Kupio sam jucer logitech zvucnike G51. Sve sam sastavio ali nikako nemogu dobiti zvuk iz rear left i right zvucnika. Spojio sam sve kako treba, mislim nemoze se niti spojiti krivo jer svaki jack ima svoju boju. I subwoofer i oba front icentar zvucnici rade dobro, ali iz ova dva nece niti jedan ton izaci, pa ako netko ima neki prijedlog bio bih zahvalan...
Problem sa 5.1 sustavom ili ti g51 problem
- poruka: 13
- |
- čitano: 4.831
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako nisi siguran da rade svi zvucnici uzmi jedan po jedan kabel i spoji na jedan izlaz, ako pak svi rade onda mora biti problem u kompu(ako spajas na komp) odnosno u postavkama zvucne, pojasni malo kaj si sve probal?
dal ti samo u matrix modu ne rade straznji zvucnici?
Ovi drugi zvucnici rade na svim ulazima u subwoofer, a ova dva ne rade ni na jednom ulazu i da, zvucnike sam spojio sa kompom. Imam integriranu zvucnu, koja ima 6 konektora a na kablu koji se spaja iz woofera na komp ima 4 muska konektora koja sam prema bojama prikljucio. I nerade niti u jednom modu....
Reklamiraj zvučnike, ili prije toga probaj dali rade kod frenda.
Prvo pogledaj dali si dobro sve spojio.Pogledaj u priručniku od matične koji utur je za što,koji 3.5 jack trebaš,jer ti neke matične koje imaju integriranu 7.1 zvučnu karticu,trebaju 3.5 jack sa 4 priključka koju onda spajaš sa dva kabla,provjeri da li ti windowsi šalju zvuk kroz svih kanala,da li si uključio u opcijama 5.1 zvuk i da li uopće ono što slušaš,ima 5.1 zvuk jer ako nema onda normalno zadnji zvučnici ne rade,osim ako to opet posebno ne uključiš u driverima.
Ovi drugi zvucnici rade na svim ulazima u subwoofer, a ova dva ne rade ni na jednom ulazu i da, zvucnike sam spojio sa kompom. Imam integriranu zvucnu, koja ima 6 konektora a na kablu koji se spaja iz woofera na komp ima 4 muska konektora koja sam prema bojama prikljucio. I nerade niti u jednom modu....
Neke matične imaju obrnuto označen crni i žuti konektor.
da, jesam, ali opet mi ova dva straznja ne rade. Da li mozda postoji neki uredaj u koji bi mogao prikljuciti samo jedan zvucnik pa vidjet da li uopce ispusta kakav zvuk ili je greska u sustavu?
kolko ja na slikama vidim http://aphnetworks.com/reviews/logitech_g51/2 probaj zamjenit boje od uticnica zvucnika i promjeni stanje zvucnika probaj stavit na matriks ili na ova ostala dva koji vec jesu mozda ti proradi e i probaj pojacat te zvucnike koji ti ne rade kolko ja vidim moze se svaki posebno pojacat/smanjit pa ti probaj po redusve smanjit i jednog po jednog pojacavaj dok ti ne proradi.
Idemo pokusati ne trazit automatski problem u hardveru nego vidjeti softver. Da li imas vistu mozda? da li si postavio winamp ili preko preko kojeg zelis pustati zvuk. MP3 sam po sebi nije 5.1 tako da je potrebno postavit soft. također vista traži neke postavke? jesi to sve napravio?
Da, imam Vistu, ali ja u control panelu odem na Sound i na Speaker Setup te tamo pustam obican ton kroz svaki zvucnik. Prednji, centralni i bas se cuju, a straznji ne....
Probaj zamjeniti ulaze i izlaze zvucnika na straznjoj strani - da utvrdis da li je do zvucnika ili kartice - kako ti je vec predlozeno. Ili probaj staviti slusalice obicne na zvucnu i zatim pustati isti zvuk da cujes da li ti svi izlazi rade. također provjeri da li spajas u dobru rupu na zvucnoj (ako imas 7.1 zvucnu jedna ti nece biti aktivna)
Pozdrav,
Imam 5.1 zvučnike Logitech G51 koje koristim svakodnevno od 2009. kad su kupljeni . Zvučnici nisu forsirani i stalno su slušani na max. 25 % glasnoće .Zadnjih nekoliko dana sam primjetio pucketanje i prekidanje basa iz subwoofera , da bi danas kompletni zvučnici prestali raditi . Updejtao sam drivere za zvučnu karticu - nije pomoglo . Spojio sam ih na drugu zvučnu karticu - nije pomoglo . Spojio sam drugi set zvučnika ( Genius SP-HF1250B ) na obje zvučne kartice ( obje su Creative Labs ) i ti zvučnici rade . Dakle , mislim da nije problem u zvučnim karticama . E , sad , čitao sam na netu da bi uzrok moglo biti pojačalo u subwooferu , jer kao " oslabi" s godinama . Stvarno nisam pametan što bi moglo biti niti se razumijem u elektroniku zvučnika . Rastavio sam subwoofer čisto da vidim da nije neki kondić popucao , al meni sve izgleda OK . Dali uopće postoji netko tko se bavim ovakvim popravkom i kakve su šanse da se to može popraviti . Zvučnici su stvarno maženi i paženi i zaista bi mi ih bilo žao " baciti " jer mi savršeno odgovaraju za moje potrebe . Evo i par slika rastavljenog subwoofera koliko sam uspio fotkat .
Ako je netko imao sličnog iskustva s opisanim problemom , neka slobodno napiše .