Kao što naslov kaže na navedenom laptopu je odnedavno slika poludila. Titra sekundu gore dolje, i smiri se par sekundi i onda opet tako. Da li je netko imao sličan problem? ili ima neko rješenje?
Hvala.
Kao što naslov kaže na navedenom laptopu je odnedavno slika poludila. Titra sekundu gore dolje, i smiri se par sekundi i onda opet tako. Da li je netko imao sličan problem? ili ima neko rješenje?
Hvala.
Vidi dali imaš isto takvo titranje na vanjski monitor
Nema, samo na laptopu.
Otišao ti je panel.
Problem može bit u inventeru. Koliki je velik monitor? 15,4 inča?
Uh krivo sam izrazio Koventer a trebalo bi u pravilu inventer. Ispričavam na pogreški.
15,6
kako mogu provjeriti je li konverter ili nesto drugo? da li to pokriva garancija?
15,6
kako mogu provjeriti je li konverter ili nesto drugo? da li to pokriva garancija?
De pogledaj garanciju od laptopa pa ako nije istekao i imaš pravo na reklamaciju pa bi bilo bolje da odneseš na servis i prilažeš garatni list pa će oni to sredit.
Problem može bit u koventeru. Koliki je velik monitor? 15,4 inča?
Šta je to konverter?
Ako imaš garanciju to bi morala pokrit jer nije fizički oštećen monitor
Ovako napamet, ili flat ili još vjerovatnije matrica ni matičnu nebih isključio ali je ipak mala vjerovatnost
Šta je to konverter?
Ovako napamet, ili flat ili još vjerovatnije matrica ni matičnu nebih isključio ali je ipak mala vjerovatnost
Pa neznaš šta je to inventer? Svaki lcd ima mala kartica inventer kojim se daje svjetlost- kontrasta na lcd-u. Ako ga vadiš inventer i on na LCD puno slabije svjetli ali se jedva vidi (zatamnjen).
Šta je to konverter?
Pa neznaš šta je to inventer? Svaki lcd ima mala kartica inventer kojim se daje svjetlost- kontrasta na lcd-u. Ako ga vadiš inventer i on na LCD puno slabije svjetli ali se jedva vidi (zatamnjen).
Hvala, nello nisam se susreo s pojmom konverter još do sad
Bez obzira na termin sami simptomi nemaju veze s inverterom, a u ostalom njegov display nema inverter tako da....se slažeš?
Hvala, nello nisam se susreo s pojmom konverter još do sad
Bez obzira na termin sami simptomi nemaju veze s inverterom, a u ostalom njegov display nema inverter tako da....se slažeš?
Paaaa, inverter iako ga nevidiš jer on je sakriven u okviru od poklopca LCD- monitora Češće. Ali još nisam susretao da neki nemaju invertera? Acer, Toshibe , Asus ga imaju inverteri. Treba istražit od kojih uzrokuje titranjem, bilo na lcd monitor ili inverter ili nešto treće.
Bilo koji proizvođač laptopa koji ima led pozadinsko osvjetljenje NEMA inverter.Ni Toshiba, ni Asus nit....
Inverter se isključivo koristi za lcd koji imaju cijev za pozadinsko osvjetljenje jer za istu je potreban visok napon za rad a s obzirom da visok napon ne možeš dobit iz istosmjerne struje pa je tu inverter.Led pozadinsko osvjeljenje radi na niskom naponu te mu nije potreban
Za samu diagnostiku kvara, jedio može malo promrdat po flat kabelu ako nije do njega a ostalo.....ipak servis
Bilo koji proizvođač laptopa koji ima led pozadinsko osvjetljenje NEMA inverter.Ni Toshiba, ni Asus nit....
Inverter se isključivo koristi za lcd koji imaju cijev za pozadinsko osvjetljenje jer za istu je potreban visok napon za rad a s obzirom da visok napon ne možeš dobit iz istosmjerne struje pa je tu inverter.Led pozadinsko osvjeljenje radi na niskom naponu te mu nije potreban
Za samu diagnostiku kvara, jedio može malo promrdat po flat kabelu ako nije do njega a ostalo.....ipak servis
Dali si siguran da nemaju? Potražio sam za taj model Acer Aspire 5552 ipak imaju. Pogledaj inverter na Ebayu!
U pravu si, našao sam neki 5552 15,6 s ccfl(dakle ima lampu) a ako ima lampu ima i inverter
S druge strane ako ima led osvjetljenje NEMA inverter.
Laptop ima jos garanciju tako da cu ga prvo njima odnijeti, ovdje sam samo htio cut misljenje sta bi moglo biti da znam.
Samo me muci sto je laptop u gornjem kutu malo okrznut tj. fali mali komadic plastike na ekranu. Pa reko da ne bi srali da zbog toga ne priznaju garanciju.
Kako bude bude. Hvala svima na odgovorima, javim sta je bilo.
pozz
Ovisi naravno o njima ali mogli bi se vadit na to
Nadam se da će ti uvažit garanciju, javi