Problem sa grafikom

poruka: 5
|
čitano: 1.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa grafikom

pozdrav ekipa imam grafičku ati radeon 6950 2gba staru dvije godine. I nedavno mi se počeo javljati problem kod igranja, dakle prvo mi se slika na ekranu pomakne u desno i ostane tako a katkad mi se i od vrha ekrana pojave crtice... reinstalirao sam drivere i ponovo mi se pojavljuje ista greška ali kada restartam komp onda mi sve bude u redu... sada da li je to problem grafičke ili nečeg drugoga?? temperatura je na 45°C normalna a 72°C pod opterečenjem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problem sa grafikom

Povjeri ako su kablovi dobro uštekani u monitor(od grafe i napajanje od monitora-odštekaj i zaštekaj ponovo obavezno! Dobro provjeri SVE kablove i utičnice u koje ti je PC uštekan)

Možeš probati drugi monitor.(eliminiraš problem monitora)

Možeš probat skinuti FurMark,MSI Kombustor ili 3DMark11 i pratiti temperature te gledati ako se problem pojavljuje kod određene temperature....(možeš pojačati hlađenje ventilatorom ili eventualno downclockat grafu)

Pogledaj na matičnoj i grafi ako ti se je koji kondenzator napuhao(ovako  ili ovako)

Možeš grafu odnjenti do frenda i uštekat u njegov PC i vidjeti dali se isto dešava(onda je problem u grafi),a ako u frendovom PC-u radi bez problema onda je problem u ostalim komponentama u tvom PC-u pa možeš po redu provjeravat sa drugačijim napajanjem,matičnom...

13 godina
neaktivan

To ti je 1. faza pojave artefekata,to se i meni događalo,kasnije će ti preći u boje preko cijelog ekrana ,pa u crni ekran,a tek na kraju nećeš moć PC upalit,jedino ti preostaje popravak pečenjem.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx

14 godina
Icyfire kaže...

pozdrav ekipa imam grafičku ati radeon 6950 2gba staru dvije godine. I nedavno mi se počeo javljati problem kod igranja, dakle prvo mi se slika na ekranu pomakne u desno i ostane tako a katkad mi se i od vrha ekrana pojave crtice... reinstalirao sam drivere i ponovo mi se pojavljuje ista greška ali kada restartam komp onda mi sve bude u redu... sada da li je to problem grafičke ili nečeg drugoga?? temperatura je na 45°C normalna a 72°C pod opterečenjem...

Može biti da se pojavljuju artefakti,ali prije takvog zaključka prvo otiči kod drugog frenda da ju spojiš na njegov monitor i komp,ako budu bili isti simptomi pričekaj malo veče pogoršanje pa je onda peci.Moj prijatelj je imao 9600GT kojoj su se također artefakti počeli pojavljivati,popravili smo je clockanjem tj. clockom je radila na večim temp što je rezultiralo da bude kosntantno pregrijina i pretala je raditi artefakte pa možeš i to probati prije pečenja tj. odmah

Strm
15 godina
Problem sa grafikom
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 0:23 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice