Novi PC se nece upaliti

poruka: 30
|
čitano: 5.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Novi PC se nece upaliti

Frend mi je odlučio nadograditi komp i otišli smo u links gdje nam je vrlo ljubazni prodavač predložio što da uzmemo i tako smo naručili dijelove:

Intel Pentium G3220 BOX

Biostar Hi-Fi B85S3+

4GB Kingston 1600MHz

Coolermaster 500W napajanje

500GB WD Blue

Grafička je GTS250 koja je stara godinu i pol.

Nakon 3 dana su došli dijelovi i mi smo to krenuli sastavljat.Na kraju kada smo sve spojili i čekali kao mala djeca djeda mraza za Božić da se prvi put upali kad ono ništa...

Počnu se okretati ventilatori,a slike nema(nema onog BEEP signala da je sve u redu niti POST/BIOSa).

Izvadimo grafiču i spojimo integriranu i dalje monitor ne pokazuje sliku.

Nakon toga izvadim RAM i uključim komp i dalje se ne čuju nikakvi zvučni signali što me dovodi do zaključka da su najvjerovatnije matična ili procesor tvornički oštećeni. Probali smo i resetirati CMOS no bezuspješno.

Napajanje i grafička nisu u kvaru jer smo kasnije to sve novo odpojili i stavili nazad staru matičnu sa novim napajanjem i grafičkom i sve radi(znači da grafa i napajanje isto nisu problem)

Sad da neznam dali da vratim u Links na reklamaciju ili u neki servis da zamjene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Novi PC se nece upaliti

Infern01337

- Nosi u Links na reklamaciju, neka onda oni šalju gdje god žele, a tebi neka daju drugo.

- Vjerojatno ploča ne valja, da bi to potvrdio sigurno, probaj negdje pusudit procesor koji odgovara socketu ploče, onda isprobaj jel radi tako ili ne.

- To možeš na stolu isprobat vrlo brzo, ne moraš ploču stavljat u kućište.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 8:45 (Valentin17).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Novi PC se nece upaliti

Nemam trenutno gdje uzeti drugi procesor/matičnu pa ću odnjeti obadvoje ali se bojim da će mi Links odbiti garanciju jer kao ja nisam "stručna osoba" za sastavljanje...

Jel neko imao sličnih problema ili iskustva s tim?

17 godina
Infern01337 kaže...

Nemam trenutno gdje uzeti drugi procesor/matičnu pa ću odnjeti obadvoje ali se bojim da će mi Links odbiti garanciju jer kao ja nisam "stručna osoba" za sastavljanje...

cpu hladnjak je dobro sjeo na procesor?

da li ste slučajno svinuli pinove?

https://www.g2a.com/r/mnik987
12 godina
neaktivan

Hladnjak je dobro sjeo na procesor(termalna pasta je pokrila cijeli proc) i svi su pinovi u redu.

13 godina
protjeran
Infern01337 kaže...

Nemaš ti ništa biti stručna ili nestručna osoba, ako si sve dobro stavio i nisi ništa puknuo/iskrivio nemaš ništa sebe kriviti. Kad si več pitao koje djelove kupit mogao si reći mogu li ti oni to sastaviti pošto ćeš kupiti toliko djelova i koliko ćeš love potrošiti. Njima je to za sastaviti par minuta :)

17 godina
Novi PC se nece upaliti

Jesi danas probao upaliti taj kompjuter?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Jesi danas probao upaliti taj kompjuter?

Nisam,sve smo rastavili i zapakirali i u ponedjeljak ćemo odnjeti na reklamaciju...

17 godina
Novi PC se nece upaliti

Ja sam 2 puta sastavljao sebi kompjuter i oba puta mi se dogodila ista stvar kao i tebi. Znaci sve ispravno sastavljeno, ali nema slike. Oba puta mi je kompjuter proradio tako da sam ga samo ostavio preko noci u miru.

Zasto?!? Nemam pojma, ali bitno da mi se oba puta upalio nakon sto je "odlezao" neko vrijeme. Jos cu samo reci da su sve komponente bile ispravne i da nakon uspjesnog paljenja ni jedna nije bila neispravna ili naknadno mijenjana.

0 1 hvala 0
16 godina
Infern01337 kaže...

..

Počnu se okretati ventilatori,a slike nema(nema onog BEEP signala da je sve u redu niti POST/BIOSa).

.. 

jesi l spojio pc-speaker na pinove MBO? .. po svemu ostalom neispravna MBO, ali da ne gubiš vrijeme, testiraj sve po redu, bez ičeg spojenog, prazna MBO+CPU pa korak-po-korak...

- još konkretnije, izvadi MBO na stol (može i kutija-folija..) i probaj tako, ponekad je kratki spoj ... ovisi o kućištu tj šarafima-odstojnicima na koje se montira MBO.

- svaku komponentu pažljivo spoji, 'do kraja' npr RAM mora 'sjesti'.

- sve dok beepovi nešto rade, možeš ići korak dalje, ako se ništa ne mijenja, ako nema beepova.. 99% neispravna MBO.

- male šanse da je krivac CPU, napajnje si provjerio.. to je dovoljno za bip-test.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 18:17 (ihush).
12 godina
neaktivan
ihush kaže...

jesi l spojio pc-speakrer na pinove MBO?

Kučište nema speaker niti front panel audio,sada ne mogu naći ako matična ima svoj speaker negdje integriran i sakriven ili treba naknadno ga zaštekat da se čuju beepovi?

Sve ostalo sam učinio već i nema rezultata.

16 godina
Infern01337 kaže...
ihush kaže...

jesi l spojio pc-speakrer na pinove MBO?

Kučište nema speaker niti front panel audio,sada ne mogu naći ako matična ima svoj speaker negdje integriran i sakriven ili treba naknadno ga zaštekat da se čuju beepovi?

Sve ostalo sam učinio već i nema rezultata.

-potraži na MBO pinove za speaker, ako ih nađeš (pored pinova za power-hdd..) tad nije ugrađen na MBO, spoji (ako imaš) s drugog kućišta, bipovi su važni za ovakve probleme.

12 godina
neaktivan
ihush kaže...

-potraži na MBO pinove za speaker, ako ih nađeš (pored pinova za power-hdd..) tad nije ugrađen na MBO, spoji (ako imaš) s drugog kućišta, bipovi su važni za ovakve probleme.

Ima pinove za speaker samo što kučite nema priključak,a nemam ga ni gdje uzet :(

Dal da odnesem samo procesor ili matičnu ili oba dvoje u links?

16 godina

što god da doneseš, jedino je opravdano reklamirati neispravnu komponentu, sve ostalo je lažna reklamacija i mogu naplatiti diagnostiku-servis, ovisi kako oni odluče... pitaj (nazovi). Zato je potrebno imati speaker. Statistika, 99% da je krivac MBO, 0,002% CPU, pošto si eliminirao napajanje, još jedino RAM može biti od kritičnih komponenti za POST-alarm.. sve ostalo je 'višak'. Nabavi pc speaker.

-da je računalo kupljeno kao brand-PC (komplet, ne komponente) tad bi nosio (bez obzira na kvar) čitav PC, u tom slučaju je to prednost, ali svejedno ih se može nazvati i pitati. Ako su dobre volje (i ako nemaju politiku 'džonom na kupca') brže ćeš doći do rješenja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 13:59 (ihush).
12 godina
neaktivan

Jel znaš gdje se mogu kupiti?

16 godina
Infern01337 kaže...

Jel znaš gdje se mogu kupiti?

trgovci (osim kao chipoteka) to ugl ne drže, dolazi s kućištem ili skineš sa starog odbačenog... ima ih na kile u svakom servisu koji nešto radi, pitaj i dobiješ... ili nađi stari tranzistor (radio prijemnik nalik cigli nekadašnjii rekvizit pecaroša i sl), razbij ga.. sve što je potrebno je spojiti i čuti zvuk tj krčanje-bip...

12 godina
neaktivan
Novi PC se nece upaliti

Problem je bio u RAMima :)

Sutra idu nazad u links na reklamaciju!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...
Infern01337 kaže...

..

.. 

jesi l spojio pc-speaker na pinove MBO? .. po svemu ostalom neispravna MBO, ali da ne gubiš vrijeme, testiraj sve po redu, bez ičeg spojenog, prazna MBO+CPU pa korak-po-korak...

- još konkretnije, izvadi MBO na stol (može i kutija-folija..) i probaj tako, ponekad je kratki spoj ... ovisi o kućištu tj šarafima-odstojnicima na koje se montira MBO.

- svaku komponentu pažljivo spoji, 'do kraja' npr RAM mora 'sjesti'.

- sve dok beepovi nešto rade, možeš ići korak dalje, ako se ništa ne mijenja, ako nema beepova.. 99% neispravna MBO.

- male šanse da je krivac CPU, napajnje si provjerio.. to je dovoljno za bip-test

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 21:45 (Colossus7).
16 godina
Infern01337 kaže...

Problem je bio u RAMima :)

Sutra idu nazad u links na reklamaciju!

Po opisanom je u većini slučajeva problem matična ploča.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
12 godina
neaktivan

To sam i ja mislio ali eto ipak su samo RAMi neispravni :)

15 godina
neaktivan

I jesu ti odmah zamijenili ili moraš čekati "dijagnostiku" 10ak dana?{#}

12 godina
neaktivan

2 tjedna...

16 godina
Infern01337 kaže...

2 tjedna...

... i tebi je to OK? Za dva tjedna rikšom odvezeš do islamabada i pošalješ u boci do tajvana.. jedino za povratak ovisiš o smjeru tajfuna ali stigneš prije.

-ovako to ide u 'normalnoj' trgovini:

.. dobar dan, evo neispravan RAM (i može papirić s spec.error codeom) i račun. Trgovac pogleda i da ti drugi, hvala doviđenja.

-u trovini koja ide 'protokolarno':

.. pogledat će naš serviser, javit ćemo vam (danas-sutra) o zamjeni. Hvala.

-ili u extended verziji... koja traje 2 tjedna, pa sve do 2 mjeseca i nešto sitno.. Tad ih pitaj što rade, radni nalog i takve gluposti.

Uz zamijenjenu komponentu (nema poravljanja RAMa), moraš dobiti i novi račun-garanciju od nule. traži to, jer RAM često ima garancije 3-5-10 god,,,, pa ih za 8 i pol godina opet posjeti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2013 13:18 (ihush).
15 godina
Novi PC se nece upaliti

ihush

- Kako si ti to fino objasnio, svaka čast majstore.{#}

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Došli su rami,naravno kad ih stavim oni ne rade(pise u opisu popravka da uredno bootaju i da su prosli memtest).Izvadim ih i stavim svoje rame i PC radi.Onda si mislim da sam ja budala pa probam drugi slot i naravno ne rade(probao sam sva 4 slota).Otidem doma i stavim njihove rame i PC ne radi,stavim svoje pa rade.

Razmislim si malo i zaključim da je možda problem u frenkv. Moji su 1333 a od linksa 1600MHz.Provjerim matičnu i procesor i piše da podržavaju 1600MHz.

Nakon toga smo primjetili da u računu piše totalno druga matična od one koje smo dobili,"netko" je zamijenio šifru artikla i stavio xxxx45 umjesto xxxx54 (provjerili smo na njihovom webshopu  artikle) i uračunali su nam Biostar B85M umjesto B85S3+ ali i ta podržava 1600MHz.

Sad imam matičnu koju nisam naručio,rame koji rade samo u njihovom čarobnom računalu i neznam što dalje...pomagajte ljudiiii poludjet ću

13 godina
protjeran

Pa što pitaš, nemoj slati mail nego ih zovi i sve ispričaj.

15 godina
neaktivan
Infern01337 kaže...

Došli su rami,naravno kad ih stavim oni ne rade(pise u opisu popravka da uredno bootaju i da su prosli memtest).Izvadim ih i stavim svoje rame i PC radi.Onda si mislim da sam ja budala pa probam drugi slot i naravno ne rade(probao sam sva 4 slota).Otidem doma i stavim njihove rame i PC ne radi,stavim svoje pa rade.

Razmislim si malo i zaključim da je možda problem u frenkv. Moji su 1333 a od linksa 1600MHz.Provjerim matičnu i procesor i piše da podržavaju 1600MHz.

Nakon toga smo primjetili da u računu piše totalno druga matična od one koje smo dobili,"netko" je zamijenio šifru artikla i stavio xxxx45 umjesto xxxx54 (provjerili smo na njihovom webshopu  artikle) i uračunali su nam Biostar B85M umjesto B85S3+ ali i ta podržava 1600MHz.

Sad imam matičnu koju nisam naručio,rame koji rade samo u njihovom čarobnom računalu i neznam što dalje...pomagajte ljudiiii poludjet ću

evo ja ti mogu pomoc :) 

ovako...ja sam takoder narucio sve dijelove koje vidis pod "moj pc" u linksu (Trešnjevka)..na petak.
U subotu sam slozio sve,namucio se kao budala,jer sam imao problema s kablovima napajanja,takoder radovao se kao dijete prvom startu.
NO prilikom starta,komp odradi par sekundi pa pocne beep-at(vrsta beep-ova upucivala je na ram),izvadim ram,racunalo odmah pocne beep-at cim sam stisnuo tipku power...
Odnesem ja ram frendu,stavi u svoj komp,njegov ni beep da da,probam s njegovim ramima u svoj,moj komp upali.

U pon odemo u Links,ali sam napravio ovako:
Odneso sam samo rame na reklamaciju,a u autu drzao racunalo,frajer nam na pocetku nije dao da udemo dok nije spojio ram u svoj konfig,no nekim cudom njemu na njegovom šljakalo bez problema i htio mi vratit ram natrag,gdje sam ga ja ljubazno zamolio da donesem svoje racunalo koje je u autu,jer nisam iz zga i radi posla mi je tesko dolazit kad njima paše,pa da on proba stavit ram u racunalo da vidi sto se desava.Napravio je to i naravno ista greska kao kod mene doma.
Njemu nista jasno,meni nista jasno kako kod njega radi a kod mene ne.Naposlijetku sam ga zamolio da proba s istom vrstom rama samo druga plocica,otisao je u ducan po drugu,stavio unutra,komp mi je poceo bootat...
Da nisam ponesao komp,otisao bih doma s istim ramima s velikim upitnikom nad glavom i morao bih dolazit X puta nazad...

Pokusaj i ti na isti nacin,odnesi sve sto si dobio (komp,kutije,racune,garancije..) i ukazi na gresku,zamoli ga da isto napravi kao sto sam ja,vjerujem da ce ti ici u susret...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 1:26 (kompfreak).
12 godina
neaktivan
Novi PC se nece upaliti

Dali su mi novu maticnu(onu koju sam trebao dobiti u pocetku) i sada maticna ima 8 pinski power konektor a napajanje samo 4 pina.

Maticna je Asrock b85m a cpu je intel pentium g3220,moze neko provjerit pls ako je dovoljno samo 4 pinsko napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-dovoljno.

12 godina
neaktivan
Novi PC se nece upaliti

Uz novu matičnu sve radi kako treba :)

Hvala svima na pomoći!

Moj PC