Hard disk problem

poruka: 11
|
čitano: 4.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hard disk problem

pozdrav svima

danas sam nabavio jedan hard disk od 160 gb (pata) a na matičnoj ploči imam samo jedan utor za pata i tamo mi je spojen dvd čitač

sad sam sprobao spojiti hard disk i čitač preko jednog kabla jer kabel ima 2 utora, u jedan sam zaštekao dvd čitač a u jedan hard disk, ali samo mi prepoznaje dvd čitača, kad dvd čitać isključim, onda mi prepozna hard disk.

znači može li se kako složiti da mi račćunalo preko jednog kabla prepozna hard disk i dvd čitać?

hvala!

skols

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hard disk problem
skols155 kaže...

pozdrav svima

danas sam nabavio jedan hard disk od 160 gb (pata) a na matičnoj ploči imam samo jedan utor za pata i tamo mi je spojen dvd čitač

sad sam sprobao spojiti hard disk i čitač preko jednog kabla jer kabel ima 2 utora, u jedan sam zaštekao dvd čitač a u jedan hard disk, ali samo mi prepoznaje dvd čitača, kad dvd čitać isključim, onda mi prepozna hard disk.

znači može li se kako složiti da mi račćunalo preko jednog kabla prepozna hard disk i dvd čitać?

hvala!

Dali je na hard disk kod jumpera postavljen na Master? Skračenica MA je master a SL je slave, U jednom kabelu hard disk mora biti na Master a DVD Čitač Slave tad će radit. U hard disk imaš jumpera pa stavi na master.

Nenad
15 godina
Hard disk problem

pogledaj položaj jumpera na uređajima...

jedan mora imati jumper na master, drugi na slave.

obično se master priključuje na sredinu kabla, slave na kraj.

položaj jumpera imaš nacrtan na uređajima na naljepnici na njima {#}

kad već nema pive i ćevapa i jedno hvala bi pomoglo .-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jedan mora biti Master ,drugi Slave ili Cable Select da bi radili ispravno!

Pošto ne znamo proizvođače niti modele ,moraš sam naći rješenje za postavljanje jumpera!

KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan
Hard disk problem

1-pokusaj sojiti hdd-e na isti kabel, a ne na kabel od dvd-a... ako hdd-ov kabel ima samo jedan prikljucak, zamjeni ih

2- jumpere(googlaj slike ako neznas)  postavljas tako da ti je hdd sa windowsom master, a drugi hdd slave

Zone
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 18:34 (zone11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hard disk problem

ovakav je kabel

znači samo jumper skinem s harda i stavim ga na dvd i štimat će?

0 DA
1 NE
skols

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kabel

skols
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 18:52 (skols155).
15 godina
Hard disk problem

okej decki molim pomoc! imam problem s vanjskim hardom tj ladicom kad ga spojim putem usb.

ispise mi ovo usb device not recognized,uredaj nije prepoznat,zanima me kako to da rijesim i sto bih trebal dalje ucinit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Je si li dobro spojio disk u ladici?

Provjeri kablove.

Anarchists of the world, unite!
15 godina
Hard disk problem

da jesam i radio je normalno sve do nekidan,i sad ga isprobavam  i testiram cini mi se da su diskovi u redu ali mozda ladica nije medutim imam

dvije ladice jedna  podrzava smo fata ili data,kak se to ono kaze stari tip, a imam ovu novu

ladicu koja ima sata a moze se na nju spojit i stari  fata ili data,ovaj stari disk mi je radio na staroj

ladici i sad kad sam ga prespojil s  kablovima na ovu novu ladicu iste se stvar dogada kao s novom satom neznam  da li nesto nije u redu

s mozda s tim utikacem na ladici od usb jer satra sljaka bez problema i ova nova je i sad ne znam u cemu je problem?

upravo sam sve isprobal iz nove ladice sam sve vratio u staru isve radi za pet, a u novu ladicu sam vratio sve novo spojio kablove uredno

struja radi jedino je problem u usb jer mi idalje sljaka ova obavjest usb device not recognized one of the usb devices attached to this

computer has malfunctioned,and windows does not recognize it. for assistance in solving this problem,click this message.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 0:21 (fight).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hard disk problem

ovako spoji hdd-ove

link

obrati paznju na kabel

i master ti ide znaci na vrh a slave u sredinu

i jumper stavi ovako jedan na master a drugi na slave link

dvd spajas sa kabelom koji ti trenutno spaja hdd

Zone