Problem sa grafickom (fan)

poruka: 5
|
čitano: 1.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znaci ovako 

imam ati sapphire 5670 i do nedavno je sasvim normalno radila

medutim u zadnje vrime san primjetia da fan radi nepravilno

ukratko dat cu primjer

ako stavim da se ventilator vrti automatski u CCC-u onda se uopce ne vrti, sve dok ga ja prson ne zavrtin malo pa se on onda lagano nastavi vrtit,  tek kad stavin na manualno pa na 100% da se vrti, radi "normalno"

pretpostavljan da bi trebao fan mjenjat ali jel ima neko mozda neko drugo rjesenje? jer za mjesec dana kupujen novi pc pa mi je sad glupo davat pare za hadnjak novi

e da.. problem je jos najveci u linuxu na kojen uopce nisan uspia pravilo drivere stavit pa mi uopce i ne prepoznaje graficu tako da nemogu regulirat brzinu ventilatora uopce, tako da u linuxu obicno imam par minuta za obavit nesto na brzinu u to je to.. nestane slike jednostavno

sad sam nakon linuxa rebuta u win i usa u CCC i temperatura je bila preko 95 sta bi znacilo da je u linuxu bilo i preko 100C

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa grafickom (fan)

problem rjesen

opisat cu postupak ako neko bude ima slican problem 

znaci problem je bia ka sta san i predpostavlja u samom ventilatoru - kad bi ga skinia sa hladnjaka graficke i zavrtia tako da je okrenut prema gore, vrtia bi se normalno, medutim kad bi ga okrenia naopako (ka sta stoji u kompjuteru) vrtia bi se jaaako slabo tj odma bi sta cin bi ga zavrtia

nakon detaljne kontrole ugleda san nesto na samoj osovini ventilatora.. neznan ni sad sta je to al bilo je dosta tvrdo i crvenkaste boje (stavit cu slike),  i onda san predpostavia da to koci ventilator kad se okrene naopako

i tako san onda malo po malo sa nozen (moze bilo koji ostri a cvrsti predmet) to skidao.. i eto ga, sad san sve lipo to ocistia, usput i prasinu i radi ka novi, sve normalno ka i prije

jeidno nekuzin kako se to uopce stvorilo tu al eto glavno da je problem rjesen

1 1
15 godina

to ti je on nesto usiso meni radi taj vent normalno vec duze vrijeme... tako da

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a ovo nije moga bas tako lako usisat jer je ovo bilo ono.. ka u jednon komadu sa plastikon, znaci jako dobro zalipljeno za ventilator

14 godina
neaktivan
badboycro kaže...

a ovo nije moga bas tako lako usisat jer je ovo bilo ono.. ka u jednon komadu sa plastikon, znaci jako dobro zalipljeno za ventilator

Mozda neka nekvalitetna brtva i sl.

Ofc.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice