Problem sa hladnjakom ili maticnom. HELP!

poruka: 9
|
čitano: 1.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Neki dan mi cura donjela komp jer ga nije mogla upaliti. I posto imam rezervnih djelova probao sam vaditi i stavljati dio po dio da vidim sta je riknilo.

I svaki njen dio je radio na mom starom kompu, sto bi meni znacilo da je njena maticna otisla.

Nakon malo igranja uspio sam upaliti njen komp i nije mi bilo jasno jer je sad odjednom sve radilo, ono WTF?!

I onda sam slucajno skuzio da sam zaboravio stegnuti hladnjak od proca sa one 2 stezaljke.

E sad, imam rezervni proc + hladnjak pa mi se to isto dogadjalo i s njim tako da nije do njega.

Dakle, kad hladnjak stoji na procu al nije stegnut komp radi bez problema kada stegnem hladnjak komp neradi. (mogo sam ga ostaviti otpusteno jer je ploca bila na stolu pa nije hladnjak visio)

Da, pod neradi mislim vrte samo ventilatori, nema slike, nema nikakvog zvuka sa mbo zvucnika (ni onaj mali kratki ni error zvuk)

Proc je Pentium 4, sa stock hladnjakom, mbo je GA-85655fx

Zasto se to dogadja i kako da to rijesim??

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 10:14 (forumas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa hladnjakom ili maticnom. HELP!

da se mozda ploca ne iskrivi kada stegnes hladnjak, te dio pinova na ramu izgubi kontakt?

17 godina
neaktivan

pa vjerojatno se iskrivi ili nesto, al mislim da rami nisu jer bi cuo onaj dugi beeeeeep kao gresku, a i setao sam od jednog slota do ostala 3 u svim kombinacijama

15 godina
neaktivan

onda mozda dio pinova koji spajaju socket i plocu izgubi kontakt, gotovo je sigurno da je neki "hardverski" problem.

17 godina
protjeran

Sigurno se javi hladni lem kada stavis hladnjak zbog savijanja ploce.Kad stavim stock hladnjak na svoju staru plocu ona se savije 6-7 mm.

Bože čuvaj nas gladi, kuge i Hrvata

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I sta mi je ciniti? se to moze kako rijesiti? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Probaj postaviti backplate.Ili stavi neki drugi hladnjak.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

drugi hladnjak sam probao, ista stvar.

mozes malo pojasniti sta mislis sa backplate?

17 godina
protjeran

Plocica koja naperzanja i tezinu siri na vecu povrsinu i sprjecava krivljenje maticne.Ako nemas gdje kupiti mozes sam napraviti.

http://www.google.ba/search?hl=hr&q=pcu%20backplate&gs_sm=e&gs_upl=2441l5323l0l5618l13l13l0l7l7l0l232l1039l1.3.2l6l0&biw=1440&bih=775&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice