Problem sa cd driveom

poruka: 7
|
čitano: 944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Problem sa cd driveom

Pozdrav. Naime, danas sam išao instalirati windowse na jedno računalo ali sam naišao na jedan problem. 

Prije sve cd-drvie se nije htio otvoriti. Pokušavao sam razne stvari, od micanja baterijece sa mbo-a, micanja jumpera, premještanja ram pločice, da bi na kraju odpojio cd drive od matične ploče i u tom trenutku cd drive se mogao normalno otvarati i zatvarati. Cim bih ga natrag spojio on bi opet postao "neaktivan". 

Ima li netko kakvo rješenje ili ideju gdje je problem?

CyberPunk http://myanimelist.net/animelist/FranzBonaparta
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem sa cd driveom

hmm... bas i nemam ideja, al probaj odspojit sve sa matične, resetirat bios, i maknit sve nepotrebno samatične(flopi,ventilatore suvisne i to) i spoji cd drive. 
to je vise onako bezveze, ali ima jos jedno rjesenje... jel je ata ili sata? probaj kabal promjeniti mozda se u presavijanju ostetio, ugl to zna bit greska... probaj kabal promjenit :D
sretno 

Boky
16 godina
protjeran
Bmbsbi kaže...

hmm... bas i nemam ideja, al probaj odspojit sve sa matične, resetirat bios, i maknit sve nepotrebno samatične(flopi,ventilatore suvisne i to) i spoji cd drive. 
to je vise onako bezveze, ali ima jos jedno rjesenje... jel je ata ili sata? probaj kabal promjeniti mozda se u presavijanju ostetio, ugl to zna bit greska... probaj kabal promjenit :D
sretno 

ma to mi frend uzeo account i pisao :)....uglavnom sutra idem sa njim pa cu uzet svoj drive i kablove,a stavit cu i na usb za svaki slucaj 

hvala na odgovoru

15 godina
neaktivan
Imam doma masu DVD/CDROM OOD uređaja kojima se ladica ne želi otvoriti iz prve.
Može biti da je slučajnost da se točno u trenutku kad je ODD bio odspojen s matične da je onda normalno radio.
Probaj dok je spojen, dok se jos OS nije bootao, otvoriti ladicu. Ako cujes neki zvuk kao da se ladica želi otvoriti - znaš da je u redu te da je motor preslab da bi ju otvorio. (time ćeš otkloniti problem s virusom ili sl.)
I svakako gurni rastvorenu/rasirenu spajalicu u onu rupicu na CDROMu. Trebalo bi se otvoriti, pa stavi CD i pogledaj da li ga čita.
Često motor zeza na tim optikanerima, ali kad se ugrije onda je u redu neko vrijeme.
www.dreamteh.com
15 godina
neaktivan

ma ti oticki uredaju znaju zezat... ja imam problem, sve mi očitava, i sve przi... ali recimo ja sa kompa sprzim igru na dvd. i taj dvd stavim,i nece ga učitat. a na drugok kompu probam oče. ta przilica sama svoje neče koda.. -.- ... onak očita,otvorim mapu i komp zabloka,otvorim przilicu i onda odbloka... :(

Boky
15 godina
neaktivan
Problem sa cd driveom

iz iskustva 98% da nije problem u kabelima.. koliko je star uređaj?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Problem sa cd driveom

evo sad sam vidio taj komp i katastrofa 

nece se niti slika upalit testirano sa svim i svacim, a zakljucak je da je maticna crkla 

i tu je prici kraj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice