Komp mi se gasi samostalno. Nekada svakih pol sata odprilike nekad svaki 1 sat vremena itd. išao sam ga ispuhat sa kompresorom i re-install windowsi i opet isto sve se događa. znaći dok se komp ugasi, nemogu ga upalit odma nego nakon kojih 20 -30 sekundi. I ima još jedan problem. Dok sam na netu google chrome ne sluša. dok idem back po stranicama on zapravo otvara nove prozore. I zna mi se dogodit dok surfam da mi se zamrzne miš i desktop i google chrome i samo sa task manager to mogu ispravit. I sve se to događa jedno s drugim i prije i poslije čišćenja kompa i re-installa windowsa. Neznam dal je to povezano jedno sa drugim sve al imam osjećaj da je povezano. A do neki dan je komp radio ko nov.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Komp mi se gasi samostalno. Nekada svakih pol sata odprilike nekad svaki 1 sat vremena itd. išao sam ga ispuhat sa kompresorom i re-install windowsi i opet isto sve se događa. znaći dok se komp ugasi, nemogu ga upalit odma nego nakon kojih 20 -30 sekundi. I ima još jedan problem. Dok sam na netu google chrome ne sluša. dok idem back po stranicama on zapravo otvara nove prozore. I zna mi se dogodit dok surfam da mi se zamrzne miš i desktop i google chrome i samo sa task manager to mogu ispravit. I sve se to događa jedno s drugim i prije i poslije čišćenja kompa i re-installa windowsa. Neznam dal je to povezano jedno sa drugim sve al imam osjećaj da je povezano. A do neki dan je komp radio ko nov.
Ak se desavalo prije i poslije reinstalacije Windowsa onda je hardware u pitanju. Po ovome sta si reko da ga ne mozes upaliti nekih 30s nakon gasenja rekao bi da se radi o pregrijavanju nekog dijela hardware-a, pretpostavljam CPU-a. Skini si ovaj program i pogledaj kolke su ti temperature. U idle ti temperature CPU-a ne bi trebale prelaziti 50C. Ukoliko prelaze predlazem ti zamjenu CPU ventilatora (pazi na lga kad ces kupovati!) i zamjenu termalne paste.
Procesora sam zadnji puta clockao prije 2 mjeseca i nikada nisam prelazio 3.8 GHz. Sad sam poklikao u biosu sve na default. Ovako izgelda sve na hw monitor. Ako će dalje zezat kupit ću pastu i to rješit kako ide. Ja sam najviše sumnjao u napajanje.