Kompjuter se freeza

poruka: 7
|
čitano: 2.433
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kompjuter se freeza

Znaci, kad upalim pc, nakon nekih 2-3 min se freeza, nekad se ugasi a nekad se freeza pa budu neke cudne linije po ekranu pa cujem neki ''noise'' zvuk, a ventilatori u kompu jos rade...  Najcesce mi se događa to kad igran igre, a cesto se dogodi i kad samo surfan po netu... nekuzin di je problem... nemogu igrat nista inace se ugasi, a gledan video na youtube ugasi se opet. Znaci nekad se freeza a nekad se ugasi ali svejedno on kad se ugasi ventilatori rade i gumb jos svitli kao da je upaljen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se freeza
Lukanator22 kaže...

Znaci, kad upalim pc, nakon nekih 2-3 min se freeza, nekad se ugasi a nekad se freeza pa budu neke cudne linije po ekranu pa cujem neki ''noise'' zvuk, a ventilatori u kompu jos rade...  Najcesce mi se događa to kad igran igre, a cesto se dogodi i kad samo surfan po netu... nekuzin di je problem... nemogu igrat nista inace se ugasi, a gledan video na youtube ugasi se opet. Znaci nekad se freeza a nekad se ugasi ali svejedno on kad se ugasi ventilatori rade i gumb jos svitli kao da je upaljen.

1- računalo se pregrijava (izmjeri temperature sa HW Monitor)

2- preslabo napajanje imaš, koje napajanje na kojoj konfiguraciji?

3- testiraj memoriju sa Memtest

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 12:46 (Brian).
14 godina
neaktivan

1. ne pregrijava se sigurno jer ujutro kad ga upalim, cim se upali odmah freeza ili se ugasi.  

2: Sapphire Ati radeon hd 5670, amd phenom ii x2 3.1 ghz black edition 550, ASROCK M3A770DE, LC POWER LC420H-8

3: to cu jos probat.

Ljudi triban pomoc davajte jos prijedloga jer ovo je ogroman problem.

17 godina
Kompjuter se freeza

Kako se ponaša u safe modu?

Ako u safe modu radi bez problema, onda te neki driver/komponenta muči.

Da li je PC očišćen od prašine, ima li dovoljan protok zraka kroz kućište?

Koji Windowsi, koliko je stara instalacija?

Od kada se to počelo dešavati - da li si što mijenjao od komponenata/mijenjao-ažurirao drivere?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 13:30 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lukanator22 kaže...

2: Sapphire Ati radeon hd 5670, amd phenom ii x2 3.1 ghz black edition 550, ASROCK M3A770DE, LC POWER LC420H-8

Mislim da ti je napajanje ok za tvoju konfiguraciju. Ajd prvo testiraj memoriju, jer ovako mogu prema tvom opisu reći da je memorija neispravna ili čak matična otišla.

Procesor nije jer ima druge simptome i oni rijetko odlaze (eventualno možeš staviti novu termalnu pastu na njega i montirati hladnjak, ako je loše namontiran on će se pregrijavati i kod paljenja računala pa svejedno izmjeri temperature).

HDD mislim da nije iako i on može biti uzrok smrzavanja, najbolje da ga skeniraš sa HD Tune, napravi onaj full scan, pretpostavljam da ti nije do Windowsa- da je svježa kopija i da nije neki loš crack.

12 godina
neaktivan

Probaj   dignuti neki OS sa cd_a..ili hirenom miniXP ili Ubuntu..i

pa vidi da li će ti se gasiti..

ako se ugasi onda  mijenjaj dijelove,ako se ne ugasi reinstaliraj OS..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 19:35 (TomySt).
14 godina
neaktivan
Kompjuter se freeza

probat cu jos memoriju scanirat pa cu rec jel uspilo

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice