Intel Pentium D 3.0ghz Hitno pomoc

poruka: 26
|
čitano: 10.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Eh ovako odmah pisite odgovore trebam saznati do 14h 00minuta zato sto mi tad tata zeli kupiti intel pentium D 3.0 ghz

I zelim vas pitati dali je to dual to jest sa 2 jezgra 2x 3.0.....ili je to 2x 1.5ghz to jest 3.0 ili je to obicni 3.0.................

harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

2x 1,5Ghz.... Prvi dualci od Inetla kao što je ovaj tvoj rade na 1,5Ghz svaka jezgra, tek je kasnije Core 2 Duo uveo da svaka jezgra radi na istom taktu. Ovo je uzasno spori pentium kojeg je posteno oprao Athlon 64.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 12:45 (Weky).
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
protjeran

xDDD
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 12:27 (danfa123).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Intel Pentium D 3.0ghz Hitno pomoc
15 godina
neaktivan

To je dvojezgreni procesor ali koristi HyperThreading pa ima jednu logičku i jednu fizičku jezgru. Ako taj proc misliš koristit za igre nećeš se baš naigrat više.

EDIT: Bilo je pisalo da je jednojezgreni procesor pa sam promijenio u dvojezgreni

AMD PII 945 . GHz | Gigabyte MA790X UD3P | 2x2 GB Kingmax 1066MHz | Sapphire 4870 1GB | 640 GB HDD | Samsung Burner | Corsair TX650 | CM 334 Elite
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 12:30 (lordlojkus).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

2x 1,5Ghz.... Prvi dualci od Inetla kao što je ovaj tvoj rade na 1,5Ghz svaka jezgra, tek je kasnije Core 2 Duo uveo da svaka jezgra radi na istom taktu. Ovo je uzasno spori pentium kojeg je posteno oprao Athlon 64.

WTF?? Pa normalno da svaka jezgra radi na 3GHz, samo sto je to stara petium4 arhitektura koja je puno sporija od Core2(Conroe) arhitekture.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina

To su ti dvije jezgre po 3GHz ali je brz otprilike kao Core 2 Duo od 2GHz, i mislim da se dosta grije.

http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8ax kaže...

To su ti dvije jezgre po 3GHz ali je brz otprilike kao Core 2 Duo od 2GHz, i mislim da se dosta grije.

Jel stavarno 2x 3.0

harry
16 godina
odjavljen

Ne lupajte bezveze. 1 fizička jezgra koja radi na 3.0ghz koju windowsi vide kao 2 logičke zbog hyper threadinga. Ok procesor koji se grije kao mutav (ako je prescott jezgra a ako je northwood onda je relativno ok). Sa pravom pločom, brz je otprilike kao C2D @ 2ghz (malo sporiji).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Otprilike na koliko radi pentium D 3.0ghz

harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Ne lupajte bezveze. 1 fizička jezgra koja radi na 3.0ghz koju windowsi vide kao 2 logičke zbog hyper threadinga. Ok procesor koji se grije kao mutav (ako je prescott jezgra a ako je northwood onda je relativno ok). Sa pravom pločom, brz je otprilike kao C2D @ 2ghz (malo sporiji).

Pentium D 9xx ima 4 logičke (2 fizičke), D 8xx samo 2 fizičke bez HT-a..... Sad ovisi koji model.

15 godina
neaktivan

Eh sada jel bolji od moga Intel pentium 4          3,4ghz

harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa radi na 3 ghz! Dobar je proc, može iskoristiti većinu PCI-Express grafa prve i druge generacije (do 8600 od nvidije npr.) i u toj kombinaciji moći ćeš igrati većinu naslova od prije 2-3 god na medium i nekim normalnim rezolucijama.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Weky kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Pentium D 9xx ima 4 logičke (2 fizičke), D 8xx samo 2 fizičke bez HT-a..... Sad ovisi koji model.

slazem se, samo sto si ti naveo da svaka jezgra radi na 1,5GHz, što nije tocno!!! Vec svaka jezgra radi na 3GHz, samo što su te jezgre iz spore Pentium4 arhitekture pa su daleko sporije od Core2 conroe arhitekture

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

ti ocito nemas pojma... Pentium D je dvojezgreni procesor, a Pentium4 HT je ono sto ti pricas.

15 godina
neaktivan

ZNACI 2x 3.0 ali je kao 4.0 ghz *???????????????????Ž??????????????????????'

harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Captain.Price kaže...

3Ghz svaka jezgra, i nema biti ništa "kao", kao što je već rečeno taj procesor je prespor, i nećeš s njim ništa odigrati, eventualno Word, Excel i slušanje muzike. Na igre ne pomišljaj. Možda hitove stare 2-3 godine u low detaljima.

15 godina
neaktivan

EH pa jeli on bolji od moga 3,40ghz koji je obicni

harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Captain.Price kaže...

Ne nego je to dvojezgreni procesor s dvije jezgre, svaka radi na 3GHz, ali je to stara pentium 4 arhitektura koja nije baš previše efikasna, pa ti na kraju ispadne da je taj procesor sporiji od recimo Core2 duo 2GHz ( kod kojeg svaka jezgra radi na 2GHz) , jesi li sada shvatio?

16 godina
neaktivan
Captain.Price kaže...

EH pa jeli on bolji od moga 3,40ghz koji je obicni

Definitivno, puno bolji!!!

15 godina
neaktivan

pa jeli navedeni procesor bolji od moga 3,40 ghz koji je pentium 4

harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Captain.Price kaže...

pa jeli navedeni procesor bolji od moga 3,40 ghz koji je pentium 4

Da, puno bolji je od tvog jednojezgrenog CPU-a, skorom duplo bolji....

15 godina
neaktivan

Eh pa kad ja pokrecem gta 4 na low detaljima na 3,40 onda cu na ovom pokrecati na medium...............Definitivno kupujem intel pentium d 3,0 ghz

harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Captain.Price kaže...

Eh pa kad ja pokrecem gta 4 na low detaljima na 3,40 onda cu na ovom pokrecati na medium...............Definitivno kupujem intel pentium d 3,0 ghz

Opet ćeš na low igrat, možda sa 2-3 FPS-a više. Za medium ti treba minimalno Core 2 Duo. Provjereno.

16 godina
neaktivan
Captain.Price kaže...

a zasto nebi kupio neki od core2 duo procesora?? koji su puno brzi, a pasu na tvoju  MBO s G31 chipsetom. recimo OVAJ

16 godina
odjavljen
mtopol kaže...

ti ocito nemas pojma... Pentium D je dvojezgreni procesor, a Pentium4 HT je ono sto ti pricas.

Vidiš, greška. Ispričavam se Sramim se

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice