zanima me na koju stranu okrenit cooler , prema dvd rom-u il grafičkoj i može li se na bilo koju stranu, trenutno mi je vent prema dolje okrenut
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ali primjetio sam da je dosta glasniji ventilator od onoga kojeg sam prije ima (intel core 2 duo E6850)
temperatura cpu-a je 25C i tu sam zadovoljan ali je bučniji od ovog prijašnjeg kojeg imam 4 godine
nije mi jasno kako
ovako je meni okrenuto:
ali primjetio sam da je dosta glasniji ventilator od onoga kojeg sam prije ima (intel core 2 duo E6850)
temperatura cpu-a je 25C i tu sam zadovoljan ali je bučniji od ovog prijašnjeg kojeg imam 4 godine
nije mi jasno kako
ovako je meni okrenuto:
Okreni onako kako je kod @Balvan8 prikazano. I kod mene je tako. Na taj način dobiješ da ti zrak iz Katane hladi i chipset na matičnoj.
Za podešavanje brzine vrtnje Katane moraš otići u BIOS i podesiti brzinu. Kako točno, ne mogu ti opisati jer se BIOSi razlikuju jedni od drugih. Tebi je vjerojatno podešen na maximum a tada je dosta glasniji.
na hw monitoru je oko 800 rpm, neznam jeli to ima veze sa biosom na maximumu
Nema sanse da ti je na 800RPM-a (Bucan) a mozda nije dobro ucvrscen vent jer moj SPIRE sa 12cm na 1100RPM je necujan mora da ti vent nije dobro ucvrscen ili nesto drugo buci.
vent šta sam dobio s procesorom prije 4 godine je manji od katane pa je i logično da je tiši bio, zar ne ??
nije logično... nešto ne valja. Osim ako je tebi "dosta glasan" da se uopće čuje... Meni se upravo vrti na 1200rpm i grafička ga nadglasava na idle-u
Koje kućište imaš? Meni je okrenuta da puše prema stražnjoj strani kućišta. Ovako kako je prikazano na slici.
Točno ovako treba biti okrenuta!
okrenuo sam točno tako ali i dalje je glasnija katana od intelovog hladnjaka kojeg sam dobio s procesorom
a kupio sam je jedino zato jer sam čuo da je dosta tih hladnjak pa ne kužim
okrenuo sam točno tako ali i dalje je glasnija katana od intelovog hladnjaka kojeg sam dobio s procesorom
Doslovno nemoguće, nešto nije u redu. Ovisno na kojim okretajima si držao stock cooler naspram Katane 3.
- okreni prema stražnoj strani na puše.
- nemoguće da je glasan toliko kako ti kažeš. Iz osobnog iskustva znam da da se nešto glasniji zvuk primjeti tek nakon 1150+ rpm-a
instaliraj speedfan pa pokušaj preko njega regulirati katanu da vidiš kako se ponaša.
nema smisla sa speedfanom kad mi na hw monitoru vrti oko 600-800rpm stalno
a da je vratim u links ?
nema smisla sa speedfanom kad mi na hw monitoru vrti oko 600-800rpm stalno
a da je vratim u links ?
Jel zuji, vibrira ili se čuje onaj "huuuuššššš" kao protok zraka?
U što sumnjam, jer na 800rpm-a se gotovo ni ne vrti.
znači došao sam do zaključka da napajanje jače radi kad je katana postavljena jer je stvarno veća buka iz kučišta od kad sam je postavio, može neka preporuka za najtiše moguće napajanje do 500kn
znači došao sam do zaključka da napajanje jače radi kad je katana postavljena jer je stvarno veća buka iz kučišta od kad sam je postavio, može neka preporuka za najtiše moguće napajanje do 500kn
Stari, jel ti napajanje pozicionirano gore ili dolje u kućištu?
Ako je gore, sve je jasno. Odmah iznad Katane ti je otvor za zrak odakle se napajanje hladi.
Topli zrak po zakonu fizike ide prema gore, i ventilator napajanja usisava topli zrak u sebe.
I eto ti razloga.
Stoga, nije ti rješenje kupovina novog napajanja nego kupovina novog kućišta.
Ako je dolje, onda imaš hipersenzibilno uho
gore je pozicionirano kao svako normalno kučište i izbaciva hladni zrak kad stavim ruku
vjerujem da proizvodi više buke jer ga katana opterećuje više od stock hladnjaka pa je zato i veća buka
napajanje je ocz technology 600W star 3 godine
gore je pozicionirano kao svako normalno kučište i izbaciva hladni zrak kad stavim ruku
vjerujem da proizvodi više buke jer ga katana opterećuje više od stock hladnjaka pa je zato i veća buka
napajanje je ocz technology 600W star 3 godine
Osobno sam imao tih problema. I dobro znam što je.
Ne znam hoće li to nužno tebi promijeniti bitno stvari, ali svakako je dobro imati kućište, kada već imašhigh tower cooler imati napajanje na dnu.
Odluči sam, ali ja bih prvo to napravio.
ma uzet ću neko tiše napajanje pa ću javit rezultate
Katana ga sigurno "ne opterećuje više"
Stvar je u kućištu i rasporedu u njemu, odnosno to što ti katana piri u napajanje.
Ubaci malo masti s donje strane ventilatora od napajanja.Imas tut tu na forumu u vezi toga,morat ces rastavit napajanje ako to zelis srediti.Katana III ti se sigurno ne cuje,to je dosta tih hladnjak.Okreni ju tako da zrak izbacuje van kucista,dakle prema nazad.
isplati li se uzet Kućište COOLERMASTER SILENCIO 550 bi li to smanjilo buku
danas sam upalio pc sa otvorenom stranicom i primjetio sam da vent od katane ne radi nego se počeo vrtit tek kad se upalio komp, u sobi mi je dosta hladno pa nezz jeli to normalno
Zavisi ako ti buci vent od PSU onda kupis vent za 30-50Kn zamjenis i to je to.A novo kuciste bi ti smanjilo mozda vibracije i bolji protok zraka tj. komponete ce biti hladinje.
isplati li se uzet Kućište COOLERMASTER SILENCIO 550 bi li to smanjilo buku
danas sam upalio pc sa otvorenom stranicom i primjetio sam da vent od katane ne radi nego se počeo vrtit tek kad se upalio komp, u sobi mi je dosta hladno pa nezz jeli to normalno
Ne kužim, nije radio kad je komp bio ugašen? U čem je problem? :D
Daj ti to slikaj kako si to to sastavio i sve da vidimo mozda je nes krivo spojeno.