Komp se upali samo do startup screena

poruka: 15
|
čitano: 2.570
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

prije jedno 2 tjedna mi je prozujalo napajanje...mozda i vise malo. i mislio sam da je prozujala zavojnica (tak sam procitao na netu)

danas palim komp i rikne mi napajanje, nabavim novo napajanje od frenda i sve najnormalnije se upali, ali upali se samo početni ekran (slika od matične) i ne loada ništa dalje i samo stoji na tome..ništa ne zuji, ventilatori se svi normalno okreću

matična je Gigabyte MA770-UD3 AM2/AM3

zanima me što sad, da li moram novu maticnu kupovat ili sta...prvi put vidim ovako nesto

Pls help

hvala

I'm not clever, I'm just curious

0 0 hvala 0
16 godina

Za početak napiši koju konfiguraciju imaš ili ispuni moj pc te napiši kakvo si to napajanje od frenda kupio.

Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ocisti cooler od procesora,promijeni pastu i postavi cooler nazad.Ispusi cijeli komp.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

proc: AMD athlon X2 2,8 GHZ, socket AM2+

maticna: Gigabyte MA770-UD3

Ram: 4 gb

graficka: gigabyte ati radeon HD4670, 1gb, 128 bit

napajanje (to koje je riknulo): fortron 400pnf

napajanje(koje sam posudio od frenda): MS PRO-550 ATX P4

probao sam i s jos jednim  napajanjem isto neko ms i opet je isto

znaci kad upalim komp dodje upali se na monitoru samo pocetni ekran od maticne (slika sa nazivom maticne i nekim glupostima) i tu stane i ne mrda... inace mi se taj ekran pojavi na pol sekunde i onda dalje nastavi normalno

sto se tice ventova na cooleru i grafickoj normalno se vrte

nisam cistio cooler od proca jer mislim da nema smisla jer sam ga ocistio nedavno i stavio novu pastu

probao sam maknut bateriju iz maticne da se cmos resetira i tak sam ga ostavio na pol sata, kada sam stavio bateriju i upalio komp opet je isto bilo

imate jos kakvih ideja?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ms je krš od napajanja,probaj posudit neko drugo od 450-500w neku renomiranu firmu(Corsair,seasonic,antec i sl.)

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Komp se upali samo do startup screena

Znam da je krš ali je li moguce da pokrene na pocetku komp i da tako ostane, sta se nebi trebao ugasiti komp ako ga napajanje nemre kak treba pokrenut.

Bojim se da mi nije maticna otisla...ali opet mi je cudno da je otisla ako se pokrene ipak, i vrte se svi ventovi

probat cu nabaviti neko drugo napajanje neko malo bolje pa cu probati...

a do tad ako itko ima nekakvo misljenje o svemu ovome neka slobodno napise

hvala

14 godina
neaktivan

Moguće je da pokrene komp i da se ventovi vrte,ali velim treba probat ako se da jer može biti svašta možda ti je ovo prije napajanje nešto "potegnulo" sa sobom od komponenti al ak imaš od kog posudit prije nego se ide u kupnju to bi ti blo odlično makar i da uzmeš neku firmu napajanje nemaš bačen novac jer ipak je dobro napajanje majka cjelog kompjutera.

$inke
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ms je krš od napajanja ali ovakvu konfu bi trebalo bez problema pokrenut.

Ja bi reko da ti je crkla matična ali prije nego ideš u šoping probaj sa nekom drugom matičnom.

Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da pa napajanje u svakom slucaju moram nabavit...imas kakav prijedlog?

pretpostavljam da bi nesto od 500 w bilo dobro  tipa, chieftec ili sharkoon, corsair ili nesto

ak znas neko odredjeno bilo bi dobro, hvala

17 godina

Pošto napajanje svakako trebaš kupiti gledaj recimo LC Power Silent Giant 560W, XFX Core 450W, Seasonic 430W, ...

A što se konkretnog problema tiče, kolik osam skužio tebi zablokira prije loadanja Windowsa što bi upučivalo na problem s diskom.

U Bios možeš ući? Čuju li se kakvi zvukovi, beepovi?

Probaj se poiskapčat pa onda ponovo pospajat. Provjeri jesi li sve dobro spojio (kad si napajanje mijenjao)?

Znaš li možda što je izazvalo kvar Fortrona 400W PNF?

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne ne, nemogu ući u bios, zablokira mi se prije nego sto uopce pocne ista raditi... znaci kad upalim komp prvo sto mi se pojavi na monitoru je slika(reklama) od graficke, i na tome stane i ne mrda, napajanje i dalje radi i svi ventovi se vrte, bez ikakvih zvukova i beepova ama bas nist

jesam sve sam dobro spojio...znači u onaj 24 pinski i 4 pinski na matičnoj, cd romovi mi trenutno nisu spojeni, kao niti hdd, iako i kada ih spojim sve je isto

kvar fortrona je vjerojatno uzrokovala prasina...

ugl skuzio sam da se poceo cut vent- kad se palio culo se kak pocinje ruziti..to sam bas brijao promijeniti ovih dana, i onda je poceo zujati(ne vent nego nesto u napajanju) vjerojatno zavojnica ili nesto(kao neko lagano pistanje), onda sam ocistio prasinu iz njega prije jedno tjedan i pol, ali i dalje je zujalo, i tak je bilo sve do danas, kada sam isaoupalit komp i nakon sto sam ga upalio nakon 2-3 sekunde se samo zgasio ko da je struje nestalo

0 0 hvala 0
17 godina

Ima li napuhanih ili napuklih kondenzatora na matičnoj?

Probaj bootat s samo jednim RAM modulom za početak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probao sam svaki posebno i opet je isto, a kada pokrenem bez rama onda se ne prikaže ništa na monitoru

nema napuklih i napuhanih kondenzatora

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 1:24 (Mile1).

0 0 hvala 0
17 godina

Preostaje jedino da probaš još s drugom grafičkom pa da vidiš hoće li biti promjene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hm...nekak ne vjerujem da he graficka... a budem probao pa javim

laku noc

1
Nova poruka
E-mail: