Hard Disk star 3 mjeseca ima nestabilne sektore?

poruka: 69
|
čitano: 7.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Komp mi je kupljen u 4 mjesecu u ADM-u, oni su mi sve složili, i ja sad imam problem ja mislim s HD. Dešava mi se da kad palim kompjuter, javi mi se neki error i piše launch system repair (recomedend) i start windows normaly.

System repair ne može popravit, a start windows normaly upsije upalit komp ali dugo mu treba. I komp mi se zna freezat na momete kad bilo šta radim na kompu, uradio sam memory test i piše da ne ma grešaka. Pa sam malo odvrtio HDT tune error scan i našao mi je 7 crvenih kockica, i onda sam prekinuo test. Evo vam slika od mog HD health rezultati, pa jel može hard biti uzrok svega toga?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Hard Disk star 3 mjeseca ima nestabilne sektor

Hard disk i jest uzrok problema; backupiraj podatke i zamijeni ga. Nema veze što disk nije star, događaju se ponekad proizvođačima pogreške, odnosno naletio si slučajno na loš primjerak.

KaeR
16 godina
neaktivan

Evo još neke slike Bad sectori mi rastu, ja mislim?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

rast ce i dalje ako se nastavis igrati s njime.

backup podataka. i reklamacija.

kao sto je receno gore, nema veze sto je novi disk - jednostavno se dogodi.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
15 godina

vozi na garanciju ...i novi prvo istestiraj kad "naljepiš" win gore....

napokon dočekao DNF!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gledajte šta me odbija od garancije, ja nisam iz ZG, znači par dana bi se morao natezat s poštom, i još bi morao plaćati ADM da vide koja je greška jer sam otvarao kučište.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pošto ti se broj loših sektora povećava, disk neće dugo... Probaj nazvati ADM i dogovoriti se da im pošalješ samo disk, priloži i ispis podataka iz HD Tunea.

KaeR
15 godina
Praetorian1 kaže...

Gledajte šta me odbija od garancije, ja nisam iz ZG, znači par dana bi se morao natezat s poštom, i još bi morao plaćati ADM da vide koja je greška jer sam otvarao kučište.

pa kaj ti je cijelo kućište po garancijom?

ako je - koga vraga si otvarao?

nemaju ti šta naplatiti detekciju kvara ako je hdd stvarno pokvaren....

poštarina je druga stvar,ali mislim da je prodavač dužan o svom trošku ti poslati novu komponentu...

probaj za svaki slučaj promijeniti kablić i utor pa onda odvrti i ako je isto ,napravi par ss-ova i šalji disk na garanciju...

ne shvaćam,rađe bi imao pokvaren disk ,koji samo kaj ne krepa nego sa zafrkavao sa garancijom....

šta sve ne budem pročitao tu na forumu....{#}

napokon dočekao DNF!
15 godina
neaktivan

Jedino trajno rješenje za kvar HDD-ova jesu SSD-ovi, i to barem kao sistemski diskovi.

HDD radi na principu prastare gramfonske ploče, sve mu smeta i zahtijeva stalno održavanje.

0 17 hvala 0
16 godina
neaktivan
vrx kaže...
Praetorian1 kaže...

pa kaj ti je cijelo kućište po garancijom?

ako je - koga vraga si otvarao?

nemaju ti šta naplatiti detekciju kvara ako je hdd stvarno pokvaren....

poštarina je druga stvar,ali mislim da je prodavač dužan o svom trošku ti poslati novu komponentu...

probaj za svaki slučaj promijeniti kablić i utor pa onda odvrti i ako je isto ,napravi par ss-ova i šalji disk na garanciju...

ne shvaćam,rađe bi imao pokvaren disk ,koji samo kaj ne krepa nego sa zafrkavao sa garancijom....

šta sve ne budem pročitao tu na forumu....{#}

Morao sam otvarat kučište jer sam stavljao grafičku i hladnjak na proc, kak sam trebao kroz kučište stavljat?

I ja bi sad trebao platiti i detekciju kvara jer je kučište otvarano, tak sam čuo, a i ADM mi je sam tako rekao još kad sam kupovao komp.

I sad je pitanje koliko bi me to sve na kraju koštalo?

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 16:52 (Praetorian1).
16 godina
GuruCH kaže...

Jedino trajno rješenje za kvar HDD-ova jesu SSD-ovi, i to barem kao sistemski diskovi.

HDD radi na principu prastare gramfonske ploče, sve mu smeta i zahtijeva stalno održavanje.

Pokloni mi ti jedan :)

www.hrphotocontest.com
15 godina

gle nemam pojma o kakvom plačanju ti pričaš,pogotovo ako je komponenta neispravna ,znam da to ne ide tako...

i vrag mi nije dao mira ,nazvao sam njihov servis 01/6399 920

i :

ja -dobar dan, pitanje?

adm -naravno,izvolite.

ja -ovak ,kupljena je CIJELA konfiguracija kod vas ,znači kućište je pod garancijom...

ja sam u međuvremenu promijenio napajanje i cpu(moram malo muljat ne ;) ) ,znači ,kućište je otvarano!

i od nedavno mi je počeo krepavati HDD ,testiran je sa par programa i svi izbacuju BAD SECTORE...

zanima me dal moram donjeti cijelo kućište ili mogu iskopati samo HDD ,pošto je sve pod garancijom?

adm -naravno,ako ste potpuno sigurni da je do hdd-a ,uzmite disk i papire i donesite nama na servis ,a pošto (ako) je neispravno ,nema naplate!

ja -mogu li priložiti i kakav ss od programa za testiranje?

adm- možete, ali i nemorate.

sad,jedino što sam zaboravio pitati za dostavu,ali je dostava najmanji problem u toj priči..

nije mi jasno šta su tebi govorili o plačanju za testiranje,jer je otvarano? muljaža maybe da poberu lovu?

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 19:06 (vrx).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa neznam zašt su onda meni rekli da ako otvorim kučište gubim jamstvo na besplatnu detekciju kvara.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ja sad neznam jel ja uopće imam valjani račun, ja imam nešt gdje pišu svi proizvodi koje sam kupio, al to mi ne liči na račun ?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GuruCH kaže...

da , a to da ćelije u novim ssd-ovima nakon 2500zapisa krepavaju ništa , i koliko bi te kostao terabajtni ssd ?? toliko ti sigurno treba za komodni storage 

vrx kaže...

gle nemam pojma o kakvom plačanju ti pričaš,pogotovo ako je komponenta neispravna ,znam da to ne ide tako...

i vrag mi nije dao mira ,nazvao sam njihov servis 01/6399 920

i :

ja -dobar dan, pitanje?

adm -naravno,izvolite.

ja -ovak ,kupljena je CIJELA konfiguracija kod vas ,znači kućište je pod garancijom...

ja sam u međuvremenu promijenio napajanje i cpu(moram malo muljat ne ;) ) ,znači ,kućište je otvarano!

i od nedavno mi je počeo krepavati HDD ,testiran je sa par programa i svi izbacuju BAD SECTORE...

zanima me dal moram donjeti cijelo kućište ili mogu iskopati samo HDD ,pošto je sve pod garancijom?

adm -naravno,ako ste potpuno sigurni da je do hdd-a ,uzmite disk i papire i donesite nama na servis ,a pošto (ako) je neispravno ,nema naplate!

ja -mogu li priložiti i kakav ss od programa za testiranje?

adm- možete, ali i nemorate.

sad,jedino što sam zaboravio pitati za dostavu,ali je dostava najmanji problem u toj priči..

nije mi jasno šta su tebi govorili o plačanju za testiranje,jer je otvarano? muljaža maybe da poberu lovu?

opa , šta je reć da su tako ljubazni :D , ajde lijepo od njih , nek ti daju onda novog , btw savjetujem za zamjenis za wd black ako mozes.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Zanimam me kak račun izgleda, jer ja nemam posebno od harda račun već za sve zajedno?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Praetorian1 kaže...

Zanimam me kak račun izgleda, jer ja nemam posebno od harda račun već za sve zajedno?

tako i ja , dobio sam samo za sve zajedno

16 godina
neaktivan

Onda da to priložim i kutiju od harda?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Praetorian1 kaže...

Onda da to priložim i kutiju od harda?

ja uz wdblack-640 nisam dobio nikakvu kutiju nego je samo bio zatvoren u onoj svojoj antistatickoj foliji lol haha , pitaj njih sta trebas prilozit

16 godina
neaktivan

Ja sad imam račun od svih proizvoda i plastičnu kutiju od harda, i unutra upute ali nemam garanciju, a nisam ju ni dobio, sad neznam možda je račun garancija?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Praetorian1 kaže...

Ja sad imam račun od svih proizvoda i plastičnu kutiju od harda, i unutra upute ali nemam garanciju, a nisam ju ni dobio, sad neznam možda je račun garancija?

nisam ni ja uz hdd grau dobio , ali na pozadini racuna pisu jamjstveni uvjeti mislim , nisam siguran pitaj ih

15 godina

gle, ti imaš garanciju na cijeli case (npr. 1godinu) ALI ti svaka komponenta ima zasebno svoju garanciju ,

npr. AMD procesori imaju po 3 godine... znači ako krepa nakon recimo 2 godine,možeš ga reklamirati ili u dućanu ili kod uvoznika!

račun sa komponentama ti je ujedno i GARANCIJA!

nebi bilo loše da i originalnu almbalažu imaš ,jer znaju neki dućani zafrkavati zbog toga.

mislim da nemaš brige što se tiće ADM-a ,slobodno reklamiraj disk ,samo ih nazovi i provjeri uvjete DOSTAVE....

napokon dočekao DNF!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Onda ću im dat račun od svih komponenti i kutiju od HD i HD. Hvala svima na pomoći.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Još jedno pitanje, šta baš u HD tuneu sve one kockice trebaju biti zelene?

Mislim možda par crvenih kockica nije staršno?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Sve kockice trebaju biti zelene.

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
16 godina
Praetorian1 kaže...

Nije bilo prije 10 -tak godina {#}, još uvijek imam Maxtor-a od 20Gb sa 5 bad sector-a koji radi.

Na novim diskovima ovo znači brz odlazak u vječna lovišta ( valjda zbog minijaturnih sektora - ogromne gustine zapisa ).

16 godina
neaktivan

JBG men ih je 7 crveno a u health statusu imam warning pod Current Pendig Sector.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

JBG men ih je 7 crveno a u health statusu imam warning pod Current Pendig Sector.

Nažalost, HDD ti je na samrtnoj postelji. Pretpostavljam da imaš garanciju na njega, odnesi ga u ADM na reklamaciju i traži novi identični disk, a ako ga nemaju onda uzmi 500GB WD Blue SATA3 i gotovo.

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
15 godina
protjeran

da ne otvaram novu temu...

sad sam ga testirao sa HD tune i prva slika me brine kaze da ima unstable sectors a opet pak na drugoj,na QUICK SCAN imam sve zeleno.jel to OK?help imam vazne podatke na HDD-u

nemam nikavkih problema,spaja se svaki put odlicno,sve brzo kopira i radi.jako malo koristen

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 0:39 (bugonja).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne radi quick scan on ne očita dobro!

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice