HP 6545b BIOS problem

poruka: 25
|
čitano: 5.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HP 6545b BIOS problem

Ovako, dogodilo mi se nešto što ne znam popraviti, ali prije nego što ga odnesem na servis, da se raspitam tu, možda tko zna riješenje!

Na laptopu HP 6545b imam problem, neće se upaliti, do sad je sve radilo savršeno!

Kad pokušam ukljućiti laptop ne ide dalje od početnog prikaza na BIOS-ima, ne reagira na ništa osim na tipku za paljenje/gašenje!

Di je problem?

Slika u prilogu!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HP 6545b BIOS problem
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 22:08 (vragek666).
17 godina

Laptop ti iz nekog razloga ne želi proći POST. Možeš li pristupiti BIOS-u?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 22:19 (nCh!).
13 godina
neaktivan

Ne, ne reagira na ništa! Ako pokušam stisnuti f10 ili f8 ili bilo koju kraticu za rad u BIOS-ima, ne reagira! Tako stoji 10-ak min, ovisi kako kad, i onda se ugasi!

17 godina

A ako udariš escape jel ti ponudi nekakav menu?

15 godina
neaktivan
HP 6545b BIOS problem

Probaj stisnut neku tipku duže vrijeme, mora počet jaukat(beepa)

Spoji malo usb tastaturu

Izvadi disk van i probaj bez njega(lako moguće da je do njega)

Ram konbiniraj ako imaš 2 pločice

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lucco85 kaže...

Probaj stisnut neku tipku duže vrijeme, mora počet jaukat(beepa)

Spoji malo usb tastaturu

Izvadi disk van i probaj bez njega(lako moguće da je do njega)

Ram konbiniraj ako imaš 2 pločice

Ma nebi reko da je do rama , dali si probao stiskati tipku del ma tipkovnici za ulazak u bios , mislim razlicito je kod laptopa ali probaj stiskati sve tipke od f1 pa do f12 , a iako na tima hp pločama nema ništa prtjerano imam hp laptop ... skoro nikakve opcije u biosu

I.Č.
17 godina

Teško da je do diska, jer čak i da nema diska, laptop bi morao proći POST stadij i onda izbaciti error.

S obzirom na ne podizanje sustava vrlo lako je moguće da je rikla memorija ili da je rikla tipkovnica pa računalo očekuje onaj F1 za nastaviti dalje, samo ne prikazuje poruku s obzirom na HP splash screen. Rika tipkovnice bi objasnila i zašto mu laptop ne reagira kada stišće F8 ili F10. U tome slučaju probaj bubniti USB tipkovnicu i pokušaj radi li na taj način. (nadam se da ti je to uključeno u BIOSU)

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 22:46 (nCh!).
13 godina
neaktivan

http://imageshack.us/photo/my-images/42/sam4900.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/23/sam4902.jpg/

Tipkovnica radi, jer, čim sam stisnuo tipku za paljenje počeo sam stiskati i Esc ili Enter, i dobio sam gore navedeno, znaći samo "boldano" već napisano! Isto se događa i sa priključenom USB tipkovnicom!

Napominjem, komp se nije previše koristio, pazio se, i nije bio pun instalacija, tek Word i kojekakav web program (Team viwier, youtube downloader...) tako da nisam od njega crpio ni 50% onog kaj može dati... A ono kaj je radio, radio je savršeno i bez opterečivanja!

Zadnje kaj sam mu napravio je bilo odvajanje particija, i to je bilo sve ok napravljeno, zatim sam još nešto radio na njemu i restartao ga i vojla, ne radi...

Inaće, napravio sam u BIOS-u da mi je brvo BOOT-anje s CD-a, probao sam staviti Win 7 i XP, da ga proba odvrtit pa možda njega pokrene, ali ni to ne radi...

13 godina
neaktivan

http://www.computerhope.com/beep.htm

No Beeps -> No Power, Loose Card, or Short.

- ovo sam našao, al ne znam u točnosti prevesti?

Primjetio sam (zbog neprestanog paljenja-gašenja) da mi se pojavljuje onaj zvuk kao na starim računalima kad se stavila disketa, nešto odvrti al ne znam kaj...

Isto tako, tko poznaje HP laptope, par sekundi mi blica led lampica (LOKOT A) i (LOKOT 1), a ne znam čemu služe...

17 godina
neaktivan
vragek666 kaže...

Isto tako, tko poznaje HP laptope, par sekundi mi blica led lampica (LOKOT A) i (LOKOT 1), a ne znam čemu služe...

to su ti indikatori za caps lock i num lock (velika slova i numerička tipkovnica)

rekao si da si mrdao sa particijama i još nekaj radio...kaj je to "još nekaj"?

17 godina
neaktivan
vragek666 kaže...

Na laptopu HP 6545b imam problem, neće se upaliti, do sad je sve radilo savršeno!

Kad pokušam ukljućiti laptop ne ide dalje od početnog prikaza na BIOS-ima, ne reagira na ništa osim na tipku za paljenje/gašenje!

da li je koji aparat priključen prek USB-a na laptop dok ga pališ? meni je , doduše na običnom kompu, skener radio problema ako je bio uključen u struju dok se palio komp, tada bi mi zastao nakon što je provjerio količinu memorije kompa i mogao sam ga jedino izgasiti, pa izgasiti skener iz struje i ponovo pokrenuti komp i tek kad prođe POST uključiti skener i tad bi radilo

memorija ne bi trebala biti problem,jer da je onda bi ti pištalo i ne bi se uopće palio komp

15 godina
neaktivan

Ugasi lap, izvadi bateriju, stisni "power" dugme, vrati bateriju i startaj. Danas (jučer) na jednom lapu je to riješilo problem, ali i izbacilo jednu karticu sa "nekomatibilnim hardwerom". Tražilo je čekiranje sistema i hard diska.

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
13 godina
neaktivan

Evo nešto sa HP stranica, u vezi onih LED tipaka za koje sam dobio pojašnjenje da je Num i Caps lock...

Meni je žmiglalo po 3x u nekoliko serija...

Caps Lock/Num Lock LED Component Tested Error Condition
LEDs blink 1 time CPU CPU not functional
LEDs blink 2 times BIOS BIOS corruption failure
LEDs blink 3 times Memory Module error not functional
LEDs blink 4 times Graphics Graphics controller not functional
LEDs blink 5 times System board General system board failure
LEDs blink 6 times BIOS BIOS authentication failure

Probao sam s vađenjem baterije, i dalje isto...

Nije inaće na njemu bilo nikakvih priključaka osim USB miša te USB memorije...

... Novost, sad mi se više ni ne prikazuje početna slika, samo je crni ekran... :/

13 godina
neaktivan

Da li postoji, tj, sigurno postoji, ali kako se zove program s kojim bi mogao probat boot-at nanovo računalo?

17 godina
neaktivan
vragek666 kaže...

Evo nešto sa HP stranica, u vezi onih LED tipaka za koje sam dobio pojašnjenje da je Num i Caps lock...

Meni je žmiglalo po 3x u nekoliko serija...

Caps Lock/Num Lock LED Component Tested Error Condition
LEDs blink 1 time CPU CPU not functional
LEDs blink 2 times BIOS BIOS corruption failure
LEDs blink 3 times Memory Module error not functional
LEDs blink 4 times Graphics Graphics controller not functional
LEDs blink 5 times System board General system board failure
LEDs blink 6 times BIOS BIOS authentication failure

Probao sam s vađenjem baterije, i dalje isto...

Nije inaće na njemu bilo nikakvih priključaka osim USB miša te USB memorije...

... Novost, sad mi se više ni ne prikazuje početna slika, samo je crni ekran... :/

pa ak je tak onda je ipak u pitanju memorija, jesi dodavao nedavno memorije?

ak nisi onda ti je krepala memorija koju si imao, tak da trebaš nabaviti novu i zamijeniti. u taj laptop ide SO-DIMM DDR2 SDRAM, 800 MHz memorija (u protisu ima 2GB za 170kn)

17 godina
neaktivan
vragek666 kaže...

Da li postoji, tj, sigurno postoji, ali kako se zove program s kojim bi mogao probat boot-at nanovo računalo?

HIRENS boot cd

http://www.hiren.info/pages/bootcd

16 godina
neaktivan
HP 6545b BIOS problem

kažeš da si probao win7 , probaj još i xp ili nešto....

I.Č.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

On ima svojih 2gb RAM memorije, i ja sam mu još stavio 2gb, radil je ko vurica tad... 

Otvorio sam poklopac za memoriju i provjerio vizualno, i mislim da je dobra, ne znam kako bi ju drugačije ispitao... :/

Probal sam i sa ostalim OS-evima, Win-XP, Vista, 7, Ubuntu, Beini..., ni jedan ne radi, evo sad i taj Hirens CD, ne pokreće... Nešto ga jednostavno koči da uopče pokrene bilokakav proces...

Ugl, ne da mi se više patiti s time, nakon 3 dana lagano dobivam pop*zditis i vizije kako ga lomim na par komada... Sutra ga furam na servis nekamo pa budem vidl kaj vele, samo molim da nije matična, ostalo se nekako da prikrpat... :)

Fala na patnjama, javim rezultate! ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 2:38 (vragek666).
15 godina

probaj izvaditi memoriju van pa onda probaj...

ili probaj samo s pojedinim modulima...

14 godina
vragek666 kaže...

On ima svojih 2gb RAM memorije, i ja sam mu još stavio 2gb, radil je ko vurica tad... 

Otvorio sam poklopac za memoriju i provjerio vizualno, i mislim da je dobra, ne znam kako bi ju drugačije ispitao... :/

Probal sam i sa ostalim OS-evima, Win-XP, Vista, 7, Ubuntu, Beini..., ni jedan ne radi, evo sad i taj Hirens CD, ne pokreće... Nešto ga jednostavno koči da uopče pokrene bilokakav proces...

Ugl, ne da mi se više patiti s time, nakon 3 dana lagano dobivam pop*zditis i vizije kako ga lomim na par komada... Sutra ga furam na servis nekamo pa budem vidl kaj vele, samo molim da nije matična, ostalo se nekako da prikrpat... :)

Fala na patnjama, javim rezultate! ;)

pa kako ćeš vizualno provjerit memorije?neide to tako..

izvadi memorije i dodaji jednu po jednu,posudi od nekog ispravnu memoriju!

14 godina
BOND_017 kaže...

kažeš da si probao win7 , probaj još i xp ili nešto....

a možda da s WIN 8  pokuša{#}

stroj ne može ni u bios a ti bi instalirao OS

16 godina
neaktivan
HP 6545b BIOS problem

Meni je tako bilo. Cmos baterija je bila prazna, ali je par dana prije pokazivalo poruku cmos battery low.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HP 6545b BIOS problem

A ništa onda rastavi i probaj ocistit kontakte memorije , a ako neznaš nosi na servis..

I.Č.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HP 6545b BIOS problem

Nakon nekog vremena, kvar je otklonjen! Problem je bio u Hard Discu... Zamjenio sam ga, instalirao sve potrebno i sad radi ko vurica! :)

Hvala svima na pomaganju! ;)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice