Imam hdmi to dvi kabel spojen na tv, slika je super, ali nema zvuka. Jel može bit do toga jer je hdmi to dvi a ne hdmi to hdmi
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tako je
dvi isporučuje samo sliku, ne i ton.
Ton prebaci na TV drugim kablom (i kod mene je isti slučaj)
Tako je
dvi isporučuje samo sliku, ne i ton.
Ton prebaci na TV drugim kablom (i kod mene je isti slučaj)
Ili neka nabavi malo duži HDMI kabel (obavezno obrati pažnju jel ti grafička kartica spojena s matičnom pločom kablom za audio transfer putem HDMI).
Koji kabel da kupim a da je kvalitetan zvuk. (u chipoteci bi kupia)
DVI prenosi i zvuk, naravno, kartica (VGA) ga mora isporučivati, na starima to ne postoji, http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/povezivanje-racunala-plazma-televizora-zvuk/707393.
-Kod ATI (HD serija izuzev 2900) je rješeno kao HD-Audio driver, za razliku od nVidia koja traži audio kabel spojen na MBO tj. na zvučnu karticu...
Spajanjem HDMIa i dodatnog audio kabela (cincha ili 3.5) se problem neće riješiti... jer TV s HDMIa traži sliku i zvuk, skoro da ne postoji model koji nudi neovisan izbor. To bi radilo da se slika šalje preko cincha ili VGA kabela. Ili zvuk ide na neovisno pojačalo (ali tad ni pitanja za ovaj problem nebi bilo).
Ako imas na kartici samo dvi izlaz onda ti treba DVI to HDMI konverter, njega si trebao dobiti uz graficku. I onda instaliras hdmi autio driver i to bi trebalo biti to.
Uvo ti slika u prilogu, kako izgleda DVI to HDMI konverter.
DVI prenosi i zvuk
DVI ne prenosi zvuk, naravno ako se ide izravno dvi to hdmi kabel, samo preko konvertora se moze zvuk dobiti iz DVI izlaza.
Da si napisao koja graficka bilo bi puno lakse.
Onda bi znali da li ima mogucnost spajanja SPDIF kablom graficke i maticne sto bi omogucilo da DVI-HDMI kabel prenese i zvuk.
Meni je GTX260 spojena DVI_HDMI kablom na TV, a graficka i maticna SPDIF kablom i zvuk normalno dolazi na TV.
Ati radeon hd 4870
Ako imas na kartici samo dvi izlaz onda ti treba DVI to HDMI konverter, njega si trebao dobiti uz graficku. I onda instaliras hdmi autio driver i to bi trebalo biti to.
DVI prenosi i zvuk
DVI ne prenosi zvuk, naravno ako se ide izravno dvi to hdmi kabel, samo preko konvertora se moze zvuk dobiti iz DVI izlaza.
-prenosi. Ovisi isključivo o VGA, u suprotnom DVI-HDMI adapter nebi imao smisla... Netreba miješati sve starije uređaje s DVI konektorom jer oni jednostavnoo nemaju audio komponentu. Čemu tvrdnje u suprotno?
DVI prenosi i zvuk
-prenosi. Ovisi isključivo o VGA, u suprotnom DVI-HDMI adapter nebi imao smisla... Netreba miješati sve starije uređaje s DVI konektorom jer oni jednostavnoo nemaju audio komponentu. Čemu tvrdnje u suprotno?
Ja osobno ne mogu iz kartice izvuci zvuk preko dvi to hdmi kabela.
Isprike, ako sam pogrijesio.
Ati radeon hd 4870
Hmm, nemam tu karticu, ali koliko mi je poznato ako nije direktno spojena HDMI-HDMI (znaci da ima HDMI izlaz) onda kod spajanja DVI-HDMI trebas koristiti onaj specijalni ATi adapter koji dodje sa karticom (trebao bi doci).
Mozda jos nesto i u driverima treba podesiti.
Kao sto rekoh, nemam tu karticu, pa ne mogu govoriti sa sigurnoscu, ali na ovom forumu ima dosta vlasnika te kartice, pa ce se valjda naci netko tko ce moci sa sigurnoscu odgovoriti.
Ja osobno ne mogu iz kartice izvuci zvuk preko dvi to hdmi kabela.
Isprike, ako sam pogrijesio.
-hvala, ... ali isprika nije potrebna. (sam smisao foruma...)
Razlika je samo u tome da kartica mora slati zvuk... sam DVI (priključak) je sposoban za to. Sa svim karticama koje podržavaju HDMI, dobijao se i adapter DVI-HDMI, koji sigurno radi. Ako nije dobiveno, nego odvojeno kupljen, onda postoji migućnost da nema sve pinove... kao npr scart konektor, isti odnos, samo je pitanje koji su sve konektori iskorišteni (ili ih nema).
-Pošto realno postoje dva proizvođača ( i intel, VIA, Matorx) VGA kartica, ATI ima rješeno interno, (HDA driver, preko PCIa), dok nVidia ima audio kabel, koji se kao i za CD spaja na zvučnu karticu, to je zapravo SPDIF -dvopolni kabel. možeš iskoristi bilo koji jedini je problem mini konektor na VGA... Ako VGA nema audio komponentu,onda naravno nema zvuka, ali to nije krivica DVIa. Kartice unazad 1-2 god. imaju audio... starije ne.
Kad se dođe do problema onda prvo padne na pamet rješenje klasičnim audio kabelom... - ali TV je u tom trenutku na HDMIu, koji očekuje i sliku i zvuk... ne nudi opciju zvuka s drugog izvora (možda neki model..) -tako da je tad rješenje preko nezavisnog pojačala. (svejedno: stereo 3.5, cinch, optical, coax..)
-Uz normalan razvoj komponenti, logičnije je kupiti novu karticu za 200-...kn i riješiti HDA nego kemijati s kabelima i nakraju potrošiti više (na same kabele). Naravno, ako je za igranje onda ide i jača VGA, koja u rangu 500kn sigurno daje bolje perfonanse od neke starije (2god.) ...
-tako da ovo nije direktan odgovor @goody, nego kao savijet ostalima koji nalete na temu...
moze pitanje ?? ok moze
Imam namjeru spojiti komp (HD 4670) na LCD
Sto mi je sve potrebno ==> oni neki driveri za HDMI ?
(isao bi sa direkt HDMI kebelom)
-driveri su već instalirani (trebali bi biti) jer defaultna instalacija s CDa to sve stavi. -provjeri device manager, dali ima neki ne prepoznat uređaj... driver ako je instaliran, nalazi se (logično?) u grupi Sound, ATI...
- nakon toga, treba samo uključiti kabel i prebaciti na TVu, (s CCCom zna biti svakakvih kombinacija, traži, klikaj...), i audio (zvučna kartica, jer ona šalje zvuk) ima opciju da koristi i digitalni izlaz pa treba vidjeti u opcijama audio drivera, slično kao mic-slušalice..., aktivirati. ... i možda će raditi 
Ja kad idem u control panel - sound (windows 7) piše mi ATI HDMI Output i ispod doli not plugged in. Znaći ja sam treba kupit hdmi to hdmi i spojit ga s dvi to hdmi adapterom, a ne kupit hdmi to dvi?? Nekužim baš to, jer u hdmi to dvi isto ima nekakav ugraviran adapter..
Zbaći jel mogu ili nemogu imat zvuka
Prije sat vremena spojio hdmi kabel po prvi put i sve normlano radilo.. I evo sad isao spojiti opet i nema zvuka na tv. Probao sam otic u sound i playback devices al philips tv mi je zamagljen i pise not connected.. U cemu je problem?
Edit: evo restarto sam komp i sad normalno opet radi.. Ali evo za ubuduce, u cemu je bio problem? Da ne moram stalno restartat pc ako bude uopce to ppmagalo
http://trakt.tv/user/MjezZza