Konfiguracija mi je ova navedena u potpisu.Zanima me zašto mi u Windows XP(32 bitni) i Visti(32 bitnoj) prikazuje 3.5 Gb rama umjesto 4?Da li je hardverska greška u ramima ili je do operativnog sustava ili možda do matične?Matična podržava do 8 Gb
moze bit da ti grafa uzme dio rama ali mislim da je problem u sabirnici to ti je normalno nemoras se nis brinut
Imš 32 bitne Windowse. Oni obično iskoriste maksimalno oko 3GB RAM-a (ovisno o ostalim komponentama u računalu), tako da je ovih tvojih 3.5 GB odlično. Kod mene je 32 bitni Windows XP pokazivao 2.75 GB RAM-a. Za iskoristiti sve 4 gige RAM-a moraš instalirati 64 bitne Windowse.
To je zato sto ti 32-bitni OS-ovi mogu registrirati samo 3.5 gb radne memorije
To sam i ja čuo za 32 bitne,ali sam isto tako čuo da to vridi samo za XP,da 32 bitna Vista prepoznava 4 Gb.Ima o iskustva sa tim?btw hvala svima!
Da dobro su ti ovi dečki rekli...
A da si staviš 64-bitne windowse imao bi 4.00gb...
al to ti ne preporučam baš,..
To sam i ja čuo za 32 bitne,ali sam isto tako čuo da to vridi samo za XP,da 32 bitna Vista prepoznava 4 Gb.Ima o iskustva sa tim?btw hvala svima!
To je zato sto ti 32-bitni OS-ovi mogu registrirati samo 3.5 gb radne memorije

Ima u prošlom BUGu kako natjerati da pokazuje svih 4 GB (neznam dali ih i iskorištava).
Ok hvala svima!!
Konkretnije 32 bitni windows prepoznaje maximalno 3.25 GB rama...windows alocira dio memorije drugim hardware-skim izvorima...solucija ti je da se prebaciš na 64-bitne windowse...64 bitna tehnologija teoretski podržava 120GB RAM-a.
Trenutacno nepreporucam pralazak na 64-bitni os iz cistog razloga sto ce ti neke aplikacije stekati,pricekaj jos koje vrijeme
Konkretnije 32 bitni windows prepoznaje maximalno 3.25 GB rama...windows alocira dio memorije drugim hardware-skim izvorima...solucija ti je da se prebaciš na 64-bitne windowse...64 bitna tehnologija teoretski podržava 120GB RAM-a.
Trenutacno nepreporucam pralazak na 64-bitni os iz cistog razloga sto ce ti neke aplikacije stekati,pricekaj jos koje vrijeme
Da izađe novi window (sljedece godine) ako to ne upali pricekaj koji život dva taman ce se nešto dogodit...

mislim da ce ovo eskalirat ovo mi vec pocinje mirišit na xp vs vista ,a to je zalosno
Da li će ih i koristiti ili samo prikazivati?
mislim da ce samo ti ih prikazat zato sto recimo imac kutiju sa 10 loptica i jednu cjev i kroz tu cjev moze odjednom proc 9loptica a jedna ostane ali cjev je prozirna pa vidis ih svih 10 tak i ovo kernel ,os sa 32 bita nemoze propustat 4gb rama
Ok,hvala!
Vidim da je rasprava gotova, pa neću biti nepristojan ako se ubacim, jer je vezano za rame
Moja konfiguracija:
Athlon 64x2 6400 +3200mhz
Nvidia geforce 8800 GTS 512 mb
Motherboard DFI Infinity CFX3200-M2/G
2 gb rama
Sve u svemu, neloša konfiguracija.
Problem:
Iako je sam cpu brz, većina igara mi pomalo trza a nemam virusa, smeća i sličnog.
Moje mišljenje:
Sve komponente sam mjenjao naknadno, samo je ram memorija ostala stara. Mislim da je problem u tim starim ramima koji rade na malim brzinama i koče performanse igara.
U ovo se ne razumijem najbolje, tako da me ispravite ako nisam u pravu. pogotovo što se tiče brzine rama.
Pomoć!
Ako je to što sam gore nalaprdao moguće, zanima me kako da provjerim brzinu na kojoj radi moj ram i gdje da vidim koju brzinu rama podržava moja matična DFI Infinity CFX3200-M2G
Everest Home Edition skini ga i vidi sve performanse
Imam taj program ali ne znam gdje da nađem te podatke. Jel mi može tko objasniti detaljnije? plizplizplizpliz
Evo, našo sam. RAM mi je na 333 mhz. To je dosta loše, jel?
Probaj nabaviti "36 bitnu vistu"
Ja sam imao isti problem, 4 GB rama a 32 xp vidi samo 3.25.... i proso sam ja na 64bit xp pro sp2 naime postoji jos jedna mala sitnica.
Neznam kako je kodnovijih maticna, ali ja imam dfi nf4 ultra-d (max 4 GB rama) i treba u biosu ukljuciti opciju da radi sa max ramom i onda os. vidi svih 4 gb rama. I win 64 koristi puno vise rama za normalan rad, za razliku od 32-bitnih koji koriste puno manje , ali to je jer win simulira 32-bitne aplikacije pomocu 64-bitnih , ali kad imas tolko rama to ne igra neku veliku ulogu.
Nadam se da sam nekome pomogao.
Sad me stvarno zbunjuješ s tom vistom
Hoće li stavljanje bržeg rama pomoći?
Trebam samo da mi potvrdi netko tko se u to razumije
333*2= 667 Mhz
i brži ram ti neče pomoći, 64 bitna vista hoće
Kakve veze ima vista s trzanjem igrica?