Namjestavanje ispusnog venta.

poruka: 17
|
čitano: 1.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Neznam vise kaj da radim ali prije koji mjesec sam u linku kupio AC ispusni vent 80mm koji se spaja na pwr ili sys fan ali je na konacnici sve isto,sve se isto vrti.SpeedFanom sam pokusao ali sam mi ocitava CPU vent,everest isto,a i HW monitor mi isto ocitava.Neznam vise kaj da radim,kupio sam vent da bi se on sporo vrtio,pa nisam ga trebao onda ni kupit ak se sporo vrti.

Kaj mogu napravit da se on brze vrti ?

LOL CAT! ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U BIOSu ima opcija za namještanje brzine venta(koliko sam ja zamjetio).Bar je kod mene tako,imam i opciju silent.E sad ti pričekaj još malo ,dat će još netko neki savjet sigurno...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
RE: Namjestavanje ispusnog venta.
Fake_Alert kaže...

Neznam vise kaj da radim ali prije koji mjesec sam u linku kupio AC ispusni vent 80mm koji se spaja na pwr ili sys fan ali je na konacnici sve isto,sve se isto vrti.SpeedFanom sam pokusao ali sam mi ocitava CPU vent,everest isto,a i HW monitor mi isto ocitava.Neznam vise kaj da radim,kupio sam vent da bi se on sporo vrtio,pa nisam ga trebao onda ni kupit ak se sporo vrti.

nije bitno koji je utor, bitno je jel ventilator ima mogucnost promjene brzine okretaja

Treba li operirati i vaše računalo?
16 godina
igy kaže...
Fake_Alert kaže...

nije bitno koji je utor, bitno je jel ventilator ima mogucnost promjene brzine okretaja

Evo ovakav vent je

http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+ARCTIC-COOLING+8025L%2C+80mm%2C+18dB&option=artikl&id_kategorija=05090809&id_artikl=050.908.122

LOL CAT! ^^
16 godina
Fake_Alert kaže...

I ja sam si nabavio vent ali 120mm i kad sam ga spojio na matičnu bilo mi je čudno zašto se vrti tako sporo.HW monitor je očitavao 1000rpm a znao sam da se on vrti max. 1700rpm.I onda sam malo eksperimentirao i otkrio da kad je spojen na molex onda radi na max,a kad je  spojen na matičnu onda radi na oko 1000 rpm.Sad možeš napravit to da ga spojiš na molex ili da ga spojiš na matičnu pa onda pokušaš regulirati vrtnju pomoću speedfana.Ja sam pokušao ali bezuspješno.

Ima Luxx-ov tutorijal tu na forumu,probat ću ga naći pa ti pošaljem.

EDIT: Evo ga link

To je  samo za Gigabytove ploče,nadam se da ju imašSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 14:32 (Regular John 19).
17 godina

Piše brzina vrtnje - Rated Fan Speed: 1500 RPMi sumnjam da se može na tom ventu podesit brzina

Ja imam Thermaltake 92mm sa brzinom od 2800 RPM

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Regular John 19 kaže...
Fake_Alert kaže...

I ja sam si nabavio vent ali 120mm i kad sam ga spojio na matičnu bilo mi je čudno zašto se vrti tako sporo.HW monitor je očitavao 1000rpm a znao sam da se on vrti max. 1700rpm.I onda sam malo eksperimentirao i otkrio da kad je spojen na molex onda radi na max,a kad je  spojen na matičnu onda radi na oko 1000 rpm.Sad možeš napravit to da ga spojiš na molex ili da ga spojiš na matičnu pa onda pokušaš regulirati vrtnju pomoću speedfana.Ja sam pokušao ali bezuspješno.

Ima Luxx-ov tutorijal tu na forumu,probat ću ga naći pa ti pošaljem.

Znam,spojio bi ja njega preko molexa da ima on molex jer svi ispusni ventovi mi rade prek molexa.

Sad bi trebao onda hebavat se sa zicama i spajat na molex.

doktor1 kaže...

Piše brzina vrtnje - Rated Fan Speed: 1500 RPMi sumnjam da se može na tom ventu podesit brzina

Ja imam Thermaltake 92mm sa brzinom od 2800 RPM

Ma on se jos sporije vrtii.Kao da se i nevrti.Pree sporo a on mi je jedini vent iza koji stoji iza AC 64 pro i jedva vuce njegov zrak van..Izgleda da cu onda kupit jos dva ispusna 80 mm

LOL CAT! ^^
17 godina

nema tu mogucnost

ako se ne vrti koliko bi trebao možda ne dobiva dovoljno struje, a trebao bi vidjeti jel ta vrtnja negdje ograničena u biosu...

uglavnom utori bi trebal davati dovoljno struje... npr. imam dva venta spojena na jednom utoru

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 14:37 (igy).
16 godina

Hebem mu sta su me onda zeznuli u linksu,neznam koji sam vrag kupio to onda.A i nekuzim zas rade ventove takve koje spojis na maticnu i da jedva zrak izvlaci ili uvlaci..Hmm znaci da zice onda maknem i spojim na molex zicama ?Neodlučan

LOL CAT! ^^
17 godina
Fake_Alert kaže...

Hebem mu sta su me onda zeznuli u linksu,neznam koji sam vrag kupio to onda.A i nekuzim zas rade ventove takve koje spojis na maticnu i da jedva zrak izvlaci ili uvlaci..Hmm znaci da zice onda maknem i spojim na molex zicama ?Neodlučan

probaj tako, a čuj ventilatori s regulacijom vrtnje isto su nešto skuplji...

16 godina

pa imaš u linksu potenciometara za oko 100kn

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
perkoxcar kaže...

Recesija je Smijeh

LOL CAT! ^^
16 godina
perkoxcar kaže...

Ima i jeftinijihSmijeh

16 godina
neaktivan

Kak ti veli i Igy,prekontroliraj još malo u BIOSu kaj i kak ti je sve podešeno...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Regular John 19 kaže...
perkoxcar kaže...

Ima i jeftinijihSmijeh

Vidi ti zecaSmijeh Ma moram sad uskoro kupit 2 80 mm ventova od jednog sa foruma i 2 neonke za 100 kn a ventovi su stvarno odlicni tak da vise lipe nemam.Svejedno hvala.

General Zed kaže...

Kak ti veli i Igy,prekontroliraj još malo u BIOSu kaj i kak ti je sve podešeno...

Budem cim dode proc kad cu clockat onda bum i vidio to za vent jer ce mi trebat sto bolje hladenje cim dode proc novi.

Hvala zed.

LOL CAT! ^^
17 godina
Fake_Alert kaže...
igy kaže...
Fake_Alert kaže...

Evo ovakav vent je

http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+ARCTIC-COOLING+8025L%2C+80mm%2C+18dB&option=artikl&id_kategorija=05090809&id_artikl=050.908.122

Taj vent ti i nije bas za neki veliki ispuh na kucistu jer se vrti na 1500 okretaja maksimalno a ima i senzor na sebi pa se vrti ovisno o temperaturi i jos je 8 cm. Ali je zato tih pa je idealan za ohladit Chipset ili za stavit na AMD hladnjak umjesto onog bucnog tvornickog šrota. Tak sam ga i ja bas koristil prije par godina na staroj maticnoj ploci za ohladit Chipset. Tvoj problem je kaj imas lose kuciste koje ti ne prima 12 cm vent iza a bez takvog ventilatora niti nema pravog propuha i hlađenja.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 15:42 (rambox).
16 godina
rambox kaže...
Fake_Alert kaže...
igy kaže...
Fake_Alert kaže...

Evo ovakav vent je

Taj vent ti i nije bas za neki veliki ispuh na kucistu jer se vrti na 1500 okretaja maksimalno a ima i senzor na sebi pa se vrti ovisno o temperaturi i jos je 8 cm. Ali je zato tih pa je idealan za ohladit Chipset ili za stavit na AMD hladnjak umjesto onog bucnog tvornickog šrota. Tak sam ga i ja bas koristil prije par godina na staroj maticnoj ploci za ohladit Chipset. Tvoj problem je kaj imas lose kuciste koje ti ne prima 12 cm vent iza a bez takvog ventilatora niti nema pravog propuha i hlađenja.Cool

Ja nemam obican tvornicki cooler.

Iza mi mogu 2 8 cm venta i prije sam to stavio ali sam ih maknuo radi neke komenzacije na kucistu i sad je samo taj koji sam kupio ali ubrzo ce doc jos dva 80 mm venta i to kvalitetna i tiha tak da ce ta dva ic iza a ovaj malecki dole kod grafe ako bog da ili mozda ko chipseta ko zna jer chipset mi je drito ispod coolera od proca i iznad grafe pa neznam kak da ga stavim.

LOL CAT! ^^
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice