Komp se ne želi upaliti!

poruka: 16
|
čitano: 8.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp se ne želi upaliti!

Imam problem sa kompom,konfiguracija je:

Intel Celeron 2.4GHz

768MB DDR 400MHz

MaxPower 400W

Matsonic MS9377C+

Hitachi Deskstar 80GB

Radeon 9550

Dakle,kad upalim komp,ne čujem nikakav beep,na monitoru nema slike niti ničega...Ako još što treba,napišite!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se ne želi upaliti!

Jesi li prije nego što se to počelo događati dirao nešto u BIOS-u?

Ako nema baš nikakvih znakova da je kompjuter upaljen, probaj s drugim napajanjem.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se ne želi upaliti!

Matična ti je ošla... Imo sam identičan problem.

zakon
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 10:24 (nidjo123).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Komp se ne želi upaliti!

Vjerovatno matična ploča. Tako je i meni bilo i nisam ga mogao pokrenuti.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Komp se ne želi upaliti!
A reci jel ti se vrte cooleri unutra? Probaj isključiti komp totalno iz struje i izvadi baterju sa matične. pusti ga tako jedno vrijeme pa onda probaj. Ako to ne pomogne onda ja na žalost matična.
Hoky
15 godina
neaktivan
Komp se ne želi upaliti!

moguće da ti se jedna žica iz ATX conektora izvukla pa zato kenja, meni je nešt slićno bilo, išo sam izvadit matićnu i vidio da se ta žica izvukl, naguro ju nutra i vidi ćudaIznenađen, radi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemora biti do tog stvar lezi u chipsetu ;) sve je to do toga meni se dogodilo jednom poceli otkazivati usb-ovi i ostalo i nije vise tjeo upalit nazalast je do ploce

N-zeyac
16 godina
.: R32LowRider kaže...

Imam problem sa kompom,konfiguracija je:

Intel Celeron 2.4GHz

768MB DDR 400MHz

MaxPower 400W

Matsonic MS9377C+

Hitachi Deskstar 80GB

Radeon 9550

Dakle,kad upalim komp,ne čujem nikakav beep,na monitoru nema slike niti ničega...Ako još što treba,napišite!

Otisao ti je RAM BUS,odnosno MBO vise nemoze pristupiti RAM memoriji te javlja gresku da nema RAM memorije. No nemora tu biti stvar u kontroleru,mozda je koji elektrolit oko RAM-a roknuo. Provjeri dal je koji napuhan,ako imas iskustva s lemilicom,lemilicu u ruke i skidaj elektrolite oko RAM slotova i provjeravaj kapacitet. NESMIJE BITI PUNO MANJI OD NAZNACENOG.

NO nebi bilo lose da probas zamjeniti RAM plocice... Najbolje ostavi zaokruzeno na 512 pa vidi dali ima promjene.

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
16 godina
neaktivan
Komp se ne želi upaliti!

zanimljivo-koliko poruka toliko ideja sto moze biti

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Radoznali kaže...

zanimljivo-koliko poruka toliko ideja sto moze biti

Da, istina, ima kombinacija kao na lotu :)

Da li si radio štogod na kompu prije nego se to dogodilo?

Tipa: čistio cooler, mijenjao komponente, itd..

17 godina
Komp se ne želi upaliti!

Da sad ne otvaram novu temu bespotrebno, postati ću problem tu. Dobio sam komp jedan da ga pregledam, jer se ne želi upaliti. Vlasnik mi je objasnio da se problem pojavio kad je uboden stick u prednje USB ulaze (na kućištu) i komp se tada iznenada ugasio. Nakon toga više nije bilo znakova života. Otvorio sam ga, pregledao, iskopčao te USB konektore (jer mi se čine lagano posavijani), probao upaliti komp, opet ništa. Ventilatori se zavrte na tren, svijetli Power Led lampica, ali dalje ništa. Vađenje komponenti (procesora, memorije, svih PCI kartica, pojedinačno i skupa) nije dalo rezultata. Ventilatori se upale jedino kad iskopčam iz matične onaj 4pin konektor za napajanje procesora, ali naravno bez toga komp neće podići Bios. Probao sam sa drugim napajanjem, ista stvar... jel to matična crkla? Matična je ASrock P4V88 (socket 478) i nekakva nadogradnja cijelog kompa nije baš poželjna, s obzirom da su vlasnici kompa slabijeg imovinskog stanja, a komp im treba djetetu za školu...

Unaprijed hvala na odgovorima!

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 0:51 (Dardevil).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Komp se ne želi upaliti!
Ako si vadio sve ostale komponente (HDD, graficku), probao sa drugom napojnom, jedina ostaje maticna...
The future is Fusion - AMD
14 godina
neaktivan
Komp se ne želi upaliti!

moguće je da je napajanje crklo ako je loše, testiraj na drugom napajanju.

Ako ne radi, onda je spržio matičnu. vidi ima li tragova izboja na njoj

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
xZero kaže...
Otisao ti je RAM BUS,odnosno MBO vise nemoze pristupiti RAM memoriji te javlja gresku da nema RAM memorije. No nemora tu biti stvar u kontroleru,mozda je koji elektrolit oko RAM-a roknuo. Provjeri dal je koji napuhan,ako imas iskustva s lemilicom,lemilicu u ruke i skidaj elektrolite oko RAM slotova i provjeravaj kapacitet. NESMIJE BITI PUNO MANJI OD NAZNACENOG.

NO nebi bilo lose da probas zamjeniti RAM plocice... Najbolje ostavi zaokruzeno na 512 pa vidi dali ima promjene.

Mega HVALA. Dan mi je bio u qrcu ali kad sam ovo vidio, od srca sam se nasmijao. Zivio ti meni jos 100 godina i pisao ovakve postove.

colonello bastardo
17 godina
Re: Komp se ne želi upaliti!
Immartu kaže...

moguće je da je napajanje crklo ako je loše, testiraj na drugom napajanju.

Ako ne radi, onda je spržio matičnu. vidi ima li tragova izboja na njoj

Napisao sam već da sam probao sa drugim napajanjem (iz svog kompa), problem ostaje isti. Pregledao sam je vizualno, ne vidim nigdje nikakav izboj. Niti da neka komponenta ima onaj izgoreni miris. Ništa, idemo u potragu po komšiluku jel netko ima nekakvu matičnu {#}

14 godina
neaktivan
Komp se ne želi upaliti!

onda je na neku foru izazvao kratki spoj na usb-u, tko zna što je radio sve ako su mu pinovi iskrivljeni, biće su ti samo rekli da je crko kad je stavio usb :P

šalu na stranu, ako je bilo nekvalitetno napajanje moguće da ga je gurnulo preko granice pa je otišlo ono a za sobom i matičnu povuklo. Probaj i jedno i drugo.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice