Nova konfiguracija neće da radi

poruka: 49
|
čitano: 4.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Lijep pozdrav.

Kupio sam novi komp i složio ga kod kuće no kada sam ga upalio nisšta se ne događa. Matična ne daje nikakav beep a na monitoru se ne pokazuje bios.

Komponente su:

-AsRock 970 Extreme 3

-AMD Phenom II X4 960T

-AMD Radeon 6870

-Corsaire (2x4gb) DDR3

-Chicony 480W

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj s nekim drugim napajanjem mislim da je to gcrk i jesi ustekao sve kabolve dobro.I dal se uopce što podiže?Ako se ne podiže od nisi dobro spijo front panel

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 9:37 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nova konfiguracija neće da radi
Keklja kaže...

Lijep pozdrav.

Kupio sam novi komp i složio ga kod kuće no kada sam ga upalio nisšta se ne događa. Matična ne daje nikakav beep a na monitoru se ne pokazuje bios.

Komponente su:

-AsRock 970 Extreme 3

-AMD Phenom II X4 960T

-AMD Radeon 6870

-Corsaire (2x4gb) DDR3

-Chicony 480W

možda banalno zvuči-al dal si spojil dodatno napajanje za grafičku karticu(ona 2- 6pinska priključka na garfičkoj)?

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 12:25 (bahrija).
14 godina
neaktivan
bahrija kaže...
Keklja kaže...

Lijep pozdrav.

Komponente su:

-AsRock 970 Extreme 3

-AMD Phenom II X4 960T

-AMD Radeon 6870

-Corsaire (2x4gb) DDR3

-Chicony 480W

možda banalno zvuči-al dal si spojil dodatno napajanje za grafičku karticu(ona 2- 6pinska priključka na garfičkoj)?

Mozda nije ni to napravio samo to PSU mi smrdi dosta jako.

Don Believe The Type
17 godina
neaktivan

Na tu konfiguraciju moraš uzeti neko kvalitetnije napajanje bar od 500W tipa ocz,xfx ili thermala..........vjerovatno je do napajanja

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Chicony 480W to vjerojatno ne može držati, no svejedno ako je ispravno komp bi morao upaliti.

Koliko si dugo pustio komponente da se prilagode na sobnu temperaturu prije nego si slagao komp (pod pretpostavkom da su neko vrijeme, npr transport, bile vani)?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

što se front panela tiče sve je dobro spojeno jer ga palim i gasim dobro. Sve je spojeno kako treba i grafička i druge komponente a na sobnoj temperaturi su komponente bile pa sigurno jedno 3-4 sata. Što se napajanja tiče ono mi je samo privremeno al probat ću se dokopati nekog većeg da testiram. Našao sam na nekom forumu da je lik sa istom ovakvom pločom imao problema dok je bila u kućištu jer su mu probleme pravili oni nosači šta se postave na kućište te za njih šarafaš matičnu. Još sam pročitao da možda pomogne ako izvadim jedan slot memorije i ostavim samo jedan dok ne prođe instalacija onda drugi vratim. Ovako sam rješio sličan problem na starijoj matičnoj ali ona je imala samo 2 slota za  memoriju a ova nova ima 4...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zaboravio sam reći da se ventilatori svi uredno vrte. Prvo sam spojio samo napajanje i matičnu te prednji i zadnji ventilator da tesitram koliko je buka. Nakon toga procesor, ram grafičku i hard. Svi se uredno vrti ali nema slike na monitoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Keklja kaže...

zaboravio sam reći da se ventilatori svi uredno vrte. Prvo sam spojio samo napajanje i matičnu te prednji i zadnji ventilator da tesitram koliko je buka. Nakon toga procesor, ram grafičku i hard. Svi se uredno vrti ali nema slike na monitoru

Provjeri sve jos jednom da li je ispravno spojeno, pogotovo da li je ram dobro sjeo u utor, ako ne upali probaj s drugim napajanjem...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 14:11 (Kule_zg).
16 godina

Probaj odspojiti usb konektor od prednjeg panela. Naime ja sam jednom spojio taj kabel u krivi utor i računalo je bilo mrtvo samo radi toga. Čim sam ga spojio u pravi utor sve je proradilo. 

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Zanimljivo da navedenog procesora nema na CPU Support listi...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma podržava ti to, 100%, a probaj sve ponovno rastavit i polako, žicu po žicu, pa ako onda nebude, posudi psu od frenda neko bolje po mogućnosti iako moju konfu( koju možete viditi pod moj PC) drži CM 460W bez problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Zanimljivo da navedenog procesora nema na CPU Support listi...

čim podržava buldoždere-i ovaj proc ide bez pardona na tu ploču-podržava zosma  proceve !

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=970 Extreme3

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 14:42 (bahrija).
17 godina
neaktivan

sada cu sve rastavit pa pokusati ponovo. prvo cu spojiti sve bez ventilatora i hdd da vidim dal ce mi dic bios. idem testirati lagano

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Clearaj CMOS.Izvadi bateriju dok je komp ugasen i vrati ju nakon par minuta.Javi rezultate.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Keklja kaže...

sada cu sve rastavit pa pokusati ponovo. prvo cu spojiti sve bez ventilatora i hdd da vidim dal ce mi dic bios. idem testirati lagano

ventilator od proca obavezno uštekaj-kaj nebi bilo nismo znali posle{#},.trebal si isprobati vani na stolu -napajanje-matična-proc-memorije-vga i kresnuti-dosta da ti da sliku i uđeš u bios pa poslije sve staviš u kučište i uštekaš još hdd i optiku!

Bahrija
17 godina
neaktivan

to sada i radim. izvadio sam sve vani pa cu isprobat. Što se clear cmosa tiče to ima jedan jumber koji prebacim sa jednom para pina na drugi ako se ne varam?

15 godina
neaktivan
Keklja kaže...

to sada i radim. izvadio sam sve vani pa cu isprobat. Što se clear cmosa tiče to ima jedan jumber koji prebacim sa jednom para pina na drugi ako se ne varam?

da al prije toga napajanje isključiš iz struje kad radiš to(kabla nespojiš na napajanje)..ili jednostavnije ak ti se da izvadiš bateriju na 3-4minute iz matične...

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 16:05 (bahrija).
15 godina

i ja sam imao problema kad sam kupio nove komponente pod moj pc isto nije davao sliku

nakon nekoliko puta iskapcanja iz stuje i ukapcanja proradio je

pogledaj dal si dobro spojio atx12v na maticnu jer ima 2x4pin

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da to svakako. nista idem prvo vani sve spojit sa jednim ram modulom pa cu vidit sto dalje

15 godina
Keklja kaže...

Da.Ili izvadi bateriju sa ploce pa vrati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

eo sve sam spojio vani i proradilo je. Kada sam spojio i upalio komp nista se nije dogodilo. Zatim sam stiskao restart dugme i pojavio se bio isve fino pise, koji je procesor koliko je velika memorija itd. Zatim sam odspojio od struje ubacio drugi ram modul upalio i opet se nista nije dogadjalo pa sam pokusao restart dugme i nista. Zatim sam ga ugasio i ponovo upalio i radi. Pise da ima ukupno 8gb rama odnosno u svakom slotu pa 4 gb i iznad pise single channel mode, tako nekako. E sad ima tko kakvu ideju zasto radi tek od drugog pokusaja paljenja? 

Idem ga sada ugradit u kućište pa ću vidit dali će radit kako treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A zasto si RAM spojio u sngle channel?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

iskreno da ti kazem sa tim imam prvi puta posla tako da neznam. na ploči imam oznake za ram a1 i a2 te b1 i b2. ja sam ustekao svoje module u a1 i a2. sta trebam da napravim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Keklja kaže...

iskreno da ti kazem sa tim imam prvi puta posla tako da neznam. na ploči imam oznake za ram a1 i a2 te b1 i b2. ja sam ustekao svoje module u a1 i a2. sta trebam da napravim?

Jednu plocicu u A1 a drugu u B1.Ili jednu u A2 a drugu u B2 ukoliko zelis dual chanell.

17 godina
neaktivan

dobro. koliko je bolje imati dual chanell od single? da i naucim nesto...

15 godina
Keklja kaže...

dobro. koliko je bolje imati dual chanell od single? da i naucim nesto...

Nije mnogo ali je bolje.Osjeti se u radu nekim programima a ne gubis nista kada ih tako postavis umjesto single chanella.Dakle isplati se.

18 godina

Možda bi flashanje biosa pomoglo u rješenju problema?

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=970%20Extreme3&o=BIOS

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

eo sada pali iz prve. Stvarno neznam sta mu je. Prebacio sam u dual chanell. E sad. U biosu pise da je spojen ddr3-1333 a meni na računu piše da je 1600Mhz. Da li ja nisam dobio pravi ram ili je to nesto sto se moze mjenjati u biosu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Keklja kaže...

eo sada pali iz prve. Stvarno neznam sta mu je. Prebacio sam u dual chanell. E sad. U biosu pise da je spojen ddr3-1333 a meni na računu piše da je 1600Mhz. Da li ja nisam dobio pravi ram ili je to nesto sto se moze mjenjati u biosu??

Podesi frekvenciju u BIOSU na 1600 mhz.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice