Power saving mode LG IPS236V

poruka: 13
|
čitano: 25.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dakle, problem je u tome sto monitor ne reagira kad se racunalo upali, tj. ostaje zaglavljeno u "DVI-D Power saving mode".

Probao sam na 3 nacina spojiti racunalo.

1. DVI - monitor je ukljucen (svijetli plava lampica - stand by) ali ostaje u power saving modu. Cujem zvuk ulaska racunala u windowse ali bez promijene na monitoru.

2. DVI - VGA adapter. Ista situacija kao u pod 1.

3. HDMI - Sve radi normalno!

Zna netko u cemu bi mogao biti problem? U monitoru ili jednostavno neka nekompatibilnost?

KONFIGURACIJA:

AMD 6000+ AM2 X2 Processor

GIGABYTE - Socket AM2+ - GA-MA770-DS3 (rev. 1.0)

HD 6950 1GB GDDR5 PCI-E 2 vent version - Sapphire

Napominjem da su ispravne sljedece stvari:

- Kompletno racunalo ukljucujuci graficku (sve radi na mojem drugom monitoru - 20" LCD TV Monitor 2032MW - Samsung)

- Kablovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

OFFTOPIC ali imas 6950 na prastarom  x2? 

Ofc.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Power saving mode LG IPS236V

Odma flame... evo pokraj mene je i5 2500k. nije mi se dalo sastavljat to sve skupa jer nisam imao vremena pa sam u medjuvremenu isao samo monitor isprobat na starom kompu i novom GPU.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 22:56 (TITO_Tarantula).
14 godina
neaktivan

Ja bi rekao da je problem u inverteru, no vjerujem da nema neke nekompatibilnosti...Ako imas garanciju nosi na servis...Pogotovo ako drugi monitor radi na toj istoj konfi...

14 godina
protjeran

i meni se to nekada dogada zato jer su retardirani driveri od graficke.....a imam najnovije...

16 godina
BlaBlaLaLa kaže...

i meni se to nekada dogada zato jer su retardirani driveri od graficke.....a imam najnovije...

Gle i danas probam onak bezveze preko DVI kabla i radi samo do onda kad se windowsi load-aju i ode u power saving mode. ko da se jednostavno signal izgubi.

Nista budem stavil staru graficku (HD 5770) pa cu vidjet kak se ponasa, i za svaki slucaj cu ga testirat na staroj NVIDIJI 7600 GT.

14 godina
neaktivan

Ako je samo do windows loada onda to znaci da ti nije podesena dobra rezolucija/refresh rate ili neke druge postavke..Ja sam mislio da na monitoru ne vidis ni post screen...

15 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam isti problem kao i TITO_Tarantula, nakon paljenja monitor ostaje u "DVI-D Power saving mode". Na starom monitoru (Samsung SyncMaster 151s) sve normalno radi. Kada pokrenem računalo na starom monitoru i onda spojim LG preko vga kabela, monitor radi ali rezolucija ostaje 1024x768. Ako pokusam promijeniti rezoluciju monitor se ugasi. Ako itko zna u čemu bi mogao biti problem, bio bi zahvalan na pomoči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Potražite malo na netu za LG monitore i taj power saving mode.Mali milijun njihovih monitora ( različite serije ) ima taj problem sa power savingom. Ja sam svoj reklamirao i dobio drugi , naravno isto sranje. Jednostavno nekada monitor radi Ok a nekada moram restartat komp 2-3 puta da dođe slika. Sprdačina teška!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 14:07 (Cojonero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Istekaj kabel od struje iz monitora, dok su upaljeni i komp i monitor, pricekaj da monitor odblinka, otprilike 15-20 sekundi, ustekaj nazad kabel od struje, javi rezultat.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala ali nije pomoglo.

Edit. Kupio sam HDMI kabel, kada preko njega spojim, sve normalno radi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 14:09 (ANJžnj).
15 godina
neaktivan
Cojonero kaže...

Potražite malo na netu za LG monitore i taj power saving mode.Mali milijun njihovih monitora ( različite serije ) ima taj problem sa power savingom. Ja sam svoj reklamirao i dobio drugi , naravno isto sranje. Jednostavno nekada monitor radi Ok a nekada moram restartat komp 2-3 puta da dođe slika. Sprdačina teška!

Ja imam LG W2240 i zna mi usred igre otic u power saving mode, pomaze jedino restart.

=XII=SandMan....
14 godina
neaktivan
Y2K2 kaže...
Cojonero kaže...

Ja imam LG W2240 i zna mi usred igre otic u power saving mode, pomaze jedino restart.

Pozdrav, kako si rijesio problem,,, meni prilikom instalacije windowsa ode u power saving mode...poludio sam nezz sto da radim

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice