Pitanje o HT linku

poruka: 6
|
čitano: 1.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pitanje o HT linku

Evo odlučio sam preformulirati post, pošto sam zakomplicirao priču. {#} Priložio sam i sliku od CPU-Z-a. Dakle matična ima rated fsb 2600 mhz, procesor ima rated fsb 2000 mhz, meni svejedno pokazuje 1600 mhz, ništa nije overclockano, sve je postavljeno na auto. Komponente imate pod moj pc. Zašto matična ograničuje na 1600 mhz? Je li to mora biti tako, zar ne bi trebalo raditi na 2000 mhz ako oboje podržavaju tu brzinu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 20:40 (Thc Vitamin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pitanje o HT linku

"Ograničava" ga ali samo privremeno jer štedi energiju. Optereti ga sa npr Prime95 i ponovo provjeri sa CPUZ pa ćeš vidjeti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pitanje o HT linku

Hvala ti na odgovoru, ali ovo i je bilo pod opterećenjem, na slici u systray možeš vidjeti occt ikonu, pokrenuo sam cpu test. Shvaćam to kad štedi energiju da smanji frekvenciju procesora, ali Ht link je uvijek 1600 mhz bilo pod opterećenjem ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 23:56 (Thc Vitamin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pitanje o HT linku

Onda podesi BIOS. Ostaviti sve na AUTO i očekivati maksimalne performanse je nespojivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pitanje o HT linku

A gle ja mislim da bi trebala raditi na 2000 mhz bez da ja išta podešavam, ako ona podržava do 2600, a proc je na 2000 trebala bi na auto biti na 2000, zar ne? Gledam manje više svi imaju taj ht link 2000 mhz(200x10), to je neki standard bez da išta podešavaju, jedino ako žele veći onda mijenjaju. 

EDIT: Našao na netu : The hyper transport and NB speeds are related to each other. To raise HT, NB has to match. Znači pošto rami rade na 1600, zato je i ht link na 1600. Može li to netko potvrditi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 4:05 (Thc Vitamin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pitanje o HT linku

Ako imaš memoriju na kojoj piše da radi na 1600 MHz ne mora značiti da ona trenutno i radi na tom taktu. Pokreni CPUZ, napravi screenshot memorije i postavi sliku da vidimo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice