Komp se restartira (random)

poruka: 4
|
čitano: 859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Prvo i osnovno konfiguracija je vise manje nova (stara malo vise od godinu dana)
1 xDDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1333MHz, CL9,Value, CMV4GX3M1A1333C9
1 xSapphire HD 7850, 2GB GDDR5 256bit, 28nm, DVI + HDMI + 2xDP
1 xAsrock FM2 FM2A75 PRO4 - AMD A75 Hudson D3, ATX, Dual Channel
1 xProcesor AMD Trinity Athlon II X4 750K 3.40GHz 4cores
1 xDVD upisivač Samsung SH-224BB SATA Bulk Black, SATA
1 xHDD WD 500GB, 5000AAKX, SATA 3, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 xNapajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology
1 xLG IPS224V-PN, 22", IPS panel, Rezolucija: 1920x108

Znaci problem je sto se komp prilikom igranja restartira, ali nema nekog pravila, moze nakon 5 minuta igre, a moze nakon par sati

Znam da bi prvo pitanje bilo kakve su temperature, ali eto u tome nije problem, temperature se (pogotovo u tih 5 min) skroz super, ne ide preko 45

Mislili smo da je mozda problem u windowsima pa smo stavili nove i opet isto, stavljen novi bios na maticnu (koji je rjesio neke druge probleme nevezano uz ovo)

Do cega bi to moglo bit?

Takoder da napomenem i jos jednu stvar, koja je mozda vezana a mozda nije uz ovu, komp se nekad uopce ne moze upalit, ne reagira na tipku, onda ga treba iscupat iz struje i ponovo ustekat da bi MOZDA upalio, ako ne tako treba po par puta, onda upali i radi super..
Nekad se dogodi da i nakon bios poruke samo ostane crni ekran, i tako stoji dok ga se ne restartira rucno

Mozda je sve povezano mozda nije neznam stvarno, moje sumnje su na maticnu i na napajanje, ali mi je cudno buduci da je sve tako novo relativno.

Stvar je sta komp nije kod mene nego na otoku pa moramo ovako na daljinu rjesavat problem, da je komp u mene onda bi jednostavno mijenjali dio po dio dok nebi nasli uzrocnika. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da li si probao updateati bios? Ove ploče su znale imati dosta problema s memorijama. Odvrti memtest u međuvremenu pa vidi kak diše.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Komp se restartira (random)

Napisao sam da je updatean bios, probat cu to sam memtestom hvala

15 godina
neaktivan

Ili nešto od struje nije dobro spojeno (još jednom pregledaj spojeve) ili je neispravno napajanje. Testiraj napone i optereti ga sa prime95 i MSI Kombustor-om. Bilo bi dobro kad bi koristio nakav software za snimanje parametara, tačnije napona pa da imaš priliku da vidiš kakvi su bili naponi u trenutku reseta. Možeš pogledati šta je zabilježio Event Viewer pa googlaj grešku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 9:40 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice