Laptop pao na pod

poruka: 13
|
čitano: 11.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Laptop pao na pod

Evo kao što naslov prijatelju mi je pao laptop s nekih 50 do 70 cm, po njemu je radio normalno sljedećih sat dva pa je počeo blokavat/usporavat, odnio ga je kod njekog prijatelja koji mu je čak uspio reinstalirat windowse. Dalje neznam što se događalo, ugl sad je kod mene laptop i uopće mu u biosu ne prepozna hard, znači da je on vjerojatno riknija.

Hard ću poslje probat spojit na svoj komp da vidim jel ga prepozna al u međuvremenu jel mi može netko iz priložene slike objasnit jel se pokvarilo išta drugo osim hdd-a.

Laptop je toshiba satellite c660-11d

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Laptop pao na pod
bradonja_85 kaže...

Evo kao što naslov prijatelju mi je pao laptop s nekih 50 do 70 cm, po njemu je radio normalno sljedećih sat dva pa je počeo blokavat/usporavat, odnio ga je kod njekog prijatelja koji mu je čak uspio reinstalirat windowse. Dalje neznam što se događalo, ugl sad je kod mene laptop i uopće mu u biosu ne prepozna hard, znači da je on vjerojatno riknija.

Hard ću poslje probat spojit na svoj komp da vidim jel ga prepozna al u međuvremenu jel mi može netko iz priložene slike objasnit jel se pokvarilo išta drugo osim hdd-a.

Laptop je toshiba satellite c660-11d

Po meni izgleda da ti rikava matična kad se slova ispisuje kao greška. Kod pada obični u ploči nešto pukli spojevi. Pa onda neki nedaje potpunu informacije kao što BIOS ne prepozna hard disk. Kod pada laptopa a hard disk se jako osjetljiv na udarce ali bilo bi dobro da skeniraš HDD sa HDD Regeneratorom i izabereš scan i repair i nakon toga će radit ko nova. Kad mi je jednom hard disk nezgodno pao a ja probao upalit ali kod dizanja javlja BSOD! Izvadio hard disk naravno s laptopa i spojio na komp i testirao sa HD Tune i sa spori skenom pokazala punim crveni kocke tj bad sector bad sector imao do skoro 1gb u početku. I odlučio sam raditi dijagnostiku pa sam ubacio Hirens CD Boot u kojem je alati HDD regenerator i sa scan i repair izvršio dvaput provjere radi toga da nema bad sectora i da su popravljeni sectori i nakon toga hard disk postala ispravni i windowsi normalno digla. HDD regenerator on ne briše particviju nego popravlja loši sectori.

14 godina
protjeran
Laptop pao na pod

Slažem se s Nello-om da je i matična dobila

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Laptop pao na pod

da mi je znat koji mu je to genijalac reinstalirao windowse nadajuci se da se popravit prolem uzrokovam padom, može bit da je matićna dobila, može bit i da se hdd oštetio, oni su osjetljivi na udarce.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
moderator
Laptop pao na pod

matična ili disk

ili oboje

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
Moj PC  
4 1 hvala 1
15 godina

Spojio sam HDD iz laptopa u svoj komp i normalno ga je prepoznao, upravo ga skeniram i ima dosta bad sectora, tako da će vjerojatno završiti u smeću.

Ma taj prijatelj je kupio taj laptop u konzumu na nekoj akciji ({#}{#}), i sad je problem s garancijom, neznam jel uopće ima račun još a i ko zna koliko bi trajao taj popravak. Neznam dali mogu direkt kod dobavljača nosit, vjerojatno bi to malo brže išlo.

Ako je netko imao slično iskustvo s konzumom nek mi napiše koliko je sve to skupa trajalo il ako zna ko je dobavljač pa da dirketno njima nosi laptop

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
16 godina
moderator

ako ima bad sektora onda je za smeće i vjerojatno uzrok one poruke

na garantnom listu piše gdje ga treba nosit, nema konzum ništa s time

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
15 godina
XXX-Man kaže...

ako ima bad sektora onda je za smeće i vjerojatno uzrok one poruke

na garantnom listu piše gdje ga treba nosit, nema konzum ništa s time

Zašto ga uopće ne prepozna kad je u laptopu, u biosu ga uopće ne vidim? Kod mene u kompu ga je odma prepoznao

16 godina
moderator
bradonja_85 kaže...

Zašto ga uopće ne prepozna kad je u laptopu, u biosu ga uopće ne vidim? Kod mene u kompu ga je odma prepoznao

a gle može bit da je i matična dobila...

skini neku live distribuciju linuxa pa probaj bootat laptop bez diska da vidiš što se događa

15 godina
Laptop pao na pod

Maticna ti je vrisnula.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

2 0 hvala 1
15 godina
zoharbizo kaže...

Maticna ti je vrisnula.

i meni se čini. Ništa, reći ću mu da nađe taj račun i garanciju od konzuma i nosi ga na servis.

Hvala svima

14 godina
neaktivan
Laptop pao na pod

Ej ljudi pozdrav.Imam jedno pitanje.Danas popodne sestra mi je oborila laptop s ormara,a ormar ima jedno 40-50 cm.Sad njemu je ispala baterija.Ja sam vratila bateriju,upalila ga i njemu windowsi normalno rade,internet radi samo malo kamera sporije..treba malo vremena ali se upali,baterija normalno puni.Ugl je li moguće da laptopu nije ništa nakon pada ili postoji skrivena mogućnost da rikne? unaprijed hvala!

mirela žiga
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I ovaj laptop šta je bio kod mene na popravku na početku je normalno radio, čak je i neki jazavčar uspio windowse instalirat.

Najčešće kod padova strada hard disk pa bi bilo dobro pregledati ga da vidiš u kakvom je stanju.

Skini HD tune pa pogledaj health diska i odradi error scan (nemoj uključivat quick scan).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice