Mnogos problemos: safe mode, BSOD...

poruka: 8
|
čitano: 1.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Odakle da krenem? Rekao bih da je sve ovo počelo kao softverski problem, a sad je slučaj da mi komp radi samo u safe modu,

znači, stvari idu na gore (iako ih ja 'stručnjak' pokušavam popraviti...)

OK, za BSOD postoji posebna tema te ću se i tamo pojaviti - samo da napomenem da je počelo s BSOD-om. Budući da sam malo

proučio tu temu i na ovom forumu, jedna od preporuka je da se računalo skenira s anitivrusom. Iz nekogos razlogos (da sve

pišem 'po meksikanski', s nastavkom -os...?{#} Ajde, neću, da ne otežavam čitanje...) Znači, iz nekog razloga, Malwarebytes Anti-Malware mi je štekao, pa sam potražio drugi program - RegCurePro.

Ja ga instalirao, on napravio posao - našao probleme, ja stisnuo 'fix it'.

Koliko sam na brzinu pogledao, postavke na programu su bile da traži .dump, .temp files i slične te da ih makne.
No, kad sam pogledao po mom diskovlju, ispalo je da je programčić izbrisao podatke s dvije particije, kao i sve
bookmarke. (A, koliko se sjećam, bilo mu je zadano samo da počisti 'history' od surfanja.)

Znam da kad podaci nestanu s diska da one zapravo, nisu odmah fizički izbrisani i nepovratno izgubljeni, tj. da se
daju vratiti (tim više što je program s tim 'brisanjem' bio gotov za par sekundi), pa stoga nisam paničario - iako sam bio zabrinut.
S prvim programom za vraćanje podataka nisam ništa uspio (unatoč simpatičnom nazivu: Wise Data Recovery) - ali se zato sljedeći (G3tDataBAck) pokazao uspješnim. Dakako, kupio sam novi disk i vratio gotovo sve podatke. Dakle, to je uspješno riješeno.

Zaključio sam da je program (RegCure) brisao podatke s te particije jer sam na nju skidao stvari s neta -
iako mi nije jasno kojom logikom su mu videići i slikice koje su 'nestale' - junk fileovi? Vjerojatno nešto u postavkama. Dakako, 'kriv' mi je program - a neću optuživati sebe da sam ga neoprezno koristio...

Ajmo dalje. Htio sam napraviti back-up, i Windowsi počeli raditi back-up. Ja par puta provjerio
kako to napreduje, činilo se dobro, pa sam otišao gledati tekmu. Kad sam se vratio, dočekala me poruka da
backup nije uspješno napravljen. Da budemo točni, poruka je ova:

The backup did not complete succesfully.
The system cannot find the path specified (0X80070003)

OK, mali problemčić, neuspješni back-up.

Dalje. Danas upalim komp i ne mogu do Windowsa - poruka je (kod bootanja) - startaj ga u safe modu (jupi, to radi) ili stavi instalacijski CD Windowsa pa bootaj preko njega. Probao sam bootati preko CD-a, ali rezultat je bio - restart. Dakle, opet sam
u safe modu. I između restarta i ponovnog dolaska u safe mode, opet se desio BSOD...

Bacio sam malo oko na Event Viewer pa kaže:

Atapi
The driver detected a controller error on Device/Ide/IdePort3

Pogledam u Device Manageru, tamo nema nikakvog uskličniga (problema) ni kod jednog diska niti kod IDE/ATAPi
contorlera.
Pretpostavljam da je neki problem s tim novim diskom, al ne kužim što. (Disku normalno pristupam.)

Onda, kod Event Viewera, ova se greška često javlja u posljednje vrijeme:

1/15/2014 7:43:30 AM, Error: Microsoft-Windows-DistributedCOM [10005] - DCOM got error "1068" attempting to start the service netman with arguments "" in order to run the server: {BA126AD1-2166-11D1-B1D0-00805FC1270E}

Uglavno, to je sažetak. E, sad, ako netko ima kakve ideje za help, rado ću poslušati.

JEr uopće ne kužim jel sve ovo problem hardvera, softrvera ili je kombinacija...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 9:19 (real01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Mnogos problemos: safe mode, BSOD...
real01 kaže...
Znači, iz nekog razloga, Malwarebytes Anti-Malware mi je štekao, pa sam potražio drugi program - RegCurePro. Ja ga instalirao, on napravio posao - našao probleme, ja stisnuo 'fix it'.

Osim bsod, ovo je glavni problem.

Taj program je običan malware i jedino što radi je šteta na računalu.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
real01 kaže...
Znači, iz nekog razloga, Malwarebytes Anti-Malware mi je štekao, pa sam potražio drugi program - RegCurePro. Ja ga instalirao, on napravio posao - našao probleme, ja stisnuo 'fix it'.

Osim bsod, ovo je glavni problem.

Taj program je običan malware i jedino što radi je šteta na računalu.

To je i meni sada jasno. Samo sam to doznao na teži način. Sva sreća pa sam uspio spasiti podatke s diska.

Nudio mi je opciju 'Restore', (povratak na prvobitno stanje prije skeniranja), ali nisam to niti pokušavao upotrijebiti, da ne bude
još veće sranje. Znači, izbirsao sam ga. Dalje, znači, moram rješavati BSOD...

16 godina
moderator

Mislim da će za ovo jedino rješenje biti reinstalacija windowsa jer je tu popriličan kaos.

Pitaj u onoj BSOD temi, pa vidi što kažu.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Uf! Probao sam skenirati kom s MBAM-om, ali komp se zablokirao, odnosno, restartirao, odnosno, dobio sam BSOD. Ali, AdwCleaner je odradio posao dobro

te sam konačno ušao u Vindouze u normalnom modu (dosad je to bilo samo u safe modu). Doduše, ne znam što me čeka kad ga danas ugasim a sutra upalim...

Pa sam razmišljao: imam jedan SSD koji još nisam prikopčao (60 giga). Na njega bih stavio novi OS (Vistu? Sedmicu?) Jedino što nema ništa u back-upu, niti

nemam system restore.

Koji je najbezbolniji način prelaska na novi OS?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koju crnu Vistu?! Zato i imaš te probleme jer se kačiš za softverske poluproizvode. Jedini program koji sam prepoznao a da si ga koristio je Mbam...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
real01 kaže...

(...)
Bacio sam malo oko na Event Viewer pa kaže:

Atapi
The driver detected a controller error on Device/Ide/IdePort3

(...)

Onda, kod Event Viewera, ova se greška često javlja u posljednje vrijeme:

1/15/2014 7:43:30 AM, Error: Microsoft-Windows-DistributedCOM [10005] - DCOM got error "1068" attempting to start the service netman with arguments "" in order to run the server: {BA126AD1-2166-11D1-B1D0-00805FC1270E}

(...)

Prva greška - to je jedan od razloga za rušenje Windowsa za koji malo ljudi zna, budući da se ne pokazuje nigdje osim u Event Vieweru. Dva su razloga koja mogu generirati takvu grešku

• konekcija između diska i kontrolera - ponajprije se javlja zbog lošeg SATA/IDE kabela ili slabe veze između kabela i konektora  - probaj s drugim kabelom ili priključivanjem na drugi SATA / IDE konektor na matičnoj ploči
  • kontroler koji otkazuje - budući da su kontroleri integrirani u čipset, kontroler u kvaru povlači zamjenu matične ploče

Probaj instalirati HDTune koji omogućuje pregled SMART parametara, mogao bi pokazati upozorenje na parametru koji je vezan uz povezivanje diska i kontrolera.

Druga greška - DCOM event ID 10005 - također može uzrokovati rušenje Windowsa. Greška 1068 je nemogućnost pokretanja određenog programa, u ovom slučaju netman.exe. Netman je Network Connections Manager servis i putem njega se upravlja objektima u Network i Dial-up Connections mapama, te se pokreću različiti serveri i update programi. Trebalo bi provjeriti na što se točno odnosi identifikator {BA126AD1-2166-11D1-B1D0-00805FC1270E} koji se javlja u poruci (pokreni Component Services (dcomcnfg.exe) iz mape Administrative Tools u Control Panelu i potraži ga tamo). Moguće da se radi o nekom malwareu koji se pokušava pokrenuti kao server na tvojem računalu, ali je izbrisan (deinstalacijom ili putem antivirus/antimalware programa), moguće je i da sam netman.exe nedostaje (naveo si da je RegCure brisao različite podatke) ili da sigurnosne postavke ne dozvoljavaju njegovo pokretanje.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 9:59 (hrx).
17 godina
neaktivan
hrx kaže...

Prva greška - to je jedan od razloga za rušenje Windowsa za koji malo ljudi zna, budući da se ne pokazuje nigdje osim u Event Vieweru. Dva su razloga koja mogu generirati takvu grešku

• konekcija između diska i kontrolera - ponajprije se javlja zbog lošeg SATA/IDE kabela ili slabe veze između kabela i konektora  - probaj s drugim kabelom ili priključivanjem na drugi SATA / IDE konektor na matičnoj ploči
  • kontroler koji otkazuje - budući da su kontroleri integrirani u čipset, kontroler u kvaru povlači zamjenu matične ploče

Probaj instalirati HDTune koji omogućuje pregled SMART parametara, mogao bi pokazati upozorenje na parametru koji je vezan uz povezivanje diska i kontrolera.

Druga greška - DCOM event ID 10005 - također može uzrokovati rušenje Windowsa. Greška 1068 je nemogućnost pokretanja određenog programa, u ovom slučaju netman.exe. Netman je Network Connections Manager servis i putem njega se upravlja objektima u Network i Dial-up Connections mapama, te se pokreću različiti serveri i update programi. Trebalo bi provjeriti na što se točno odnosi identifikator {BA126AD1-2166-11D1-B1D0-00805FC1270E} koji se javlja u poruci (pokreni Component Services (dcomcnfg.exe) iz mape Administrative Tools u Control Panelu i potraži ga tamo). Moguće da se radi o nekom malwareu koji se pokušava pokrenuti kao server na tvojem računalu, ali je izbrisan (deinstalacijom ili putem antivirus/antimalware programa), moguće je i da sam netman.exe nedostaje (naveo si da je RegCure brisao različite podatke) ili da sigurnosne postavke ne dozvoljavaju njegovo pokretanje.

Imam tri starija diska (dva spojena s IDE kablom) i tri novija (SATA). Poskenirao sam s HD Tuneom i stariji imaju probleme, među njima i onaj na kojem mi je OS (prvi link):

https://i.imgur.com/cp7UENB.jpg

A i kablovi su ti stari, priznajem.

Drugi disk:

http://i.imgur.com/rXqhgZM.jpg

A ovo je kod novijeg diska:

http://i.imgur.com/AXMHKPB.jpg

Dcomcnfg sam pokrenuo, ali navedeni identifikator nisam uspio naći. Budem probao još jednom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2014 16:42 (real01).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice