve radi o.k..Grafička kartica je Gainwardova Geforce NVidia GTX 970 sa 4 GB memorije,procesor Intel I-5,16 GB Ram-a,hard disk Toshiba 1TB,
napajanje je od 600 W,mislim da je Akyga,ali nisam 100 % siguran.Uglavnom,već prvi dan instaliram par novijih igara,Crysis 3,Metal Gear Solid V Ground Zeroes i Tom Clancys Rainbow Six Siege.
Odmah krenem sa igranjem Crysis-a i čim izađem iz menija i da krenem igrati igru,računalo se ugasi i automatski restarta.Ista se stvar dogodi i sa ostale dvije igre.
Odmah pomislim da je do drajvera za grafičku...naime,instalirali su mi se zadnji nVidijini drajveri,te deinstaliram zadnje drajvere i instaliram nešto starije drajvere,ali je problem i dalje tu.
Moram napomenuti da sam instalirao / deinstalirao sigurno 30 različitih drajvera i ništa nije pomoglo.Onda sam krenuo od memorije...imam 2X8 GB memorije i izvadio bih jednu pa probao,pa izvadio drugu
i probao opet...ništa !!! Zatim sam skinuo 3D Mark program za testiranje grafičke kartice i prilikom pokretanja prvog testa,točnije prilikom loading-a testa,računalo napravi isto što i kod pokretanja novijih
igara,gašenje i restart ! Tada odlučim instalirati igru F.E.A.R. 3,kojoj ima 5-6 godina od izlaska i začudo,igra mi je savršeno normalno radila i niti jednom nije bilo problema.Poslije nje,instaliram još jednu stariju
igru,Singularity, i sa njom također sve u redu.Lud više od svega i ne znajući šta više napraviti,deinstaliram Win 7 i instaliram ih ponovo,misleći da je možda problem u nima,pošto više nemam ideja...nakon
instalacije Win 7 i svih drajvera,ponovo pokušam sa ove tri novije igre i isti problem je i dalje tu !!!
Više nemam nikakvih ideja i jedino mi pada na pamet odnijeti ga u dućan gdje sam ga uzeo,ali bih volio čut ovdje da li ima neko sa istim ili sličnim iskustvom,da podijeli sa mnom !
Unaprijed hvala na svim komentarima !!!
P.S. Moja konfiguracija