pozdrav kolege!
evo i moj problem... zadnjih mjesec dva mi komp zamrzne, a LED lampica HDD aktivnosti ostane svjetliti i tako minutu/dvije pa opet sve normalno. prva pomisao mi bila da HDD ima problem s AHCI modom posto imam SSD i tako se ja igram po BIOSU i rjesim smrzavanje kroz mjeces dana, da bi me dns nakom BOOTa docekala Windows poruka gdje mi preporucuje backup podataka jer je disk na izdisaju 
radim disk check na HD Tune al je tek na trecini pa cu to kasnije uploadat... a s onim sto vidim pod health sam malo zabrinut.
kaj vi kazete na ovo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pozdrav kolege!
evo i moj problem... zadnjih mjesec dva mi komp zamrzne, a LED lampica HDD aktivnosti ostane svjetliti i tako minutu/dvije pa opet sve normalno. prva pomisao mi bila da HDD ima problem s AHCI modom posto imam SSD i tako se ja igram po BIOSU i rjesim smrzavanje kroz mjeces dana, da bi me dns nakom BOOTa docekala Windows poruka gdje mi preporucuje backup podataka jer je disk na izdisaju 
radim disk check na HD Tune al je tek na trecini pa cu to kasnije uploadat... a s onim sto vidim pod health sam malo zabrinut.
kaj vi kazete na ovo?
Valjda ti piše:Windows detected a hard disk problem.Backup your files immediately...No ako ti se to pojavi,HITNO prekopiraj sve važne ti podatke.Probaj taj disk provjeriti chkdsk-om.Disk je stvarno na izdisaju ako ti se to dešava.
a evo i rezultata... mogu li se kako ti sektori izolirati pa da normalno koristim HDD dok mu ne nadem zamjenu?
otovren za sve prijedloge... ono najbitnije se prebacuje na SSD, a sad za ovo ostalo bi se naslo par eksternih diskova za backup.
kod kopiranja ima veeeeelike dropove sa 80/100 na >1 MB/s (sada je trenutno na 0.3 MB/s, samo se nadam da zavrsi do kraja sa slikama, dokumentima i glazbom 
Gotov je taj HDD tako je i meni bilo sporo prebacivanje/kopiranje,nagli gubitak brzine prijenosa itd...