Pomoc neradi mi ekran

poruka: 7
|
čitano: 840
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoc neradi mi ekran

Ovako nadam se da ce netko znati sta je... Imam lenovo 550 (nisam siguran za broj), 3 GB rama, ati radeo od 512 MB integriranu ( bar mislim) e sad problem, nedavno iso ga upalit i upalio sve osim ekrana... spojio ga na drugi ekran a tamo je radio ali ga je prepoznavao kao glavi i jedini ekran a ne ko dodatni prikljuceni, otiso sam u BIOS i vratio deufalt settings i proradio i ekran na laptopu, i danje sam imo ukopcan drugi (vanjski ekran) i tada se pokazo u windovsima da su dva ekrana... ponadao se da je sve ok sada otkopco vanjski ekran i resetiro lap par puta, sve radilo... ( nado se popravljen ). upalio ga kasnije taj dan radio je ali je bio jako spor, pregledao ga sa dxdiag i tamo je bilo sve isto ko i prije, upalio internet i odjednom mi se dole kod sata izbaci upozorenje da su display driveri imali neocekivan pad i da su se ponovo digli (ukljucili), kroz 2 min tu poruku sam dobio jos jedno 10 -15 puta i tada se ekran ponoo ugasio. kada ponovim cijeli proces iz pocetka sa drugim ekranom i stelanjem BIOSa ekran opet proradi ali samo na nekih 5-10 min tada dodu poruke o display driverima i ugasi se opet. Trazio sam svugdije ali nigdje kvara slicnog mojem da bi bilo rijesenja... probao sam izvaditi rame van jednu po jednu karticu, nije imalo ucinka, probao sam ga resetirat ono sa drzanjem gumba za paljenje, nije ni to uspijelo, cijeloga sam ga rastavio, ocistio i danje nije radio, jos jedino nisam promjenio bateriu BIOSa jer iskreno neznam kako se mjenja. Molim vas za pomoc jer neznam sta da vise probam a da ga nosim serviseru nezelim dok neznam sta mu je stvarno a i imam gore podataka koji nesmiju napustit moj laptop ( uz posao vezano, nije da nevjerujem serviserima nego nesmijem ).  I da imam orginal antivirus na njemu tako da sam prilicno siguran da nije do virusa ili malwera. Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
Pomoc neradi mi ekran

reinstaliraj drivere od grafike  za početak

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoc neradi mi ekran

Za reset drzanjem gumba je potrebno izvaditi i CMOS bateriju.
Ako možeš pokušaj bootati Ubuntu live cd i pogledaj dal ti se onda isključuje.

Bilo bi dobro provjeriti temperature.

Također pretpostavljam da si prilikom čišćenja zamjenio i pastu?

--------------------------------------------------------------------------------------------

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pomoc neradi mi ekran

Napravio sam sve navedeno i jos neradi... kad proradi ekran driveri se pocmu rustiti i opet se ekrean ugasi.

0 0 hvala 0
12 godina
Pomoc neradi mi ekran
Provjeri jel se kabel od ekrana malo izvuka il ga je sarka ugrizla sta znaci moraces ga rastavit.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 10:27 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Pomoc neradi mi ekran

Sve sam rastavio, sve kablove zice prikljucke odkopcao ocistio i ukopcao 100%  i danje radi iste stvari... dali je moguce da je otisla graficka i dali se moze graficka promjeniti ako je integrirana ili moram cijelu maticnu mjenjati?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoc neradi mi ekran

Jesi zamjenio pastu na CPU i grafičkom procesoru?!?!?

Također vidim da se pali tak da nije jako strašno, jesi probao pločicu po pločicu RAM-a u svaki utor? 

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice