Odakle da krenem? Rekao bih da je sve ovo počelo kao softverski problem, a sad je slučaj da mi komp radi samo u safe modu,
znači, stvari idu na gore (iako ih ja 'stručnjak' pokušavam popraviti...)
OK, za BSOD postoji posebna tema te ću se i tamo pojaviti - samo da napomenem da je počelo s BSOD-om. Budući da sam malo
proučio tu temu i na ovom forumu, jedna od preporuka je da se računalo skenira s anitivrusom. Iz nekogos razlogos (da sve
pišem 'po meksikanski', s nastavkom -os...? Ajde, neću, da ne otežavam čitanje...) Znači, iz nekog razloga, Malwarebytes Anti-Malware mi je štekao, pa sam potražio drugi program - RegCurePro.
Ja ga instalirao, on napravio posao - našao probleme, ja stisnuo 'fix it'.
Koliko sam na brzinu pogledao, postavke na programu su bile da traži .dump, .temp files i slične te da ih makne.
No, kad sam pogledao po mom diskovlju, ispalo je da je programčić izbrisao podatke s dvije particije, kao i sve
bookmarke. (A, koliko se sjećam, bilo mu je zadano samo da počisti 'history' od surfanja.)
Znam da kad podaci nestanu s diska da one zapravo, nisu odmah fizički izbrisani i nepovratno izgubljeni, tj. da se
daju vratiti (tim više što je program s tim 'brisanjem' bio gotov za par sekundi), pa stoga nisam paničario - iako sam bio zabrinut.
S prvim programom za vraćanje podataka nisam ništa uspio (unatoč simpatičnom nazivu: Wise Data Recovery) - ali se zato sljedeći (G3tDataBAck) pokazao uspješnim. Dakako, kupio sam novi disk i vratio gotovo sve podatke. Dakle, to je uspješno riješeno.
Zaključio sam da je program (RegCure) brisao podatke s te particije jer sam na nju skidao stvari s neta -
iako mi nije jasno kojom logikom su mu videići i slikice koje su 'nestale' - junk fileovi? Vjerojatno nešto u postavkama. Dakako, 'kriv' mi je program - a neću optuživati sebe da sam ga neoprezno koristio...
Ajmo dalje. Htio sam napraviti back-up, i Windowsi počeli raditi back-up. Ja par puta provjerio
kako to napreduje, činilo se dobro, pa sam otišao gledati tekmu. Kad sam se vratio, dočekala me poruka da
backup nije uspješno napravljen. Da budemo točni, poruka je ova:
The backup did not complete succesfully.
The system cannot find the path specified (0X80070003)
OK, mali problemčić, neuspješni back-up.
Dalje. Danas upalim komp i ne mogu do Windowsa - poruka je (kod bootanja) - startaj ga u safe modu (jupi, to radi) ili stavi instalacijski CD Windowsa pa bootaj preko njega. Probao sam bootati preko CD-a, ali rezultat je bio - restart. Dakle, opet sam
u safe modu. I između restarta i ponovnog dolaska u safe mode, opet se desio BSOD...
Bacio sam malo oko na Event Viewer pa kaže:
Atapi
The driver detected a controller error on Device/Ide/IdePort3
Pogledam u Device Manageru, tamo nema nikakvog uskličniga (problema) ni kod jednog diska niti kod IDE/ATAPi
contorlera.
Pretpostavljam da je neki problem s tim novim diskom, al ne kužim što. (Disku normalno pristupam.)
Onda, kod Event Viewera, ova se greška često javlja u posljednje vrijeme:
1/15/2014 7:43:30 AM, Error: Microsoft-Windows-DistributedCOM [10005] - DCOM got error "1068" attempting to start the service netman with arguments "" in order to run the server: {BA126AD1-2166-11D1-B1D0-00805FC1270E}
Uglavno, to je sažetak. E, sad, ako netko ima kakve ideje za help, rado ću poslušati.
JEr uopće ne kužim jel sve ovo problem hardvera, softrvera ili je kombinacija...