Komp se ne može ugasit, stavit u sleep

poruka: 8
|
čitano: 1.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Komp se ne može ugasit niti stavit u sleep

Jučer sam se vratio doma nakon kaj sam bio mjesec dana na moru, upalim navečer komp, sve ok radi, ugasim ga i odem leć.

Ujutro oko 8 kad sam se probudio vidim komp radi, a znam da sam ga ugasio (sam se očito upalio). Idem ga ugasit kad neće, normalno krene shutdown, i kad bi se trebao ugasit on se samo restarta.

Probam sa power tipkom na kučištu ugasit, držim par sekundi i opet se samo restarta, neće se ugasit, još sam probao stavit ga u sleep i isto neće nego se restarta.

E sad prvo sam pogledao u BIOSU power opcije i sve je kao treba bit (ugašeno da kad nestane struje da se upali, da se pali preko miša/tipkovnice, itd.), skenirao komp sa malwarebytes-om, nema "gamadi", provjerio power opcije u samim windowsima isto sve ok, BIOS je najnoviji na ploči, pokušao sam i system restore napravit i opet ništa, isti problemi.

Šta još mogu napravit? Svaka pomoć je dobrodošla.

Inače ploča je Giga 970A UD3 rev 3.0, proc Phenom 965, 4gb rama i GTX 660.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači, idi u Control Panel pa pod Hardware and Sound izaberi Power Options. Sa lijeve strane ćeš vidjeti opciju "Choose what power button does" pa klikni na nju. Otvoriće prozor sa opcijama u tu namjenu pa izaberi Shutdown opciju. Vidi slike u prilogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To sam pogledao među prvim stvarima, nije u tome problem.

Sad sam probao ući u safe mode i isto neće ugasiti komp niti preko windowsa niti preko gumba.

Napravio sam clear cmos i opet se neće ugasit.

Nakon clear cmos-a toga ne vidim ikonu od wlana, nema niti jedne ikone u taskbaru, a chrome mi ne želi ići na google (ssl pogreška, nemoguće je povezati se s ovom lokacijom).

Mislim da ću nanovo windowse instalirat.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Komp se ne može ugasit, stavit u sleep
lolipopmen kaže...

To sam pogledao među prvim stvarima, nije u tome problem.

Sad sam probao ući u safe mode i isto neće ugasiti komp niti preko windowsa niti preko gumba.

Napravio sam clear cmos i opet se neće ugasit.

Nakon clear cmos-a toga ne vidim ikonu od wlana, nema niti jedne ikone u taskbaru, a chrome mi ne želi ići na google (ssl pogreška, nemoguće je povezati se s ovom lokacijom).

Mislim da ću nanovo windowse instalirat.

Provjeri vrijeme i datum jesu li tocni jer ako nisu onda se Chrome ne zeli spojiti na net.

I provjeri dal je iskljucen Wake on LAN u BIOS.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 13:32 (WalterWolf).
17 godina

Ako ne mozes ugasiti PC kroz Windowse, a pogotovo ne na power tipku, onda to znaci da problem nije softverski, nego hardverski.

Sto znaci da je problem ili sa plocom ili napajanjem.

Jesi provjerio da su ti svi kablovi dobro utisnuti... pogotovo CPU power 8pin i MBO power 24pin?

Koje napajanje imas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@WalterWolf  

Wake on lan je isključen, chrome mi je proradio sad.

Kablove sam sve provjerio, probao ištekat i uštekat i sve je isto ok. Napajanje je Corsair CX 400.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kolega izgleda da si u pravu, nakon nove instalacije windowsa opet se ne da ugasiti komp (htio sam i to probat da otklonim sumnju sa windowsa).

Morat ću posuditi napajanje pa probat.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Komp se ne može ugasit, stavit u sleep
lolipopmen kaže...

Kolega izgleda da si u pravu, nakon nove instalacije windowsa opet se ne da ugasiti komp (htio sam i to probat da otklonim sumnju sa windowsa).

Morat ću posuditi napajanje pa probat.

Probaj za prvu ruku promijenit samo naponski kabel od napajanja, a tek onda drugo napajanje. Mozda je on (naponski kabel) dobio po pi... zbog nekog razloga.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice